Träningar

Det regnar & blåser som bara busen här just nu! Det gjorde det natt till idag oxå, vaknade massor med gånger & tyckte så synd om hästarna som stod ute i regnet. Så ikväll ska jag ta upp dom till stallet så att de får sova inne inatt. Men måste vänta på att Fredrik & Linus komer hem ifrån träningen. Mycket träning nu, Linus tränar tre gånger i veckan , innebandy & fotboll & sen matcker på helgerna. Elin har börjat på ridskolan igen, på torsdag ska vi ha med Prinsen på lektionen. Dima & jag har hunnit med endel träning nu, skulle tävla på fredag, men kommer antagligen få stryka oss. Jag ska ner till Mönsterås på fredag & det är ca 45 mil enkel resa så hinner antagligen inte hem i tid. Men vi är anmälda till två tävlingar till i höst så vi får satsa på det istället! Rutan som gått så bra nu ett tag strulade igen i söndags när vi tränade. Så det kanske är lika så bra att inte tävla nu..

Nu ska jag va ledig i tre dagar, ska bli gött!! Bara att passa på & träna & ha roligt då. Det börjar lugna ner sig på jobbet nu så det är ganska skönt med lite andrum efter sommarens stress!! Hade två juniorlandslag i hockey som bodde hos oss förra veckan, trodde ju att de skulle äta som hästar, men de åt nästan inget... Vi som hade laddat upp med så mycket mat;) Det va en liten parentes för er som vill höra om hockeyspelares matvanor ;)

Ska leta reda på batteriladdaren till min kamera som jag har slarvat bort ngn stans... Dumma jag!!

Må så gott!!


Sovmorgon??

Jag som har sovmorgon idag, äntligen!! Men gissa om det gick att sova länge?? Neej, det gick inte... Jag vaknade exakt när klockan brukar ringa kl 5:05. Men somnade dock om en liten stund iaf. Nu har jag vart ute med Dima & Sandy en stund, Fiffi sover än.

Igår kväll blev det ett lyckat träningspass med Dima. Det känns att det går frammåt, trots det lilla vi har tränat under hela året. Den där pigga glada hunden som tycker att det är superskojjigt att träna är alltid med mig numera:) Det som inte var lika bra var vittringen igen, hon kom in med rätt pinne varje gång igår oxå, men ett par gånger så tog hon fel först & sen bytte till rätt själv. Men med mera träning så tror jag att det kommer gå super bra!!

Nu är det inte så jätte länge kvar förens det är tävling, jag har inga större förhoppningar om ett förstapris, men jag känner att jag ändå vill starta för att kolla av lite hur vi ligger till. Och varken jag eller Dima har startat klass tre förut & jag tycket att det är lite skönt att ha kört igenom en tävling för att känna lite trygghet till nästa gång... Låter kanske konstigt, men sån är jag;)

Idag kommer hovslagaren hit & ska verka och sko hästarna. Så de ska jag ta upp till hagen som ligger här uppe vid huset så att de är på plats när han kommer vid tio tiden.

Ha en bra dag!!

100809

Helgen har vi vart i Göteborg och gått på Liseberg hela lördagen & åkt karuseller för fullt. Vi hade husvagnen med och bodde i Lisebergsbyn. Perfekt att bara kunna ta spårvagnen in till Liseberg. Då kunde båda ta ett glas vin till maten. Vi träffade även en av mina fastrar där som jag inte träffat på flera år, så det var trevligt! Vi har redan bokat ett besök hemma hos henne i december, då vi tänkte gå på julmarknaden på Liseberg.

Hundarna har bott på olika ställen Fiffi hemma hos mamma & pappa, Sandy hemma hos Linus farmor & farfar & Dima hemma hos Linda, Ali & Myra. Dimas boende blev lite hastigt & lustigt bokat när jag var in & köpte ben till hundarna som de skulle få ha under helgen. Då hon blev erbjuden att få bo där... eller hur det nu var;) Tack så mycket för hjälpen!!

Ikväll tog jag en liten ridtur med Prinsen, men den blev inte så lång. När jag kommit en bit upp i skogen började det knaka & braka inne bland träden & då vände jag snabbt hemmåt igen. Jag gillar inte att möta älgar på så nära håll! Men jag såg ju iof ingen älg, kan ju vart svampplockare oxå, men de borde inte knaka så om dem... Annars hade de nog roligt åt mig som blev rädd och vände om direkt;)
Om ni visste vad jag är sugen på att köpa en stor häst till mig själv!! Men jag har ingen mer stallplats & vet inte ens om jag har tiden... Sen så är ju hästar ganska dyra att både köpa och ha sen... Men drömma kan man väl få?!

Sen blev det promenad med hundarna och efter det träning med Dima. Vittringen krånglade endel idag. Vet inte om hon var trött eller vad det var. Hon tog visserligen rätt pinne varje gång, men jag fick påminna henne att leta varje gång hon kom ut till pinnarna. Idag satt hon upp utan att lägga sig på platssittningen. Fria följet var det lite svårt med konsentrationen, då husse var ute och körde med sitt radiostyrda flygplan. Var ju bara tvungen att ha koll på vad det var som flög omkring och lät uppe i luften. Men efter en stund så gick det bra att konsentrera sig ändå:)


Dima

Dima har fått va med mig till jobbet idag. Tänkte att jag skulle träna på Karlstads brukhundklubb innan jag åkte hem. Men tyvärr så hann jag inte med det, fick skynda hem istället. Får bli lite träning här hemma idag istället.

När jag kom till Brattfors & skulle hämta Elin & Linus så fick vi syn på ett flygplan som vi var rädda skulle landa på oss! Men det fortsatte förbi, men när vi åkte hem fick vi se det efter vägen, det hade antagligen fått nödlanda, gissar jag...


Ska träna rutan, vittring, fjärr & fritt följ idag har har jag tänkt mig. Igår på träningen så körde jag igenom alla moment i trean. Hon fick göra gruppmomenten ensam. Hon lägger sig gärna ner på platssittningen efter ett tag om det är varmt ute, annars brukar hon inte göra det. Får se hur det går idag när det är kväll och lite svalare ute.

Ha det gött!!


RSS 2.0