LEDIG HELG!!!!

Jag har haft en ledig helg, såå skönt!! Igår blev jag äntligen klippt, så nu är det lite ordning på håret ett tag igen:) Träffade sötaste lilla Valle-mannen. Brorsans barn. Så himla söt va han när han kom in och fick se oss, hela han bara log & sen sprang han fram till Elin & kramade & pussade henne.

Valdemar

Kvällen var det mys hemma, hela familjen tog en promenad upp till hästarna på kvällen. Jäklar va mörkt det var!! Men vi var utrustade med reflexvästar & ficklampor så det gick fint;) Inte en enda bil mötte vi på hela vägen & det var nog lika så bra, antagligen hade vi blivit dumförklarade.... Ute & gå med massa barn & hundar sent en lördagskväll:O) Men det VA faktiskt mysigt!

Idag har vi kört en hel massa hö, kommer antagligen ha träningsvärk imorn. Men vi var tre stycken som hjälptes åt så det gick ganska snabbt & smidigt. Fredrik va till jobbet och hämtade lastbilen så körde vi i den sen.
I em var jag upp och mockade och gjorde fint till dom. Satte för snöret så att de inte skulle komma in när jag mockade. Men Flach är ju en nyfiken kille så han sänkte ner huvudet och sprang under... Han fick va med mig och mocka:) Sen satte jag fast honom och borstade och lyfte fötter. Han är så himla snäll, inga problem alls med lyftandet av ben! Men han hade väl tjyvtränat lite innan han kom till mig;) Han har ju blivit verkad innan:) Det enda han inte riktigt gillar är att få svansen borstad, det tycker han är lite läskigt. Men vi tar lite varje dag så ska det nog gå bra det oxå sen.


Fina killen!!



Har vart på innebandy match idag oxå, det var Linus som spelade. Jag hade kiosk pass idag, skönt att ha det avklarat! Jag bakade en paj på fm som jag hade tänkt att jag kunde ta med och sälja i kiosken, men den råkade Isac sätta sig i när jag lagt in den i bilen:O, så kan det gå... Men då får jag mumsa på den nu istället! Matchen slutade 7-5 till Örnen, andra raka vinsten!! De har endast spelat två serie matcher den här säsongen, så än sålänge ligger de i topp;)

Linus under förra matchen


Dima är ju oxå lite nyfiken precis som Flach så när lastbilen va hemma & Fredrik lastade ur ved så skuttade hon upp på lemmen & åkte med upp & ner:)





Ska bara jobba mån & tis nu & sen har jag en veckas SEMESTER!!!!!!!!


Tävlat :O)

Då så har vi gjort debuten i lydnadsklass 3. Jag hade som målsättning att vi skulle ha kul på plan. Den målsättningen lyckades vi galant med!! Dima tog verkligen fasta på det där med att ha ROLIGT!! 

Det började bra med en 10;a på sitt i grupp

8p på platsliggningen, där drabbades hon av löss som bet henne = kliade sig

Frittfölj 7,5p va inget bra! Glappar nosar. Hon fick syn på en grön markering vid "gå runt rutan" som hon va tvungen att kolla in med nosen..

Sättandet nollade vi där gjorde hon istället ett snyggt ställande. Lite surt för detta moment kan hon!!

Inkallande med ställ & lägg 8p, var bra utfört för att va vi. Tog några steg på ställandet.

Sändande med lägg & inkallning nollade. Men hur konstigt det än låter så är jag riktigt nöjd med detta moment idag. Hon var in i rutan men kom fram lite och la sig precis utanför. Inkallningen gick fint. Med tanke på vilka problem vi har med rutan så tycker jag det var bra av henne ändå!

Apportering & hopp över hinder 8p, tugg...

Apportering metall 8p, hon slog till apporten rejält med framtassarna.

Vittring nollade vi... Hon smakade på några pinnar innan hon tog upp en & då upptäckte hon att det va fel & tog upp rätt, men hade fortfarande fel pinne kvar i munnen så hon lämnade av två pinnar till mig den ena rätt... Domaren höll på att bryta ihop av skratt!!

Fjärrdirigering 6,5p flyttar fram. Detta moment är inte lätt när man är så himla uppe i varv som Dima var nu...

De flesta momenten gick nog i minst 100 knyck idag....

Vi lyckades iallafall förlänga livet på flera stycken som fick sig ett gott skratt!! Domaren sa efteråt att jag hade iaf den roligaste hunden på tävlingen idag.. Det är ju så de ska va sa han... Jaja det kan nog bli bra med lite mer träning.

Kände mig ändå glad & nöjd efteråt. Kul att Dima är glad, men nästa gång hoppas jag att det blir lite mer sansat:)

Inte ett enda förstapris i någon av klasserna delades ut idag. Va mycket lukter i gräset tror jag & frostigt och kallt. Men det va inget som störde Dima så jag kan inte skylla på ngt av det heller. För oss är det så enkelt som att vi har helt enkelt tränat för lite, vilket jag visste redan innan. Så nu är det bara att träna hårt i vinter!!


Hoppsan....





Bästa dagen!!!

Jag är så jäkla glad idag! Har vart inställd på att jag skulle va tvungen att ta adjö av Sandy idag... Ända sen jag upptäckte knölen i söndags. Jag ringde veterinären direkt på måndag & eftersom att hon inte är så jättepigg iövrigt längre så gav han mig inget större hopp... Jag har alltid sagt att hon ska få avsluta sitt liv värdigt, ska inte ha kvar henne för min egen skull. Så det har vart en hemsk vecka med många tårar. Barnen gav henne en extra kram imorse innan de gick till skolan så jag kan tänka mig att de blir lyckliga nu när de kommer hem!

Men han kände på knölen och kunde konstatera att det troligen bara är en fett knöl. Sen så kollade han leder osv genom att sträcka & böja & han var lika frågande som den andra veterinären som vi vart till att hon är så himla mjuk & fin i lederna. Men hon rör sig ju ändå inte bra, det syns när hon går att hon är väldigt försiktig när hon går & har fel rörelsemönster... Men det är absolut inget akut som gör att hon inte kan få fortsätta leva. Hon ska även få medicin att ta i ett par veckor & se om det blir bättre. Han trodde att det kanske kan sitta i tårna på henne. Men det var inte värre än att hon skuttade omkring och busade lite i snön imorse. Himla skönt! Även om jag är fullt medveten om att det inte varar för evigt....

Fånga snö är roligt!!


Att rulla sig i den är ännu bättre:)



Fflach har fått vaccinationsspruta idag oxå & han skötte sig alldeles utmärkt, tror inte att han märkte ngt alls... Jag har tagit in honom själv nu några gånger, då de andra hästarna har fått va kvar ute i hagen & det är inga problem. Han verkar inte bry sig om att han blir ensam. Han står så snällt och finner sig i att stå uppbunden. Han väljer t.o.m att stå kvar inne med mig sen när jag släpper honom och öppnar så att han kan gå ut. Det är min kille dä!!

Måste säga att det var en himla trevlig & bra veterinär, honom kommer jag att anlita fler gånger. Kan ju iof hoppas att det inte ska behövas, men vaccinationer & sånt ska ju alltid göras ändå. Smidigt och bra när de kommer hem till en oxå, särskillt när man har en hund som Sandy som inte gillar nya platser...



Jag skulle åka ner till Molkom och ta ut pengar innan veterinären kom imorse, men i sista backen på grusvägen så la bilen av bromslampor mm började lysa, fläkten stannade osv, sen gick det inte att styra eller bromsa, bilen bara rullade nedför backen såg en stor björk framför mig som vi rullade rakt emot! Nu gick det inte så jättefort, men man hinner tänka mycket under dom sekunderna kan jag säga. Men plötsligt så gick det att bromsa igen, men det var så halt så bilen bara gled, men jag lyckades iaf få stopp på den innan trädet som tur var, en hel meter tillgodo fick jag till det... Så där står bilen nu prydligt parkerad i diket... En sån himla tur att jag inte fick möte eller att ngn var ute och gick där! För självklart så hamnade jag i diket på fel sida av vägen.
Lyckligtvis så kom en granne efter mig som skjutsade mig & Sandy upp till stallet. Sen fick jag lift med veterinären till Molkom så att jag kunde ta ut pengar och ge honom betalt. Sen började jag gå hemmåt, men hade sådan tur så jag mötte en annan granne som sen vände & fråga om jag ville ha skjuts hem & det ville jag ... Så ett stort tack till alla som har skjutsat runt på mig igag!!


Em rapport

Det blev ingen promenad med hästarna.. Får ta det när inte barnen är med. För farligt för dom att va med, man vet ju aldrig vad som kan hända när en liten Flach är med:) Men vi gick en liten sväng i hagen istället, när de andra två fick va kvar inne. Jag tycker han gick med riktigt snällt, trots att de andra inte var med. Men helt överens var vi förstås inte. Helst ville han stanna hos de andra. Men med lite övertalning så gick det hyfsat:)





Fflach har fått en ny grimma idag, en mjuk & go...



Här hade vi en liten diskusion om vi skulle fortsätta att gå, Fflach ville hellre gå in till de andra... Staketet hamnade tyvärr mitt i bilden, det var Elin som agerade fotograf.


En liten barbackatur blev det för Elin & Prinsen



Nu äre sängen!



Häst & Hund




Ridning på ridskolan imorse. Elin fick sin favorit Linda! En väldigt mysig & go shettis som inte alls är sådär envis som endel shettisar kan vara.

Går t.o.m i form i skritten!







Lite träning med Dima fick det bli när vi kom hem. Här fritt följ.




Hopp apport, hon är iaf inte i närhetan av att ta i hindret!

Vittring

Hitta rätt pinne

& snabbt in till matte & lämna av pinnen





Och sen får man busa & ha kul!!


Nu var det riktigt varmt & gott ute i solen. Imorse höll man på att frysa fingrar & tår av sig!! Va riktigt riktigt kallt! Igår kväll snöade det här, men som tur var ytterst lite som inte la sig kvar på marken.

Nu ska vi bege oss till hästarna. Ska bli storrengöring inne & en promenad. Fredrik ska följa med och hjälpa till & ta en häst på promenaden... Han får äran att gå med Prinsen:) Kanske Elin rider en tur igen oxå.

Bilder




Min goa Prins!!




Skitiga vänner som har mått gott i leran!!




Här är en som var mer intresserad av mig än maten:)




Nyfiken!! Han tycker att barnen är lite konstiga varelser;)





Elin var alldeles salig när hon klappade på Fflach



Idag var det Elins tur att rida så jag har fått mig en joggingtur, puh!! Dima & Fiffi fick oxå följa med ut på tur. Sandy fick va hemma och vila, hon har vart lite trött sista dagarna... Ska göra ett försök med glucosamin nu & se om det blir bättre.

Elin har börjat hoppa på ridskolan nu & hon tycker att det är så roligt så vi ska testa hoppa med Prinsen hemma ngn dag. Det värsta är att jag blir så sugen själv!!

Nu blir det sängen, ska upp kl 4,15 imorgon..........Godnatt!!


Strålande Promenad


Började med att smaka på lite päron här hemma


Fina färger




En som gillar att springa!




Frostigt & fint i gräset. Ser ni Dima springer där nere?;)




Burr!! Galen, det var minusgrader ute!!




Sötisar!



Skulle va glad om jag bara hade hälften av hennes energi!!




Kaninerna gillade oxå solen


En kanon skön promenad i strålande solsken! Älgjakten drog igång imorse, brukar oftast va sånt här skönt väder då. Några minusgrader & solsken. Jag hörde faktiskt en smäll när vi var ute, men jag har inte fått ngn rapport om nåt skjutet. Fredrik brukar rapportera via sms.



& så några bilder på Fflach (dock inte tagna idag)






Var och städade ut lite skräp i utrymmen hos hästarna igår så att de ska få större plats inomhus (de går på lösdrift). Fick även lampan fixad, det underlättar nu när det är mörkt både på morgonen & kvällen. Flach var så nyfiken på vad vi höll på med;). Jag hade stängt för honom & Misty så att de inte kunde gå in, för Elin stod inne & borstade på Prinsen. Hade bara satt upp ett snöre, vet ju att Misty har stor respekt för staket. Men nyfikenheten tog överhanden för Flach så rätt va det var så stod han oxå inne;) Buse!! Vi väsnades en heldel, kastade gamla plåtar mm. Men det skrämde inte honom... lovande!!

Njut nu av en härlig dag ute i solen!! Själv håller jag på & städar inne...


Oktober träning

Klämde in lite Dima träning i em. Snacka om taggad hund :) Tränade rutan på bebis nivå, gick alldeles utmärkt. Börjar om igen. Eftersom jag inte får ngn ordning på just detta moment. Hopp apport sprang hon förbi första gången på tillbakahoppet, men jag såg hur hon kom på sig själv. Gjorde bara om & då gjorde hon helt rätt. Faktiskt så gjorde hon flera snygga gripanden på metallapporten idag! Annars brukar det busas endel vid gripandet. Skitbra frittfölj, om ni frågar mig:) Hade ngn med kritiska ögon tittat så hade det antagligen anmärkts på att hon var lite för långt fram & kanske lite små skutt här & var, men nu vare ju bara jag & barna som såg & vi tyckte det va skitbra:). Använde klickern idag, hade inte tänkt det från början, men Elin kom och stoppade den i handen på mig:) Tyckte att det funka bra med den, jag är lite dålig på att använda den, men ska träna in rutan igen med klicker eftersom det funkade så bra idag!


Här har hon tagit sig ett höstbad

Sov Gott!!

Sjuk...

Har vart hemma från jobbet igår och idag, snoren rinner & jag kraxar som en kråka! Men idag har jag ingen feber så nu börjar jag känna mig riktigt pigg :). Fick just ett samtal från jobbet att även en kollega ringt sig sjuk idag så nu var det lite kris. Jag får åka och jobba imorn på min lediga dag, men eftersom jag vart hemma i två dagar så gör jag gärna det, man behöver ju pengarna oxå!

Helgens 80-tals fest var jätte rolig!! Jag kraxade redan då så jag hoppas jag inte smittade ngn...


Snyggingarna Stefan & Anna-Lotta


& här är Jens & Carola, också ett snyggt par!



Betala måste man oxå...



Stinta gjorde så god sås att den tog slut!! Men en händig kock fixar snabbt en ny...

Det var en helt klart lyckad fest, tror att alla som var med håller med om det!



Idag har jag gått med i facebook, jag har vart lite "anti" till detta, men nu kunde jag inte stå emot grupptrycket längre... Får ge det en chans.

Nu ska jag softa i soffan med Isac en stund innan det är dax att åka och ge hästarna lunch. De hade antagligen haft älgbesök i hagen härom natten för staketet var ned rivet på flera ställen.

Ha det gott!!


Rådjursjakt



Fiffi var ute på årets första jakt igår & de fick skjuta ett rådjur för henne. Duktig vovve dä! Fast själv tycker jag egentligen att rådjur är för söta för att skjutas...

Isac var med pappa ut och jagade en stund på morgonen, men han var inte med när de skjöt, kanske va lika bra det... Sen skjutsade jag upp honom till slaktboa där de (gubbbarna) satt och grillade korv. Då var även stefans barn med. När jag kom dit så kom Filip (3år) direkt fram till mig & sa: "Du Malin, man får inte slå på rådjuret, man måste va snäll.. Han behöver plåster". Det lät så sött!

Fullt ös!!



Ja inte var var hon stilla mång gånger på dagens promenad!!




Nu ska jag gå på 80-tals fest :) Kanske jag bjuder på bilder imorn...

RSS 2.0