Bildbomb från kvällens träning!!

Planerna för denna dagen ändrade lite. Blev ett par timmar på stranden för mig & barnen, var så himla varmt & skönt! Jag badade 3 gånger!! Det var riktigt varmt i vattnet!
Ikväll åkte Elin & jag till Filipstad & kollade på hopptävlingar. En av Cissis hästar var med & tävlade. Oj så sugen man blir & tävla hoppning igen...
När vi ändå var i stan så passade vi på att åka ut till klubben & träna. Elin var fotograf idag:) Hon blir nog press fotograf när hon blir stor för oj va kort hon tog!! 217 bilder lyckades hon ta...










Försöker säga till fotografen att lugna sig lite med knäppandet, det bara smattrade i kameran;) Dima väntar på en godis...




Jag är supernöjd med vittringen!! Hon gjorde det klockrent idag!! Rutan däremot va inte alls bra... Hur ska jag lyckas lära in detta moment ordentligt?? Övriga moment är jag oxå rätt nöjd med:) Pigg & glad vovve har jag iaf!!


Sen fick det bli lite vatten paus innan Elin & Dima skulle ta ett varv på agillitybanan, då var det min tur att vara fotograf:)






 Måste säga att dom är duktiga mina gullungar! Dima lyssnar så duktigt på Elin & har koll på vad hon vill. & Elin tycker det är jätteroligt att få träna lite själv. Hon vill ha en egen hund att träna, men det får hon vänta med några år... Hon får allt nöja sig med de vi har så länge:))



Trött hund när vi var klara!! Nu sover hon gott.

Natti!!

21/7-11

Igår blev det som sagt en tur till Filipstad, där det var planerat att träna med Dima & göra en storhandling av mat till mina tomma hyllor i kyl, frys & skafferi...

Började med ett stopp i Brattfors där det blev promenad & fika. Isac blev kvar där hos mormor & morfar medan Elin & jag åkte vidare in till Filipstad. Där vi hämtade Sandy som har vart på semester i ca 4 veckor hemma hos Linus farmor & farfar. Hon var som vanligt välgödd & har vart bortskämd med mycket gos & god mat...;) Nu blir det lite mindre mat ett tag & inte så mycket matrester, hon behöver ha kroppen i trimm. Vi besökte även färgaffären där vi hämtade lite färgprover. Jag har planer på att måla om i sovrummet.
Sen dax för träningen på klubben. Vi kom dit ganska tidigt så vi var ensamma där. Elin körde ett litet lydnadspass med Sandy & jag med Dima. Fokus på rutan & hopp apport hade vi. Rutan satt fint efter ett par skick. Apporteringen var hyfsad, blir ju gärna lite bus vid gripandet, men det såg bättre ut än det brukar iaf. Fotgåendet jobbar vi med positionen fortfarande. Börjar även där se bättre ut:) Fjärren försöker jag tänka om lite med så vi får se vart det hamnar... Blev inte ett så jättelångt pass, då det var varmt. Är noga med att sluta medan Dima fortfarande tycker att det är roligt! Blev en heldel vatten druckigt efteråt för både Sandy & Dima. När vi var klara började det ramla in fler träningssugna.

Handla på hemvägen & hämta upp Isac. Sen hemfärd & promenad ner till hästarna i hagen som var lite gosesugna.


Idag bakar jag bullar, ska bli mumsigt sen när de är klara. Barnen dom sover fortfarande...

Idag flyttar ytterligare en liten kanin. Blir lite tomt när de flyttar faktiskt... När de var som flest så hade vi tolv stycken... Nu när denna har flyttat så är det endast tre ungar kvar & ytterligare en flyttar på sön & sen flyttar en sista helgen i juli. En ska Elin behålla & en är fortfarande otingad.

Idag ska vi träna vittring & ruta nere i Molkom, men det blir ikväll.


Är väl dax att börja baka när det ser ut så här...;)

Ha en bra dag alla!!

Rubrik löst...

Nu har snart halva semestern gått.. Men det känns som jag har vart ledig hur länge som helst. Har vart en tur till Öland. Jag ville ha Dima med mig, men blev nedröstad så hon & Fiffi har vart hemma hos Stefan & Lottis. Med facit i hand så hade hon lätt kunnat vara med för hundar var ju välkomna överallt där vi var under veckan.. T.o.m på Ölands djur & nöjespark fick hundarna förlja med in! Tid för träning hade det oxå funnits... Men nu vet vi det till nästa år för vi åker nog till Öland då oxå, men stannar lite längre då.
Helt otroligt vad man saknar sina fyrbeningar när man är borta!! Hästarna har bott uppe vid stallet så dom har det heller inte gått ngn nöd på... Prinsen har dessutom blivit riden hela veckan:)


Här är dom alla mina tre små troll, i havet på Öland.

Igår fick dom flytta hem igen, jag satte upp en ny hage igår med en massa nytt gott gräs i. Fflach växer så det knakar just nu!! Det gillas av mig :) Han är dessutom väldigt snäll när vi rider. Han får gå med mig & Prinsen som handhäst & han följer med snällt t.o.m i  trav nu. Igår kom det en cykelist bakifrån som varken vi eller hästarna hörde komma... Det var ingen hästvan människa kunde vi konstatera. Just när han var bakom så började han plinga på ringklockan på sin cykel... Detta skrämde ju förstås Fflach lite, men ändå inte värre än att han stannade upp så de det gick bra iaf... I nästa långa uppförsbacke funderade vi på att gallopera förbi honom & låta som indianer;) men vi struntade i det ;)


En bild på Fflach som togs i våras.

Idag bakar jag matbröd & pysslar lite här hemma. Behövs när man har varit borta ett tag. I em ska vi åka till Filipstad & träna lydnad. Vittringspinnarna ligger just nu & puttrar på spisen, tror det behövs innan de ska användas nästa gång. Ska ta och anmäla till några tävlingar i höst tror jag bestämt:) Om vi bara fick ordning på krypet oxå så skulle vi kunna starta lägre spår oxå. Där tror jag att alla moment utom just krypet sitter som det ska. Men som alltid så går ju såklart allt att förbättras. Behöver träna mera platsliggning & budföring med skott oxå. Även om det inte verkar vara några problem för Dima med skotten så känns det ändå tryggt att ha tränat det mera innan tävling.


Elin har fyllt 8 år, Dima var med & öppnade presenter.

Nu ska jag smaka på det nybakta brödet!!

Ha det gott!




Vi hade iallafall tur med vädret ;)

Har just kommit in från ett lydnadspass (var tänkt att bli det iaf), men herregud va knott det var ute ikväll!! Var ute i max 10 min, sen gick det inte längre. Dima var pigg & alert!! Ngt övertaggad... Hon har haft det jobbigt med värmen nu ett tag så då har det inte vart ngn fart alls. Hon blir verkligen loj av värmen! Men nu hade hon suttit i ute & laddat ett tag. Synd att hon inte gillar värmen lika bra som jag ;) För min del tror jag inte att det kan bli för varmt. Älskar värme!!

Nu har jag endast tre arbetsdagar kvar sen har jag semester!!! I fyra veckor:) Ska bli en vecka på Öland & sen blir vi hemma & bara njuter av ledigheten. Ska bli spår, lydnad & träning med pållen för hela slanten. & förhoppningsvis blir det fint väder så vi kan lata oss på stranden oxå, jag & barnen. Fredrik har bara en vecka kvar av sin semester när jag börjar min... Sista helgen i juli blir det att åka till Ransäter & kolla in hundar. Jag ska hjälpa min bror att ställa en av hans hundar. Det gick ju bra sist jag ställde Knut så han hoppas väl på samma tur iår oxå ;) Då blev det ett cert om jag inte minns fel. Men nu finns ju tyvärr inte Knut längre så nu är det Stig som ska ställas.

Förra veckan var vi till kusten på en tredagars semester med husvagnen. En resa vi inte kommer glömma i första taget!! Vi kunde ha gjort en ny film om den resan "Vi hade iaf tur med vädret 3" eller ngt liknande;)
Det började redan dagen innan vi skulle åka med att Fredrik (Isista minuten som vanligt...) kommer på att husvagnen kanske skulle ha vart besiktigad. Det visade sig att det skulle va körförbud på fredag när vi skulle åka hem.
Tisdag när vi ska åka så kommer Fredrik & barnen & plockar upp mig vid jobbet när jag slutar. Då hade han även insett att AC;n i bilen var tvungen att lagas just denna dag (den har vart trasig i flera månader) så de hade lyckats få en akut tid en halvtimme innan, tillsaken hör att även avgassystemet på bilen har ramlat av så han blev utskrattad på verkstan när de inte kunde koppla på den där grejen de sätter på avgasröret när de kör in i verkstan. Och bilens lister sitter fast med silvertejp + silvertejp över hålet som blev i vintras när jag backade in i trakorn... Ngn som vill köpa min bil?? Gunnar & Madde som vi skulle sällskapa med där nere i Strömstad hade åkt ner redan på morgonen. När de kom fram bokade de även en plats till oss bredvid deras husvagn. När vi väl kom ner så hade personalen av ngn anledning glömt bort att den platsen var bokad så den hade de hyrt ut till ngn annan när vi kom... Som kompensation så bjöd de oss på minigolf på kvällen istället.
När det var dax att sätta upp förtälten började vi med vårt. När det var gjort så skulle Fredrik & Gunnar hjälpas åt att sätta upp deras (det var deras premiärtur med husvagnen & de hade inhandlat ett nytt tält) tält, Madde & jag & barnen satt kvar i vårt tält & drack lite vin under tiden. Efter en stund så bestämde vi oss för att ta en promenad med hundarna. Då möter vi Fredrik & Gunnar... de hade inte satt upp ngt tält.... en viktig del saknades-TÄLTDUKEN!!! Den låg kvar hemma i deras maskinhall... endast tältpinnarna var med :O Här hade det kunnat sluta, men det fortsatte. På kvällen när vi grillade lyckades Fredrik tappa allt vårt grillade kött i gruset precis när vi skulle börja äta, bara att ta in & skölja av på med lite ny marinad & grilla på det lite snabbt igen. Sen var det Gunnars tur att göra exakt samma sak med deras kött!!! Hahaha, men sen hade vi faktiskt ett par dagar utan några större incidenter. Vädret var helt kanon bra & vi var till Koster en dag & solade & badade & åt god mat. Dagen efter tog vår familj en tur till ett närliggande litet äventyrsland. Påväg dit stannar Dima & bajsar & jag stannar förståss och plockar upp efter henne.. Tack vare att Dima bestämde sig för att stanna just där & då och bajsa kan vi nog vara väldigt tacksamma för!! Precis när jag står och plockar upp bajsen så kommer det en norsk på rullskidor i en brant nedförbacke med en kurva ett10-tal meter framför oss, han kommer nog i en fart av ca 40-50 km i timmen!! Just efter kurvan är det sådanna där bommar från ett varsitt håll så att inga motorfordon ska åka på gångvägen. Detta visste såklart inte norske om som kom i en väldig fart... Han väjer för dessa bommar och kör rakt ner i slänten vid sidan. Fredrik ser hur hela bröstkorgen på norsken liksom trycks in så han springer fram till honom för att höra hur det har gått. Själv han jag inte ens se att han kom, jag såg bara ett huvud som stack upp ur slänten.. Norsken säger ingenting, vet inte om han var chockad eller om han tappade luften. När jag kommer fram efter en stund svarar han iaf med att lyfta upp staven som hade gått av, det var tydligen det värsta. Han reser sig iaf upp sen & verkar va rätt ok, men han var blodig överallt i huvudet på flera ställen var det sönderskrapat & armar & ben va blodiga. Nu i efterhand kan jag tycka att vi kanske skulle ha sett till att han kom hem. men han verkade klara sig själv, han rullade iväg nu i lite lugnare tempo. Ja han va väl iaf i 45-50 års åldern så man kan ju alltid hoppas att han fixade det själv iaf...
Dagen efter var det hemfärd i samlad trupp. Ja Gunnar & Madde åkte några minuter före för att kunna rapportera om det var poliser ute (med tanke på att vi hade körförbud på husvagne) När vi närmade oss Åmål ringde Gunnar. Deras däck på husvagnen hade exploderat!!! Slagit sönder golvet ända i i husvagnen plus ngt med vatten som hade gått sönder...:( Men det gick nog bra ändå, de kunde lika gärna ha hamnat i vägräcket eller i diket... Nu vart det iaf inte några personskador som tur var!! Men det var ett riktigt smultronställe det hände vid, jag nog aldrig sett så mycket smultron på ett och samma ställe!! & nu hade vi ju tid att plocka oxå;) Ja herregud vilken resa det blev! Nu efteråt kan man ju skratta åt allt & det kommer vi nog göra länge...

Lite bilder kommer här...


Här grillas köttet en andra gång ;)


Äntligen mat!!


Tur att man har en lugn snäll hund;) Dima kikar under kjolen på en dam på Koster båten.



Bad på Koster


Hundarna fick vila i skuggan medans vi solade, de fick oxå ta sig ett bad i havet.



Smultronplockning


Kolla runt Isac vad mycket röda smultron det var!!


Däckbyte


Här väntar vi på gubbarna som har åkt in till Åmål & köpt nya däck.


Om nu ngn har orkat läsa ändå hit så kan ni väl hålla tummarna imorn när vår husvagn ska besiktigas!!


RSS 2.0