Trotsade Kylan

Ja det gjorde vi i går. Gick ut och körde en ordentlig träning med Dima. Inkallning med ställande och läggande. Ställandet blev skitbra igår!! Mycket tack vare att det var lite halt på snön, tror jag. Hon slog på tvärnit efter tvärnit :) Frittfölj med stegförflyttningar, gick inte så himla bra till att börja med. Hon har väldans bråttom och vill göra allt på samma gång... Men efter att vi kört lite inkallningar emellan så gick det riktigt bra tillslut. Fjärren behöver vi träna mera mera mera... från stå till läggande. Hon lägger sig alltid framåt. Har provat med belöning bakom, men det funkar inte med Dima, då blir skiftena sega istället. Vi tränar på tekniken för sig istället.

Idag är det lite varmare ute och Dima är jakthund idag... Hon är med husse ute och jagar rådjur. Han skulle gå i drevkedja så då fick hon följa med och gå eller gå & gå känner jag Dima rätt så är det fullt ös hela tiden. Jag har vart emot att låta henne följa med på jakt förut så det har hon inte fått. Men egentligen är det ju som vilken promenad som helst när hon går lös, fast det är lite mer folk i skogen. Reflexvästen är på så hon syns, jag talade om vad som händer med ALLA jägarna om de skjuter henne istället för ett rådjur... ;) Tidigare idag på morgonen var hon ute på gärdet och jagade sork. Hon måste ha grävt djupt, för hon var alldeles lerig när hon kom in.

En som inte var glad åt att husse tog med Dima ut och inte henne, var Fiffi...

Först satt hon vid ytterdörren och tittade förväntansfullt upp mot handtaget


Sen gick hon till altandörren och spanade ut


Sen sprang hon till nästa dörr och tittade, men tröttnade och gick och la sig efter en stund.


Igår när jag var ute och gick på baksidan så frös Dima om sina tassar, första gången jag ser att hon fryser. Men det låg på mellan -17 grader och -20 grader hela dagen. På kvällen när jag åkte hem ifrån June & brorsan så var det -25 grader efter vägen...

Kallt åt lilla tassen



Jag var till Brattfors och klippte & färgade håret igår, Elin retade mig hela tiden och sa att jag hade en hockey frilla... Linus tyckte att jag såg ut som en punkare eller hårdrockare. Själv är jag jättenöjd över min nya frisyr!! :D

 GOTT NYTT ÅR önskar jag er ALLA!!!!!!!!!!!!!!!!

 


Kallt!!

Huja va kallt det är! Eldar i pannan som bara busen, men nu är snart tankarna varma så det klarar sig ngn dag. Eller det kanske det inte gör när det är så kallt ute. Det är -20 grader ute nu. Bilen ville inte starta imorse & värmaren funkade inte så det var bara till att hålla sig hemma idag(det är väl som pappa brukar säga -köp Peugot så får du gå...). Då var det tur att jag inte behövde iväg ngn stans. Vi bor ju inte direkt centralt så det går några bussar ;) Fredrik hade med ngn laddare till batteriet när han kom hem så vi fick igång den tillslut. Han hade lastbilen hem idag så vi har fått lite mer ved hemkört, behövs nu! Iallafall så skulle jag upp till stallet och fixa hästarna, men precis som vi fått igång bilen så ringer Ida och talar om att hon har gjort allt & hästarna var intagna. Skönt att slippa idag när det var så kallt! Men jag tog en tur med bilen så den fick röra lite på sig ändå. Och nu står den inne i garaget så imorn ska den starta lätt som en plätt :D

Vi har haft mamma och pappa här på fika idag, igår var de här och åt mat. Mamma och jag bestämde på annandagen att vi skulle dricka vin på måndag kväll (Både hon och jag jobbade på sön morgon så vi lät bli vinet då..) så så fick det bli. Jag hade gjort bakpotatis och skagenröra, lite kex och ost & räkor. Gott efter all julmat!!

En pepparkaks mamma på Annandagen med Isac i bakgrunden


Och pepparkaks pappa eller är det Tomten???



Måste tacka våra snälla grannar som ringer och frågar om vi ska va hemma på nyår, de vet att Sandy är så rädd för fyrverkerier. Så de skulle låta bli att skjuta för hennes skull! Tänk om alla var så omtänksamma. TACK snälla Carola!!!

Nu ska tvättstugan städas så den glänser!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha dä gött!!

Snö, jobb & bra att bli arg...

Tänk, ibland hjälper det tydligen att bli arg!!!


Då var julen över, tomten kom med många paket till barnen i år oxå. T.o.m jag hade tydligen vart liiite snäll!! Snö har vi fått i massor, ska nog åka lite pulka imorgon, tror jag:) Jag fick jobba hela helgen så jag har inte hunnit med någon pulka tur i snön.




Förbannad & God Jul!!!!

Idag har jag vart arg, riktigt arg!! A- kassan har strulat med mig ett tag nu. Har skickat in en massa intyg osv, & när jag skickat in det intyg som de begärt DÅ kommer ett nytt brev med ytterligare ett intyg de ska ha!! Varför inte skriva med allt de vill ha i första brevet?? Idag kom det femte brevet med ett femte intyg de ska ha!!!! Känns som de gör det för att jävlas. Har inte fått a-kassa sen i oktober!! Det är en jävla tur att jag har lite extra jobb och att jag har en sambo. Vet inte hur jag skulle klara mig annars... Idag blev jag så fruktansvärt arg så jag skickade iväg ett mail där jag skrev vad jag tyckte & tänkte, vet att det inte kommer göra ngn skillnad, men det känns iallafall bättre:D Men skitsamma nu ska jag koppla bort denna a-kassa i ett par veckor & bara njuta av julen!!

Igår var jag ner till IP och tränade med Dima. Såå kul att komma iväg och träna igen, har inte vart mycket till träning nu när det vart så kallt. Dima var taggad till tusen.. som vanligt nu för tiden:D Hennes nya smeknamn är Räser Dima!

Nu är granen klädd utav barnen, blev riktigt fin tillslut. Det här med gran börjar bli riktig humor i det här huset. Det är samma sak varje år, Fredrik går ut och tar en gran & kommer hem jättenöjd över den helt fantastiskt vackra gran han har hittat. Det är bara det att det är bara han som tycker att den är vacker... I år kunde inte ens barnen hålla sig för skratt:D Det fattades grenar överallt!! Varje år säger jag att-Nästa år ska jag gå ut och ta en gran. Men likförbannat så blir det Fredrik som går ut. & Nu börjar det här bli en tradition som vi skrattar åt varje år.

Idag har vi vart förlovade i 7 år. Fredrik överaskade med en flaska champange & så fick jag ngt så romantiskt som en stekpanna;) Själv hade jag inte köpt någonting.. Men däremot ska han få ett litet paket med isdobbar imorn. De kanske inte heter så?? Sådana där som man har när man går ut på isen ifall man går igenom isen.

Nu ska jag städa, gjorde det igår, men det är så stökigt idag igen & imorn får vi gäster så det är bäst att det är lite städat iaf.

EN RIKTIGT GOD JUL ÖNSKAR JAG ER ALLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



BUS

Nu är det jullov och barnen har busat ute i snön halva dagen. Åkt pulka & bob mm, Elin hade en komps här och lekte en stund.

Dima & Sandy var med ute och busade oxå. Dima springer så snön yr!!


Fiffi var trött efter gårdagens jakt, hon gick inte upp & ut & kissade förens kl 13,00 idag, då uttvingad av mig.. När hon väl kom ut höll hon på att frysa ihjäl stackarn. Försökte fånga alla tre på bild, men det gick som det gick...


Isac gillar att åka bob..

Elin oxå

Linus gillar att sladda omkull!!


Själv har jag värsta träningsvärken idag, typ i hela kroppen!!

Nu ska hästarna in sen blir det lite pannkaka med sylt och grädde.

Må gott!!!


Snygg Häst!

Ja, då har jag ridit lektion igen & imorn kommer jag helt säkert ha värsta träningsvärken!! Dagens häst var inte lika lättriden som den jag hade förra gången. En jättefin hingst som har tävlat i de högre klasserna. Han gick väl inte riktigt lika fint för mig som på bilden nedan... ;)

Han var närmare 1,70m hög, jag kände mig som en liten myra. I gallopen började han göra ombyten i ena hörnet, undrade först vad som hände, haha!!

Annars har vi vart till Brattfors och klippt barnen idag så dom blev jul fina. Skulle ha klippt & färgar mitt hår oxå, men det blir en annan dag istället. Tänkte färga lite rött, tror jag. Blir ju fint nu i juletider;)

Fiffi har vart ute och jagat rådjur idag igen, men det verkade inte finnas några rådjur här i skogen. Förra helgen var de på ett annat ställe och jagade, då var det fullt drev, men inget skjutet.

Nu kom maten hem, kebab i bröd, mums!!

Ha de!!!


Förvirrad?!??!!

Idag har jag gjort lite konstiga saker. Jag skulle göra lax i ugnen med potatis & broccoli puré. När jag lagt upp laxen i formen tog jag fram flaskan med diskmedel(!!!), skulle precis hälla på laxen, men kom på mig själv med vad jag höll på med.Sen när vi ätit laxen (utan diskmedel...) släppte jag ut Dima på baksidan stod i fönstret och tittade på henne, sen skulle jag "bara" hjälpa Isac med ngt. Glömde helt bort att jag hade släppt ut henne så jag gick upp och pratade med Fredrik på övervåningen en stund, sen ner till tv,n. Dima brukar alltid komma springande när man sätter sig ner, det gjorde hon inte nu. DÅ kom jag på att jag hade släppt ut henne!! Gick och öppnade dörren och där stod hon med ett älgben i munnen. Älgbenen har vi lagt upp på vedhögen ute under ett tak så att hundarna inte ska komma åt dom.. Men nu hade ju Dima en stund på sig & då är det klart att hon lyckas ;) Ja ibland blir man nästan rädd för sig själv!


Annars har jag vart in till stan (Karlstad) och köpt de sista julklapparna, men jag skulle kunna köpa mycket mer, tycker det är så roligt att köpa julklappar. Nu kom jag just på att jag kanske borde ta in klapparna pxå, de ligger kvar i bilen, ville vänta tills barnen somnat. Kommer antagligen ta en tur till stan (Filipstad) imorn oxå. Jag är lite kluven av vad som är stan;) Förut bodde jag ju i Brattfors & Filipstad då va ju stan Filipstad. Här i Molkom säger alla stan till Karlstad... Jag har blivit missförståd många gånger när jag sagt stan, jag har ju menat Filipstad vilket inte den jag pratat med har gjort. Nu har jag ju bott här i drygt sju år och säger stan till bägge... & då måste jag förklara att jag menar Karlstad för nu vet ju alla att jag säger stan till Filipstad. Oj vad rörigt detta blev. Jaja ni förstår säkert, haha ;) Intressant vetande-inte..

Jag har beställt bilder från Extra film idag, men jäklar vilken tid det tog att ladda in bilderna från datorn!! Det tog ca 5½ timme!!!! Ska det ta så lång tid?? (det tror inte jag) Eller har jag gjort ngt fel eller något jag missat att göra?

Nu ska klapparna in, ute är det nu -11 grader, härligt! Men lagom är ju bäst ;)




Det kommer mera..

Det kommer mera snö!! Härligt!! Jag körde t.o.m fast med bilen imorse. Men det var bara att backa en bit och sen gick det bra att ta sig uppför backen. Barnen har tagit fram pulkorna. De åkte en liten stund ikväll, men det blir nog mer imorn när det är ljust ute. Dima får värsta tokrycken i snön.

Bild från söndagenspromenad


Jag har tränat med Dima igår och idag, mest friaföljet och inkallning. Hon är superladdad så lite problem med bromsen får vi. Men fria följet tycker jag går riktigt bra. Det är bara när jag gör bakåt förflyttningar som det kan komma in endel skutt. Men just nu tycker hon att det är riktigt roligt med lydnaden!!

Jag har vart och fått massage idag, det känns faktiskt lite bättre i armen nu, jag ska dit en gång till och då hoppas jag att det ska bli helt bra!!

Må gott!!

SNÖ!!!

Imorse när jag tittade ut hade det kommmit lite snö, visst lite, men ändå vit snö!! Och det snöar fortfarande, hoppas nu att det ska bli endel snö. Det blir ju så mycket ljusare och finare ute då.

Så här såg det ut imorse

Igår hade vi luciatåg vid stallet, det var nio barn som kom & fyra hästar. Jättemysigt, men fruktansvärt kallt. Det blev tyvärr inga kort tagna, vågade inte med tanke på att hästarna redan var lite uppskruvade av alla människor och nya hästar som gick med. Om det hade blixtrat från kameran oxå kanske det blivit kaos & med barnen som satt på vågade jag inte.

Sen åkte vi hem och firade Linus som fyllde 10 år på lördag, men då var han hos pappa. Men han kom hem lagom till luciafirandet. Han var väldigt spänd och förväntansfull över vad det skulle vara i paketet. Han ringde hem på fm och ville att vi skulle öppna hans paket så vi kunde tala om vad det var i!! :D Det blev ett playstation 3 istället för xbox, det var tydligen bättre. Sen på kvällen spelade vi en hockey match på spelet som Linus vann med 24-2!! Och de målen jag gjorde var när han hade tagit ut sin målvakt för att va snäll mot mig... Hm, tv-spel är inte min grej!!

Cool 10 åring

 Nu blir det stallet! Ha det gött!!

 


Mys fredag!

I torsdags fick jag en ide att bjuda hem några vänner på fredagskvällen. Fredrik skulle ut & äta med jobbet så då passade jag på... Det blev fyra som kom och vi hade jättemysigt, drack lite glögg & vin och till det lite pepparkakor och en massa godis. Mina kära gäster hade med sig en massa gott godis! Här kommer några bilder.

Carola & Anna-Lotta


"Stinta"


Fredrik kom hem, men ringde & frågade om han fick först:D:D


Kristin hann gå hem innan jag kom på att jag skulle ta fram kameran..



Idag var jag, Elin & Isac till stallet på fm & Elin red. Det skulle ha varit lucia show på ridskolan idag, men den blev inställd. Barnen blev sååå besvikna! De hade ju tränat i flera veckor på sin uppvisning och på lucia sångerna de skulle ha sjungit. Lite dålig stil tycker jag att ställa in, de ringde på fredag em & showen skulle ha vart idag. De skyllde på att det bara fanns folk till barnens uppvisningar, men vadå?? Det hade väl räckt gott! Tror faktiskt att de flesta som skulle komma dit och titta va barnens släkt & vänner, men det hjälper ju inte att gnälla här.
Jag tog saken i egna händer ;) & fixade ett eget luciatåg tills imorn, med Prinsen & Misty. Och troligen kommer två till hästar att vara med. Prinsen kan vi sätta upp två barn på och några kan gå bredvid, alla vill nog inte ens rida.

Prinsen mumsar hö efter ridturen



I em blev det lussekattsbak. Fick med hela familjen i baket, t.o.m Fredrik!! Tyvärr så blev det ett riktigt misslyckat bak.. Jag ställde en plåt på spisen att gäsa och en annan bredvid. Det blev för varmt så de jäste & blev jätte stora och när jag penslade dom med ägg skönk som ihop totalt. De blev som pannkakor :( Den tredje plåten blev iaf lyckad, de bullarna tog vi med och gav till barnens farmor som fyller år imorgon.

Så här såg de ut förra gången jag bakade, idag ville jag inte ta ngn bild...

Far & dotter, syns det??? :)

Dima är sugen på att hjälpa Isac

 


Mera

Prinsen

Mammas goding!!


Spännande på tv;n

Det var ju bara & sätta i kablarna så ramlade bilderna in i datorn, jag som trott att jag var tvungen att köpa ett program och installera först. Men det var ju en glad överaskning!


Äntligen Bilder!!





Detta är från i höstas när vi tränade uppletande

Dima har hittat ngt

Där var vanten, full fart in till matte!!



Här avverkar barnen skog medan vi kör uppletande


Moppat

Nu sitter pappa & mamma på planet påväg mot Thailand, oj vad jag önskar att jag fick följa med!! Får får jag förstås, men det blir något dyrt att åka till Thailand för 5 personer. Jag är inte direkt högavlönad... Jag får trösta mig med att en dag kommer jag bli rik:) Ja i mina drömmar alltså. Nu tänker ni att pengar är inte allt, nej jag kan hålla med, men faktiskt så blir livet lite lättare med pengar. Haha jag har vart deppig idag och tyckt synd om mig själv. Har märkt att det är bra med sådanna dagar ibland, för jag blir sporrad att ta tag i saker och ting sen. Oj vad det låter illa, i verkligheten är det inte så farligt som det låter;)

Isac och jag har vart hemma idag, vi har plockat fram lite tomtar, eller rättare sagt så har Isac tagit fram dom. Han tycker det är så mysigt! Vi har eldat både i pannan och i kaminen så nu har vi så varmt och skönt här inne & sen kan jag ta en varm skön dusch:) Jag har moppat golvet så det är rent & fint eller det var iallafall det en stund... Jag har en superbra mopp!! Det är så skönt att slippa dammsugaren! Tyst och lugnt & miljövänligt:D Den tar upp hundhåren skit bra, sen bara att gå ut och borsta ur den & sen fortsätta. Haha jag säljer sådanna här moppar om nån undrar;)

Hundarna har inte fått ngn aktivering idag, bara promenader. Tror jag ska träna lite kryp med Dima sen innan det är dags att sova.

Jag har stora planer för framtiden, en dröm som faktiskt skulle kunna bli sann, men vågar jag?? Har funderat på detta ett tag, men som sagt vet inte om jag vågar... Kommer inte skriva vad det är, förens jag vet hur det blir.

Nu ska jag gå ut på en liten promenad, hundarna talar om för mig att de vill det nu, eller rättare sagt det är Dima som talar, de andra tiger och samtycker. De sitter bredvid och tittar när Dima pratar med mig:)

Må gott!

Besviken

Jag vaknade imorse och kände efter ordentligt, men hade ingen träningsverk. Blev faktiskt riktigt besviken, då använde jag ju inte musklerna som jag skulle igår när jag red... Eller så är jag redan vältränad:) Haha tyvärr så är jag alltför medveten om att så inte är fallet:( Får ta i ordentligt nästa gång istället. Men på söndag har vi kalas för Linus som fyller 10 år på lördag så då blir det ingen ridning för mig. Ska iväg och fixa present ngn dag under veckan.

Idag har kylen och frysen kommit, HURRA HURRA!!

Mamma och pappa var här med tårta & en liten present till Linus idag, för dom åker till Thailand på onsdag. Fuskisar!! Men de ska va med på presenten som vi köper. Ska bli ett xbox 360 Elite, det är hans enda önskan, men det är ju inte direkt billigt så vi är några som lägger ihop:)

Nehej nu är det snart sova dax igen, ska upp tidigt imorn igen. Fredrik är ute på långis med hundarna så jag slipper gå ut i rusket ikväll. Imorse var det sånt oväder så jag fick byta kläder innan jag åkte till jobbet när jag hade vart ut med hundarna... Ändå var det inte en särskillt lång promenad jag tog.

Ha dä!!

Träningsvärk imorn?

Ojojoj, det var väldigt många år sen sist jag red en lektion!!! Gissa om det kändes?? Jo tack det gjorde det. Ändå hade jag tur och fick rida ett fullblod som var väldigt bra & lätt att rida. Man kände sig riktigt duktig där uppe på hästryggen:) Detta var nog mest pga hästen. Pigg och rolig! Så detta kommer jag göra fler gånger. Antagligen kommer det kännas även imorn att jag red idag...
Igår tog jag och en kompis en långtur i skogen på Prinsen & Misty, kan tala om att jag blev dumförklarad innan jag åkte hemifrån eftersom det var ett riktigt pissväder! Men det var ju kuligt ändå.
Imorn ska jag jobba hela långa dagen så pappa skulle va så snäll och åka hit och ta emot vår kyl & frys som ska komma imorgon. Hoppas verkligen att det kommer som det ska!! Annars blir jag arg!!
Sov time nu om jag ska orka upp imorn! Måste fixa iordning barnens kläder först så det går smidigt imorgon bitti, jag har ju inte riktigt vanan inne längre att börja jobba tidigt... Önskar däremot att det skulle bli en vana!!

Gónatt

Tränat

Lördag morgon brukar betyda sovmorgon, men inte idag. Började med att skjutsa iväg Linus på Innebandymatch. Borta match idag så jag följde inte med denna gång. Bara skjutsade till samlingen. Sen hem och hämta Elin som skulle till ridskolan på lucia träning, hon ska va med i luciatåget där och även på en riduppvisning. Eftersom hon ska rida en hingst på uppvisningen kommer jag oxå att springa med. Får väl anstränga mig och visa mina vackraste gångarter...;) Sen hem och träna med Dima en liten stund i det äckliga regnet & blåsten. Men bara man tar sig ut så är det riktigt skönt trots regnet.
Tror att jag ska ta en ridtur sen oxå. Imorn ska jag rida lektion på ridskolan. De har börjat med drop in ridning för alla föräldrar, ett riktigt bra påhitt tycker jag. Då man kan anmäla sig från vecka till vecka.

Igår var jag ute med jobbet (ett av dom) och åt mat. Ingen höjdarmat direkt, jag valde fel.. Men efterrätten var god. Men trevligt hade vi. Och hemma i god tid så jag orkade upp imorse:)

Nu ska jag hjälpa kära sambon med lite snickeriarbeten. Vi saknar lister på endel ställen & foder runt dörrarna, bara köket som är helt klart, men det är ju huvudsaken tycker jag! Har faktiskt hunnit baka både lussekatter (som jag gav bort) och vanliga bullar.

Trevlig Helg!!!


Inre stress

Har vart till massören idag, där blev jag knådad och stucken med nålar. Änsålänge känns det inget bättre, men enligt henne hade jag troligen gått med alla dessa knutor i flera år. Desutom trodde hon att det berodde på inre stress. Men jag vet inte jag. Kanske det kan stämma. Krävdes fler behandlingar för att få bort allt. Men det är väl klart att de säger, de vill väl tjäna pengar... Men å andra sidan har jag jävligt ont så det behövs säkert fler gånger.

Förresten så hjälpte det att klaga igår, för idag lyste ju solen från en klarblå himmel:D OCH det var minus grader, UNDERBART!!!! Jag fick genast en massa energi, så jag har städat undan en del skräp på gården, tränat med Dima och målat hyllor inne samt rensat & torkat ur alla köksskåp. & idag har vi fått vattnet till köket inkopplat, HURRA HURRA!!! Diskmaskinen är på rätt plats igen & alldeles snart är spisen på plats. GÖTT!! Pappa har vart här idag oxå och satt upp ett par gardinstänger åt mig, tack snälla pappa för hjälpen! Inte för att jag tror att du läser här, men ändå;) Jag var på Ikea på fm & shoppade lite små grejer, skulle ha köpt ngn möbel till hallen, men jag fick beslutsångest så det blev inget sånt. Får ta med Fredrik ngn dag så jag får hjälp med besluten.

Träningen med Dima gick fint, ngt taggad kanske.. Inkallning med ställande och läggand körde vi, dock inte som ett helt moment. Ställandet behöver vi arbeta på, men läggandet är helt ok. Farten är skit bra!! Fritt följ gick fantastiskt!! Fjärren bra från ligg till stå & från stå till sitt, men från stå till ligg blir det framfyttning en liten bit. Träna träna;)

Nu ska jag sticka iväg och bära in spisen!

Ha det gött

RSS 2.0