Sista majdagen i år!

Igår när det var morsdag hade vi båda våra mammor här hemma på middag. Vi bjöd på grillat älgkött, kotlette & lax med färskpotatis till. Det är ju så himla gott med färskpotatis!! Och så fick dom såklart en varsin liten blomdekoration. Själv fick jag en jättefin blombukett som barnen hade plockat och så hade de skrivit & ritat så fint till mig, även en trisslott fick jag, men dessvärre ingen vinst. Men högsta vinsten har jag ju redan fått, det är ju mina goa barn!!! Senare på kvällen följde Linus(!) med mig och red på Prinsen så red jag på Misty, vi red hem dom till oss för nu är det sommarhagen här hemma som gäller igen. Så gött att ha dom nära igen! Och dom tyckte själva att det var kanon att få komma ut & äta gott grönt gräs igen! Tror dessvärre att alla mygor och knott kläcktes här igår oxå när värmen kom tillbaks igen.

Dima har fått tränat vittring och sitt i grupp, fast hon var ensam. Hon lägger sig gärna ner efter en liten stund. Får försöka lägga in lite mer förväntan så tror jag att hon sitter bättre. Frittfölj och lite fjärr vart det oxå. Laddad var hon idag trots att det var ganska varmt.Hon brukar ju vara ganska känslig för värmen, men inte idag :) Funderar på att anmäla oss till klubbens kvällstävling i juli, men vi får se hur långt vi kommer först... Just nu löper hon iaf för fullt. Märks att inte Sandy är hemma för det är ingen av Dima eller Fiffi som städar upp blodet på golvet. Det är Sandy väldigt bra på!

Har köpt lite nya krukor att ha ute idag, men har inte köpt blommor än, kanske imorgon efter jobbet. Men har en heldel som vi har sått, sånna som vi tog frön av förra året. Vet inte vad blomman heter, men har inte sett den på så många ställen. Får lägga in en bild när de blommar. Köpte lite timjan som jag ska sätta i kruka. Vi har hur många gurkplantor som helst, så lite gurka borde vi få i slutet av sommaren. Tomaterna verkar inte växa så bra däremot, tror vi sådde dom lite försent. Men jag köpte tre plantor igår. En paprika och en melonplanta har vi lyckats få oxå, melonen är väl tveksamt om det kommer bli ngn frukt på iaf. Jag är inte alls bra på sånt här men det är ganska kul tycker jag när man kan odla lite eget! Egentligen är det nog mest Fredrik som sköter om dom ;)

Vet nu bestämt att jag kommer jobba under lydnads SM, men kommer sluta vid två på lördag och är ledig på söndag, så lite hinner jag med att se iaf.

Den helgen som kommer hade jag lovat att hjälpa till i köket på klubben när det är utställning där, men minnsan så får jag vackert jobba då med :( Skulle vart på tjejfest på lördag kväll oxå, men det får oxå ställas in.. Ibland är det lite surt att jobba helger, men tycker att det är väldigt skönt att vara ledig mitt i veckan ibland oxå ;)

Ha de gött!!

 


Gött & leva!!

Idag landade vi på Karlstads flygplats efter en härlig vecka i Tunisien. Det var första gången vi var i Tunisien & det var en annorlunda upplevelse. Märktes att det är en helt annan kultur! Bara att gå ut & shoppa var en upplevelse. Va ju inte som här hemma där man i lugn och ro kan gå och kolla på det man vill. De va som helt galna, när man gick var det som domminobrickor som istället för att ramla, reste sig upp mot en. Alla ville ha in oss i sin butik. Då var det bara att pruta på och va helt bestämd på vad man tänke betala... Ett par jeans som jag köpte skulle de ha 184,000 dinarer för, men det slutade med att jag fick dom för 30,000 istället, snack om att ta till priset från början. Sen vet man ju ändå inte om man betalade ett ok pris eller om det ändå var för mycket.
Varmt och skönt har vi iaf haft det, ett par dagar med dåligt väder, men då passade vi på att hyra en taxi och bli guidade runt i Hammamet, där vi bodde. Stränderna var hur långa som helst och det var ljus fin sand och turkost vatten, härligt!!


Tripp trapp trull...




Här flyger Linus och Fredrik, otäckt högt upp!!


Vårt lägenhetsområde, Isac gör ett tillgjort leende ;) Världens sötaste..



Poolen



Pappa (barnens morfar) och barnen tar sig ett bad i havet




En härlig vecka har vi haft, nästa gång blir det två veckor har vi redan bestämt, en vecka är för lite.. Även om vi (iaf endel av oss) har längtat efter hundar & hästarna här hemma. Dima har ju vart hemma hos mamma som inte kunde följa med oss eftersom hon just börjat på nytt jobb. Fick ett par sms av mamma under veckan där det stod så här: "Jag har fullt upp med er hund, det är lugnare med Roland"(pappa). Och det andra såhär: "Dima löper nog. Troligen valpar till hösten. Fin blandning. Ha det". Mamma i ett nötskal... Dima har inte haft det så illa som det låter, hon har blivit bortskämd med grisöron, ben och godis som mamma faktiskt har vart och köpt själv :) Och en massa långpromenader har hon fått oxå. Sen påpekade hon oxå när jag var och hämtade Dima ikväll att det är inte konstigt att Dima är så tokig i mat, eftersom hon tyckte att hon får alldeles för lite mat...
Sandy får va kvar i Filipstad till den 12 Juni. Ska dit och klippa klorna ngn dag bara. Fredrik var och hämtade Fiffi, hon har vad jag har hört mest sovit hela dagarna. Det är så Fiffi gör, kan va full rulle ibland. Men det händer titt som tätt att vi "tappar bort henne", men när man letat en stund så hittar man henne sovande i en garderob ngn stans. Var inte allt för många veckor sen som Fredrik kom hem lite rund under fötterna efter att ha varit hos en kompis, där han haft Fiffi med sig. Sen när han vart inne en stund kom han väl på att han inte visste vart Fiffi var. Han började ropa och leta både inne och ute. Efter en stund hittar han henne i garderoben nere i hallen. Inte alla som super bort hunden...

Nu ska vi börja träna lydnaden igen ordentligt, börjar bli tävlingssugen nu... Har äntligen fått ett rullande fyraveckorsschema nu så att jag kan börja planera mitt liv lite igen. Inte för att jag brukar planera allt så väldigt noga, men det underlättar att veta när man jobbar och är ledig iaf.

Ha det gott!!


Varg spaning

Ikväll efter att vi grillat & ätit så satte vi oss i bilen för att kolla efter vargen. Vi packade med godis, chips & dricka och hade fredagsmys i bilen... Hela familjen samlad för att få se en skymt av vargen. Grannen hade sett den igår kväll alldeles utanför, den hade gått på vägen & ner emot älven.
Vi åkte och åkte där den kunde tänkas synas, där den setts förut, men vi fick då inte se någon varg, däremot så såg vi två älgar, en massa rådjur, tranor och en räv.


Här står ett rådjur, det hade sällskap av två till.


Här är den ena älgen den hade sällskap av ytterligare en älg och ett rådjur


Här passerar vi Östra Örten i solnedgången

Ja inte fick jag se ngn varg idag heller. Hade jag inte sett kort på den så hade jag nog inte trott att den fanns... En annan dag såg jag iaf den största spindeln som jag har sett. Om man inte räknar med sådanna som man sett i terrarium då förstås. Isak vågade inte gå ut genom dörren eftersom att den va mitt i dörröppningen, så jag fick ta och lyfta ut spindeln.


Den ser inte så stor ut på bilden, men jag lovar, den var jättestor!!

Trevlig Helg!!


Skrattanfall

Jag kommer inte ihåg när jag hade så roligt senast, som idag alltså. Hade en konversation med Isac på fm idag. Jag stekte pannkakor och han satt på bänken och hjälpte till att vispa smeten. Han började fråga om hur barn blir till... Det lät så här:

Isac:
-Men, hur får han in den då??
Jag
-Vadå får in den??
Isac:
-Jamen hur får han in den?
Jag:
-Vad menar du? Får in vadå?
Isac:
-Hur fick pappa in mig i din mage?
Jag:
-Hur vet du att pappa fick in dig i min mage?
Isac:
-Vad skjöt han med?
Jag:
-Vadå skjöt? Han har inte skjutit mig.
Isac:
-Men pappa sa att han skjöt in mig i dig med en liten grej...



Vid det här laget vek jag mig dubbel av skratt & var tvungen att ringa till Fredrik och fråga vad han hade sagt egentligen. Det visade sig att Isac hade vart lite ledsen en morgon när jag jobbade för att han ville till mig. Då hade Isac sagt att han tyckte mer om mamma för att han hade legat i mammas mage... Då hade Fredrik sagt ngt om att det var ju han som hade stoppat in honom i min mage när han var så här liten, och så hade väl Fredrik visat med fingrarna hur liten han hade vart då. Och till råga på allt hade han sagt att han skjöt in honom med en liten grej. Tänk om han säger på dagis att pappa skjöt in honom i mamma med en liten grej!! Hur ska man förklara för en fyraåring hur det går till?? Jag sa iaf att jag ska förklara för honom när han blir äldre...
Skrattar fortfarande när jag tänker på det!

Sen skrattade jag åt mig själv i bilen när jag åkte hem ifrån jobbet ikväll. Jag åkte efter en bil som körde ganska sakta så jag var påväg att köra förbi. Men precis som jag skulle blinka för att köra om så började bilen framför oxå blinka ut åt vänster & svänga över på andra sidan körbanan. Jag saktade ner och följde efter, tänkte att det var ngt i vägbanan som han skulle väja för... Va bara det att han skulle ju svänga in på en annan väg där. Kände mig så korkad som följde efter Sen fick jag värsta skrattanfallet för mig själv i bilen. Så dumt det kan bli!!

Hade iaf en bra dag på jobbet idag, all ström & avlopp var fixade!! Så nu känns det himla bra med jobbet igen. Fixade med schemat idag oxå så nu kommer vi inte jobba lika mycket helger heller, bra tycker jag!!

Nu äre sovdax! Upp tidigt imorn.

Må så gott!!


Varg

Vi har haft varg här i vår lilla by igen. I måndags när jag jobbade kvällen var den tydligen synlig på ett gärde en lång stund. Fredriks kompis ringde & sa att den var där, han åkte dit och tittade. Han fick den med på bild faktiskt, riktigt suddiga bilder, men på en av dom såg t.o.m jag att det var en varg. Synd att han inte tog med min kamera istället, då hade han kunnat zooma in den mycket bättre. Jag tänkte att jag skulle lägga upp bilden här, men han har kameran kvar på jobbet (han var ju tvungen att visa jobbar kompisarna). Ska lägga in den en annan dag så ni får se. Den verkade ju vara rätt så orädd eftersom de kom ganska så nära och den ändå inte stack därifrån. Den var ju nära husen också. Jag har inte ens vågat släppa ut Sandy själv nu, man vet ju aldrig om den står runt knuten... Var lite kusligt när jag var ute med Sandy på natten då hon var dålig. Jag har ju svårt att tro att den skulle komma så nära när jag själv är med, men som sagt man kan ju aldrig veta.

Sandy verkar må bättre idag, hon har fått lite ris att äta och det har stannat kvar i magen. Men hon är trött och sover mycket.

Dima och jag har vart till Filipstad på onsdagsträningen. Tränade på de flesta momenten i trean, vittringen är jag extra nöjd med idag. Va inga problem alls, trots andra hundar runtomkring. Platsen gillar jag inte att hon ligger och tittar bort nästan hela tiden, funderar på om det är att hon känner sig lite osäker eller om det bara är en ful ovana.

Imorn är det jobb igen, ska bli spännande att se om el & avlopp är fixade;)

Skit!

Idag har verkligen allt gått fel, började imorse vid halv fem, då Sandy visade sig va sjuk. Var ute med henne en stund & la mig sen i 15 minuter innan det var dags att åka & jobba. På jobbet var strömmen i köket fortfarande inte fixad. & när jag skulle tina upp bröd i mikron så slocknade precis allt i köket. Fick improvisera lite med att bära iväg med mikro och kaffekokare mm upp till matsalen. Och sen fick jag dra förlängningskablar från alla möjliga håll för att ha ström till kylar och frysar i köket. Börjar fundera på vad det är för ställe jag fixat jobb på... Har ringt till chefen sen i lördags morse, men han har fortfarande inte kommit och tittat. Hur svårt kan det va att ringa en elektriker liksom?? Innan jag åkte hem i em så började det lukta riktigt illa från avloppen, ungefär som det luktar när bönderna gödslar på åkrarna... Hade iaf lyckats få ström till köket igen, med hjälp ifrån ett konkurerande hotel.

När jag kom hem var hela huset ner bajsat och ner kräkts utav Sandy. Stackaren har vart så dålig & alldeles ensam. Inte så länge iof för Linus åker hem till henne när han slutar skolan. Men däremot hade han inte torkat efter henne, men det begär jag inte att han ska heller. Det luktar nästan lika illa här nu som det gjorde när jag åkte från jobbet. Ska ringa veterinären om Sandy, hon har vart halv risig ett tag nu.

Nu blir det stallet och mocka, sen födelsedagskalas.

Ska bli skönt att va ledig imorgon!!

Vilken helg!!

Ja, herregud den här helgen har vart en av de värre, på jobbet! Halva köket var strömlöst, ingen takbelysning. Fick diska all disk för hand + handtorka den sen. Halva spisen fungerade och vred jag på andra halvan av spisen så fungerade belysningen och diskmaskinen i ca 5 minuter, riktigt mystiskt att man kunde styra det genom spisen... Hade ca 50 frukostgäster imorse, det blir en heldel disk efter en hotelfrukost!! Jag diskade fram till 13,15 idag innan disken var klar. Däremellan checkade jag ut gäster och fyllde på mat på buffén. Jag var helt ensam personal både igår & idag, det känns i ryggen idag.. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta åt eländet, men jag valde det första alternativet. Fick verkligen känna att jag lever... Känns tryggt att köket ska renoveras inom kort!!

Väl hemma så kom lilla Valdemar med sin mamma & pappa och hälsade på & de hade köpt med pizza. Tränade lite inkallningar med Dima oxå. Fick försöka dra lös Fredrik som hade kört fast med gräsklipparen ute på gärdet, men den satt där den satt. Brorsan fick upp den sen, med hjälp av fyrhjulingen.

Fredrik tog sen med barnen ut på årets första fisketur med båten. Då passade jag på att åka till Prinsen och tog en ridtur, barbacka. Skönt att komma ut och koppla av lite efter den här helgen....

Tränade lite frittfölj här hemma ikväll, Dima va överladdad. Fick lite skott träning också. De sköt en bäver nere vid sjön & jäklar va det small, Dima ryckte till lite ljust när det small, men sen fortsatte hon som om inget hade hänt så det kändes bra. Hundarna fick lukta på bävern sen när den kom hem, den va intressant.
 
Ha det gött!!

RSS 2.0