Fflach, Dima & Sandy

Jag är så nöjd över min nya häst!! Han har under sitt första år gått på lösdrift tillsammans med en stor flock andra welsh cobar på Idhults stuteri & är i princip ohanterad. Men han kommer gladeligen fram och hälsar varje gång jag kommer upp till dom. Han blir modigare för varje dag. Än sålänge har han bara gått i hagen med dom andra och tagit det lugnt. Jag har borstat och tagit på & av grimman osv. Till helgen tänkte jag att han ska få komma med ut på en promenad.


Dima & jag körde igenom ett lydnadspass igår, annars går det trögt på den fronten. Men de pass det blir går däremot väldigt bra!! Tror att det passar Dima rätt bra att det inte blir varje dag, det märks att hon verkligen tycker att det är super roligt varje gång nu:) Men ett par pass i veckan blir det allt. Tänkte ev åka till Hagfors & träna nästa vecka. Kul med lite miljöombyten!

Snart ser det ut så här ute........


Full fart i uppletande rutan (förra hösten)


Sandy pandy

Imorn ringer kl 04,30, tack vare att jag är så snäll & lovar gästerna att äta tiiidig frukost, jaja är man snäll (eller dum..) så får man skylla sig själv!!

Ha det gött!!


Elefantspår!!!

Isac sitter här i mitt knä & berättade precis att när han och pappa gick i skogen sist så såg dom elefantspår!! Fantasin är det inget fel på iaf ;)

Snart ska vi åka på teater, Isacs avdelning på dagis ska dit & de som var lediga idag får oxå följa med så både Isac och jag ska med. Kul!! Isac ser mest fram emot att få åka bussen dit & hem :)

Usch va kallt det var ute idag, bilen är alldeles isig så det blir att skrapa rutor innan vi åker.

När det är så kallt ute & vi inte har värmen på inne då är det skönt att tända en bra i kaminen när man vaknar.


Då njuter man så här!!

Ha en bra dag!!


VÄLKOMMEN HEM FFLACH!!!Fästingar..............

Jäklar vad mycket fästingar det måste finnas!! Tar hur mång som helst varje dag på alla tre hundar! Det är så himla äckliga djur :( Isac har haft en fästing i sommar han oxå. Hoppas att det blir en mega kall vinter utan snö i år så att alla dessa äckliga djur dör!! Iof så vill jag ha snö oxå, men om fästingarna dör så kan det va värt att va utan snö en vinter. Vissa ställen där man vet att det finns extra mycket fästingar försöker jag att undvika att gå på, men Fredrik gick där en dag & när han kom hem var det bara att börja plocka innan de hade hunnit sätta sig fast. Det var säkert ett 20 tal på varje hund........

Annars är livet rätt bra just nu ;) Förutom en förkylning som börjar komma krypande... Men den ska jag försöka stoppa innan den bryter ut ordentligt :)

Är ledig idag & regnet bara vräker ner, det är en sån dag som man helst inte vill gå utanför dörren. Därför tänkte jag va inne och städa lite idag. Det behövs alltid! Var ner till Molkom och köpte ett varsitt ben till hundarna att gnaga på så är dom sysselsatta en stund oxå.

På söndag ska jag åka och hämta hem Fflach som ni kunde se på bilden i förra inlägget. Han är bara ett år gammal så det är inget att rida på än sålänge, men en stor utmaning att rida in så småningom. Han kommer bli runt 155 cm hög vilket känns alldeles lagom!


Sötis!! (bild från Idhults Stuteri)

Ha det gott!!

Min nya stjärna!!obs lånade bilder från Idhults stuteri

Roligt!!

Idag har vi haft en super träning, Dima & jag!! Dima har vart med mig till jobbet idag. & på min långlunch(!) så åkte vi till Karlstads BK och tränade. Dima var taggad till tusen efter att ha legat i bilen en stund. En hel del golfare fick agera störning idag (golfarna var lyckligt ovetande om att de var störningsobjekt;)). Idag var en sån dag då allt bara fungerade så himla bra. Det enda jag har att klaga på var hopp apport där hon sprang bredvid hindret på tillbakavägen ett par gånger. Sen är det vittringen som jag funderar över, jag tycker inte att hon nosar över alla pinnar ordentligt, men ändå kommer hon alltid in med rätt pinne. Det kan ju inte va lyckträffar varje gång?! Så på ngt vis verkar hon ändå va säker på att det är rätt pinne. Bara hoppas att det fortsätter så!

Imorgon är det Oxhälja i Filipstad så dit ska vi en tur jag och barnen. Fredrik skulle ut & jaga gäss eller va det var?? Sen hoppas jag att det blir en lugn kväll här hemma! Tycker inte jag har vart hemma & ledig en hel helg på väldigt väldigt länge!! Vi har lite andra roliga saker som ska kollas upp imorgon oxå:)

Ha en trevlig Helg!!!

1 September

Imorse fick hundarna följa med mig till jobbet alla tre. Eftersom jag inte skulle hem efter jobbet utan skulle raka vägen till Filipstad efter att barnen var hämtade  på dagis & fritids. Skulle dit till doktorn med Isac som förra veckan hade så mycket var i örat att det inte gick att se hur hans trummhinna såg ut. Men nu efter att ha droppat salva i femdagar så såg det jättefint ut till Isacs stora glädje!!! Han har lite sjukhus/medicin skräck så han har verkligen kämpat med att va duktig med att få dropparna och att sitta still hos doktorn.


Så här fin blir man när man har vart duktig hos doktorn!!

Efter läkarbesöket fick barnen åka hem med mormor (som jobbar på vårdcentralen där Isac var). Jag och hundarna for till klubben där jag skulle städa klubbstugan idag. Tränade gjorde vi oxå både Sandy och Dima, Fiffi fick ligga kvar i bilen... Sen blev det firande av Millis & Dusty som vann SM i spår under helgen! Stort grattis till dom!!

Må gott!!


RSS 2.0