Söndag igen....

Nu har hästarna gått ut & ätit sin frukost, jag har hunnit att mocka och ta en tur med hundarna. Känns bra att ha det gjort före kl 9 på söndag morgon... Jag som aldrig brukar somna i soffan gjorde det igår. Vaknade kl 1,30 & va så jäkla varm, va ju fullt påpälsad.. Vaknade innan klockan ringde imorse!! Det är bra, då har man sovit gott :) Är ledig idag, har en sån där bra jobbar helg när jag bara jobbar fredag kväll & lördag förmiddag. Skönt med en ledig dag efter en vecka med mycket jobb! Jobbade mina två lediga dagar under veckan eftersom andra ville ha ledigt. Ska åka på Göteborg Horse Show sista helgen i februari så det kan behövas lite extra kosing då! Måste ju shoppa lite på mässan oxå!!

Igår när jag kom ifrån jobbet så tog jag med mig Fflach & Prinsen på en promenad. Fflach va lite spänd till att börja med, han gick & blåste upp sig litegrann, men det gick ganska fort över. Han vill gärna undersöka allt han ser på vägen, han stoppar ner mulen & luktar & gärna smakar lite oxå på pinnar & snökocklar & dyligt. De håller på att avverka skog för fullt runtomkring där vi går så det ligger en massa vedvältor efter vägen som va lite läskiga till en början, men även de blev ofarliga efter en stund. Han blir inte sån att han hoppar omkring, utan mer att han bara stannar & inte vill gå alternativt att han går bakom Prinsens trygga rumpa... Vi gick även över en liten bro som älven går under. Det va inga problem alls, fast att det låter lite annorlunda när de går över den. Just nu forsar ju inte vattnet eftersom det mesta är fruset. Men det är nog bra att börja nu innan det forsar! Ett bilmöte fick vi oxå, men det va Fredrik & barnen som kom & han stannade & stängde av motorn innan vi han gå förbi. Bra tänkt! Men just då hade jag velat testa hur Fflach hade reagerat vid ett riktigt möte. Men han verkade inte alls rädd när bilen körde mot oss iaf. Får be Fredrik att komma med bilen vid nästa promenad istället.

Idag skulle Elin rida sa hon så då får väl jag & Dima en joggingtur igen... Vill inte ta med Fflach när hon rider än ifall det händer ngt. Om vi inte får med oss Fredrik förstås, men det är inte så troligt när det gäller häst aktiviteter.




Ser ut att bli en fin vinterdag idag igen!!

Söndag

Har faktiskt hunnit med en heldel denna helgen. Började fredagen med att va riktigt trött efter att ha vart vaken nästan hela natten, tur det va en lugn dag på jobbet! Sen hem & sov en timme innan det va dax att åka ner till sporthallen & se på innebandy match när Linus spelade. De låg under i halvlek med 8-1, så det såg inte direkt bra ut... Men som de spelade i sista halvlek så va inte vinsten långt undan!! Det blev mål på mål hela tiden & när matchen var slut hade de gjort 8 mål!! Men de förlorade ändå med 8-9, men efter den upphämtiningen så kändes det nästan som en seger :). Linus klubba gick av efter en ihopslagning med en motspelare. Men han kunde spela klart ändå. Det var när de tackade publiken efter matchen som den gick av ordentligt.

Igår åkte jag & barnen & Lottis m barn till K-stad & såg Sammys äventyr på bio. Frågar ni mig & barnen så va det en riktigt bra film! Helt i min smak när det gäller barn filmer. Sen blev det att shoppa en ny innebandyklubba till Linus. Endast det bästa är bra nog.... Så oj vilka dragskott han kan göra nu (enl honom själv). & avslutade med mat på en restaurang som börjar på M & slutar S... Inte min favorit, men vad gör man inte för sina barn!
Dima har fått klicker tränat inne & oj va hon tänker till & testar allt möjligt för att få ett klick... Häromdan klickade jag varje gång hon la hakan i backen, vill att hon ska ha det på platsliggningen så småningom. Det fattade hon snabbt, men just nu handlar det endast om några få sekunder & inget kommado ännu. Får se om vi lyckas tillslut.

Elin & jag har "hängt" i stallet om kvällarna. Bara pyssel & mys, & det är verkligen mysigt!! Igår fick Fflach prova att ha tränset på sig för första gången, & det gick förvånansvärt lätt!! Att äta mat med bettet i munnen va däremot väldigt svårt! Får se vad han tycker nästa gång vi testar. Funderar på att klicka in honom oxå & försöka oss på att lära in några trick:). Idag blev det en ridtur med Prinsen för Elin. Jag & Dima + Fiffi fick oss en joggingtur:) Kändes lätt att springa!! Som Elin sa till mig: Mamma du verkar ha spring i benen idag ;) Hihi hon tycker att jag inte brukar orka springa så länge annars...:O))

Min fina fina kille!!

Hundarna fick sig förresten en riktig genomgång av päls & klor igår. Sandy fäller ngt helt otroligt med päls just nu. Man kan inte ens gå förbi henne utan att benen blir helt vita!! Golvet verkar ha fått en heltäckningsmatta oxå... Fredriks pappa undrade varför en stol på jobbet va så hårig en dag.. Haha det va stolen som Fredrik brukar lägga upp fötterna på. Så vi är inte snåla, vi delar gärna med oss av lite hår!!

Sandy har nu lite mindre päls kvar... Men jag skulle antagligen kunna borsta bort lika mycket idag igen! Dima fäller inget alls än sålänge.

Idag har vi även hunnit med en shoppingrunda, blev ett besök på Ikea där ett soffbord + tv-bänk & lite annat smått & gott blev inhandlat. Barnen fick sig nya skor & Fredrik lite nya kläder. Händer inte allt för ofta att han shoppar kläder...Så det behövdes!! Han måste ju ha hela kläder när han åker till England :)) Fflach & Misty fick handlat lite kraftfoder. En tigersåg åkte med hem oxå...

Jag blir ledig imorn oxå eftersom vi inte har ngt att göra på jobbet imorn fm :( Kommer oxå missa morgondagens ridhus träning.. Hade glömt bort att Fredrik åker till England imorn & blir borta några dagar. MEN det betyder att han får hoppa sin träning på tors så får jag åka & träna då istället :)

Ha det gott!!

Vill ha barmark NU!!

Jaha dax för en uppdatering...

Dima & jag tränar på, men mest blir det inne här hemma, det är så jäkla halt överallt. Men vi tränar på fjärren mest just nu, försöker få lite ordning på den & tycker att det går frammåt faktiskt. Sen har vi vart & tränat endel i ridhus oxå. Hon är inte alls så intresserad av att äta hästskiten längre som hon va förut, det är bra!! Fast visst ligger hon så är det ju svårt att låta bli att lukta lite... Men det går åt rätt håll. Platssittiningen gör hon duktigt! Då är det ju lite längre ner till marken;)
Vi har problem med friaföljet nu, hon hamnar för långt fram väldigt ofta. & det är så svårt att få henne bak igen. Förut så va det ju så att hon oftast hamnade lite långt bak istället... Men vi får jobba på!! Just nu längtar jag faktiskt efter våren, jag vill ut spåra!! Kanske skulle ta & försöka lära in krypet ordentligt nu & satsa på en start i lägre till hösten, det skulle va kul! Inte riktigt lika petigt med lydnaden i brukset heller, så det kanske passar oss bättre...;) Måndag blir det iaf ridhuset igen, torsdag får vi se hur det blir... Fredrik spelar badminthon på torsdagar så det kan bli svårt för mig att komma iväg då.

I torsdagskväll när jag jobbade så ringde Ida & sa att Prinsen hade kolik. Så himla typiskt att sånna saker ska hända på kvällen & när man jobbar dessutom. Som tur var hade Svante hör att det sparkade så i väggen inne i satllet så han gick upp & kollade & då va det Prinsen som låg & rullade. Han ringde efter Ida & sen tog han ut Prinsen & gick med honom tills Ida kom dit & tog över. Sen lyckades jag smita lite tidigare från jobbet & åkte & bytte av Ida. När vi hade gått med honom i 3-4 timmar & han fortfarande bara la sig direkt han kom in så ringde jag veterinären. Hon sa att han kunde få ligga & vila sig en stund, bara han inte rullade & sparkade. Så det fick han göra & han låg helt utslagen med ögonen stängda, stackaren var helt slut... Han fick ligga & sova i en timme, då började han sparka lite igen så då blev det promenad igen. Gick väl i en ca 40 min till & provade då att ta in honom igen. När han kom in igen så va han precis som vanligt igen. Pigg & tiggde mat! Men se dä fick han inget. Satt kvar hos honom en timme till innan jag vågade åka hem. Då va klockan runt två på natten & jag skulle börja jobba kl sex igen. Fick sova knappa  två timmar innan klockan ringde. Åkte upp till stallet igen & Prinsen stod upp & va pigg :) Jag gav Fflach & Misty mat inne & Prinsen fick nöja sig med några strån... Himla skönt att det gick så bra som det gjorde!!
Vet inte vad han kan ha fått koliken av. Han får endast hö & inte alls mycket. & i hagen borde han inte ha fått i sig något olämpligt nu när det är så kallt & fruset i backen. Han har haft kolik en gång förut för flera år sedan, innan vi köpte honom. Då var det värre & veterinären fick komma, då fanns det mycket gjord i magen som han har fått i sig i hagen.

Fflach törs jag inte ta ut på vägen nu när det är så halt, han är ju barfota. Så han blir bara pysslad med inne & om dagarna är det fullt bus i hagen med honom & Prinsen. Katarina ringde mig i torsdags morse för att dom bråkade så mycket & hon visste inte om det va allvar eller lek. Jag åkte upp & kollade & de lekte för fullt... Inga sparkar utan de står & små kivas lite biter lite på varandra & stegrar lite. Så de verkar endast ha roligt:) Men Prinsen är ju broddad så lite otäckt är det ändå. Så blir det för mycket stoj i hagen får jag dela på dom tills det är barmark & brodden är borttagna. & som sagt jag vill ha barmark nu så kan jag börja tömköra lite. Längtar!!

Blev ju långt inlägg det här.. Trevlig helg!!


DAGEN EFTER...

Känns verkligen som det är "dagen efter" idag, förutom de två hundspannen som kom körandes över sjön imorse(de räknas inte för jag såg dem bara på långt håll) så har jag endast träffat EN människa som inte tillhör familjen idag. Ingen som har ringt ens... Själv har jag ringt ETT samtal. Försökte få hit mamma & pappa på fika, men de vågade sig inte hit, då de två yngsta killarna i huset har feber & halsont...

Här åker de två spannen, visst ser det roligt ut!!

Elin slog personligt rekord i att sova länge idag. Hon vaknade kl 13,15!!! Men då brukar hon sova länge annars oxå, men då kanske till 10-11 tiden max... Men så var hon vaken till kl 2 inatt oxå, är det nyår så är det! Sex barn var det med här & firade nyår igår & det var bara de två tjejerna som orkade hålla sig vakna över tolvslaget... Linus däckade redan kl 16,30!! Trodde att han bara va trött efter att ha sovit över hos en kompis, men det visade sig att han hade fått feber. Isac klagade över att han hade ont i nacken & ryggen, sen tog det inte lång stund innan han började frysa och febern kom smygande... Så nu har vi två sjuklingar här hemma. & de båda som sett fram SÅ MYCKET till morgondagen då vi har lite aktiviteter här nere vid sjön. Isac har längtat hela veckan efter att få prova sitt nya pimpelspö som han fick i julklapp... Linus vill åka skridskor på planen som Fredrik har plogat upp & spolat på nytt vatten... Hoppas att de mår bättre till imorn så de iaf kan få komma med ner & grilla lite korv!

Själv gick jag upp tidigt imorse & släppte ut & fodrade hästarna, det var där som jag träffade den ENDA personen som inte tillhör familjen ;). Jag mockade & fixade med kvällsmaten inne i stallet så det var klart till ikväll när de kom in, skönt att ha det gjort!

Känns inte som att det händer så mycket på varken hund eller hästfronten just nu. Fflach försöker jag träna på att gå förbi bilar, vilket han tycker är väldans otäckt!! Så jag brukar alltid (nästan) köra fram bilen & låta den stå på tomgång när jag ska ta ut dom på morgonen så att han måste gå förbi den när han ska ut i hagen. Ibland får han gå ett extra varv runt den, vilket inte uppskattas, men jag hoppas att min envishet ska ge resultat. Just nu vill jag inte ta med honom ut på promenad på vägen ifall vi får möte av ngn bil. Det är iof en mycket liten väg där det inte är värst trafikerat, men de har avverkat längre in så nu åker det endel timmerbilar förbi oxå, vilket han definitivt inte är redo att möta ännu... Funderar på att ta med Prinsen på samma gång nästa gång för han är tryggheten själv med alla slags fordon! Vi har även lite täckesträning eftersom att det tydligen oxå har blivit otäckt nu, men bara det ligger på så är det inga problem, det är just innan det kommer på som det är lite läskigt. Han använder inte täcke nu, men vi måste ju träna iför framtiden;). Men han är hur snäll som helst att hålla på med annars, han brukar alltid stå lös i boxen när jag borstar & kratsar hovar mm. Idag fick han bli ledd av husse in från hagen. Vilket gick så bra såå. Annars brukar jag alltid va själv när jag tar in dom & då tar jag Prinsen & Fflach tillsammans & Misty går in själv. Den som bråkar när man tar in är Prinsen!! Han vet att det finns mat inne så han blir helt galet tokig! Därför valde husse att ta Fflach istället, förra gången han var med tog han Prinsen & då gick det inte så bra...

Gött att rulla sig när man kommer ut i snön på morgonen!!

Dima var ute på rådjursjakt igår, hon har vart med kanske fyra fem gånger totalt. & igår skjöt dom ett som hon hade jagat fram!! Hon hade vart jätteduktig. Fredrik släppte henne i spåret efter ett rådjur (som va skjutet mot men inte träffat. Men att det inte va träffat visste de ju inte säkert då) som hon följde i först ca en minut sen kom hon tillbaks igen & husse manade på henne att följa efter & då stack hon iväg efter igen. Nu var hon iväg en lång sväng på ca 20 minuter, då hon kom tillbaks med rådjuret framför sig! Mot Tommy (Fiffis uppfödare) som fick skjuta. Mattes duktiga vovve det<3. En riktig allround golden skulle man kunna säga... ;) Jag har redan fått frågan flera gånger om jag verkligen vill att hon ska va med & jaga, om jag inte är rädd att hon alltid kommer vilja dra iväg när jag går med henne lös i skogen... & svaret är NEJ! Dima har alltid viljat jaga rådjur OCH andra djur som springer... & jag tror faktiskt inte att det kommer bli ett dugg värre. Jag har gått med henne i skogen både idag & igår efter att hon jagat & det har inte vart ngn skillnad alls. Däremot när hon går med Fredrik så sticker hon gärna om han har henne lös, men det har hon oxå alltid gjort... Dels så är han inte lika konsekvent så hon lyssnar inte lika bra på honom & så är det nog oxå så att hon kanske sätter jakten mer i samband med honom för det är ju alltid han som jagar. Med det inte sagt att hon aldrig sticker iväg på egna upptåg när hon går med mig för det har hänt förut & det kommer alldeles säkert att hända igen, för det är så Dima är!! Så vill man va helt säker på att hon inte sticker så får man helt enkelt ha koppel på & så har det alltid vart med Dima. Det är min åsikt iaf, sen får andra ha sina åsikter :)


Suddigt mobil kort på Dima, rådjur & husse!


Nu ser jag fram emot ett händelseriktt 2011!! Med ett stort innehåll av roliga hund & häst aktiviteter. Jag har redan anmält Fflach och mig till en 8 månaders NH kurs som ska börja i Mars. Det ser jag verkligen fram emot, ska bli så himla roligt att få lära sig ngt nytt tillsammans med Fflach! Jag har aldrig sysslat med NH förut så det är ngt helt nytt för mig, men de hästar som jag har sett som är tränade har verkligen sett trevligt ut!
Vad gäller hundträningen så har jag även här en plan. Har tänkt börja träna för en instruktör här oxå, men det är inte klappat & klart ännu så det skriver jag när det är klart! Kan berätta att det är en mycket duktig instruktör här ifrån värmland iaf & detta ser jag oxå väldigt mycket fram emot!!

ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR

ÖNSKAR

MALIN, SANDY, DIMA, FFLACH & PRINSEN


RSS 2.0