Vinst på travet!!

Har vart på trav idag på Färjestads travbana. Vi var med goda vänner i resturangen & åt god mat. Spelade ngn tjuga & femtiolapp på endel hästar, alltid var det ngn som man tyckte såg fin ut på värmningen, men de vann inte... En häst jag såg på värmningen såg kanon bra ut i mina ögon ;) Jag är ju inte direkt ngn trav expert... Sa till Fredrik att den måste vi spela på, men den var inte med i det loppet utan skulle köra senare, vilket vi inte fattade då så den glömde vi spela på. Såklart så gick den & vann sen!! En riktig hög oddsare & så hade vi inte spelat :/
Sista loppet fick jag till det & spelade på rätt häst. En 18 oddsare, jag vann 877 kr :) Så jag gick faktiskt med vinst idag!! Lite kul är det även om man inte spelar med några stora summor. Vilket vi tyvärr såg exempel på att vissa gjorde... Det var ett par vid ett annat bord som spelade bort alla sina pengar så de kunde inte betala sin restaurang nota... Då har man tappat kontrollen!!

Annars under veckan så har vi väl inte gjort så väldans mycket. Isac & Fredrik har vart sjuka nästan hela veckan.

Igår var jag till veterinären och vaccinerade Fiffi & Dima. Stor skillnad på hundar... Dima är överlycklig att få komma in dit. Hon hoppar glatt upp på undersökningsbordet & är så nyfiken & vill va med & titta överallt:) Veterinären skrattade åt henne. Fiffi ställde sig vid dörren & ville gå ut när veterinären kom in i rummet... Men båda är i allafall snälla. Fiffi blev iaf överlycklig när hon fått sprutan & fick gå ner på golvet igen! Passade på att väga dom oxå, Dima vägde 26,7 kg & Fiffi vägde 7,8 kg. Inte så stora ngn av dom.

Nästa på tur för vaccinering är Fflach. Han har vart ute på små promenader nästan varje dag den här veckan & han är duktig!  Nu vågar han gå förbi bilen utan att ta en liten omväg. Han har oxå fått prova att trava, men det vill han inte lika gärna, men på hemvägen går det rätt bra. Nästa vecka börjar NH kursen vi ska gå, ska bli riktigt kul!! & hon som har kursen var så snäll så hon anpassade datumen efter hur jag jobbar så att vi kunde vara med:)

Tittar runt lite efter en transport, funderar på att köpa en. Det blir lite enklare att ha en egen så man slipper hyra en varje gång. Den man hyr på macken här i Molkom är väl inte den allra bästa heller... Såg en snygg rosa trailer igår, den vill jag ha! Men det får nog bli en billigare variant för min del;) Skulle ha satsat lite större summa på travet, så kanske jag hade haft råd med den rosa;))

Funderar även på att lämna bort Fflach på inkörning till hösten. Skulle va kul att kunna köra honom oxå. & köra in honom själv vette sjutton om jag klarar. Får se hur det blir, jag har ju ett tag till på mig att fundera :)


Har vart & kikat på så söta hundvalpar oxå under veckan!!



6 små söta kaninungar har vi fått oxå. Vet faktiskt inte när de föddes... Men jag gissar att de är runt 3 veckor gamla eftersom de redan skuttar omkring. Våra kaniner bor i en stor ute bur, med ett toarum, två uterum & ett sovrum. Mat & vatten får de alltid i uterummen så sovrummet har vi inte tittat i på ett tag & där inne har de såklart bott de små. Det var Elin som såg dom först, hon kom in & fågade mig vad det var för litet vitt inne hos kaninerna. Det är väl en kanin svarade jag för en av de stora är ju vit. Men denna var ju så liten tyckte hon & vi gick & öppnade till deras sovrum och där fanns det 6 små dunbollar:) Alla sex har redan fått nya familjer så de flyttar väl om ca 6-7 veckor. Vi kunde haft ett par till för det är flera som ville ha kaniner.
Hade börjat tvivla om våra två honor verkligen var honor för hanen har vi haft sen i somras & det har inte blivit några kaninbarn förens nu!! Alla säger ju att kaniner förökar sig jätte fort. Men här tog det allt tid. Men nu ska vi dela av buren så hanen får bo själv, vill inte ha fler nu.


GLAD PÅSK!!!


Upplet/spår

Det blev ett klurigt spår för Dima i torsdags. Det gick över både en bäck och väg. Och när jag hade lagt ut ungefär halva spåret så kommer Isac springandes genom skogen så han hade korstat spåret och sen gick han med mig resten utom sista biten då han vek av och tog en liten väg tillbaks istället. Visste inte hur Dima skulle göra eftersom det nu var flera klurigheter att lösa... Men som den supertjej hon är så fixade hon dessa klurigheter galant!! Däremot så blev det lite snurr & virr vid näst sista vinkeln, tror att hon kände vittringen av en apport då. Jag hade nog lagt den för nära efter att jag vinklat. Men vi kom vidare in på spåret, men med en gening över den vinkeln. Och en missad apport. Men allt annat löste hon ju superbra!!

Dags för spårpåsläpp


Då var vi igång.


Sen Vart det lite lätt uppletande, gjorde en liten korridor & började med att lägga ut en sak i taget. Började med Linus gamla plånbok. Den låg kanske 30-40 meter rakt ut. Den hittade hon snabbt. Och hon verkade komma ihåg att det var snabbt in och lämna av som gällde! Var en bra ide att ta spåret först så var det inte riktigt så mycket spring i benen. För ibland har hon en tendens att gasa på och springa en massa innan näsan kopplas på. Men nu jobbade hon på bra från start:)


Känner vittring...


Hittar..


Griper...


Börjar springa mot matte


Fort ska det gå...


Såå duktig!!



Matte är inte alltid så snäll, ibland göms sakerna inne i rishögar...



Hittad..


Mattes prinsessa!!

Nu blev jag sugen på att ta en tur till skogen igen... Men Isac ligger nu och sover så änsålänge har vi fått nöja oss med lite lek & dragkamp ute på baksidan, Dima & jag. Inte helt fel det heller iof.

Blev ingen husvisning för min del eftersom Isac somnade & jag hade inte mage att väcka honom när han är sjuk. Så Linus & Fredrik fick åka själva och titta( de två som är mest kritiska till att flytta till en gård). Jag har sagt till Linus att flyttar vi dit så gör vi iordning en bana där han kan köra fyrhjulingen, då ville han plötsligt flytta:)). För mig vore det drömmen att ha hästarna hemma på gården! Elin tycker som jag & Isac har en kompis som bor i närheten plus att han än sålänge fortfarande är nöjd sålänge han har mamma & pappa med sig:)
Elin är nu med mormor och morfar ute på shoppingrunda. Hon blev ju sjuk när vi var i Göteborg för ett tag sen så mormor lovade henne att de två skulle åka och handla här hemma istället eftersom hon då inte ville ha ngt... Jag pratade med mamma för en stund sen & nu var det minsan skillnad på shoppingsuget, de hade kommit upp i ca 1500 redan & då var de inte klara än... Får hoppas att mormor & morfar hade med sig stora plånboken;)

När Fredrik kommer hem ska jag ta en sväng ut med Fflach tror jag, ska försöka få Fredrik & Isac att ta en tur med bilen då så att de kan möta oss på vägen... Det lyckas ju aldrig komma ngn bil annars när jag är ute... Är väl bra iof att det inte är så trafikerat.

Om det nu är ngn som har orkat läsa hit, så önskar jag er en trevlig lördag!!!

Öronvärk:(



När jag ser kortet här ovan som jag tog i torsdags när vi var i skogen och spårade, så inser jag att Isac sitter utan mössa... Fy på mig!!! Igår började han få ont i öronen och inatt har det vart väldigt jobbigt med öronvärk. Så det har inte vart mycket sovande inatt. Stackarn. Men idag verkar han va pigg igen, men vi får ta det lite lugnt.
Ska strax skjutsa ner Linus på fotbollsträning. Elin är på födelsedagskalas på 4H- gården, ett riktigt bondgårdskalas. Senare idag blir det husvisning för oss:) ska kolla på en gård ngn mil härifrån.

Tänkte bjuda på lite bilder från torsdagens spår och uppletande, då kameran var med. Men det kommer i ett senare inlägg, då jag inser att jag måste sticka nu om vi ska hinna i tid till träningen...


Fflachiad

Har vart ute på en liten miljöträningstur med Fflach idag. Parkerade min egen bil nere på vägen istället för vid stallet så tog vi en promenix förbi den några gånger. Detta gick fint. Sen blev det lite rundor i skogen där vi inte har vart förut eftersom det har vart så mycket snö. Gick runt stenar & träd, lite otäckt var det med de STORA stenarna till att börja med, men inte värre än att han följde efter mig. Sen blev det en sväng ner på vägen igen, där vi mötte Svante med Lukas(hund). Lite läskigt det oxå, men inte heller det värre än att det gick bra. I Fflach värld behöver det inte va så stort för att det ska va läskigt. Sen blev det en promenad in på gården runt bilarna som stod där & det va inge farligt alls faktiskt. Sen en sväng in i garaget, där imponerade han på mig! Trodde inte att det skulle gå så lätt, i höstas när vi skulle in där var det tvärstopp, då gick det inte alls. Men nu traskade han in som om han hade gjort det varje dag, står en traktor där inne som vi kikade lite närmre på oxå. Avslutade med att gå runt i den gamla hagen. Lite ledarskaps övningar blev det oxå och han är så lyhörd och duktig. Lyssnar jättebra på både stanna övningarna och igångsättning. Låter kanske inte som så mycket, men för Fflach är det fortfarande ganska mycket. Får bli mycket sådanna här korta turer nu ett tag så kanske vi kan komma igång med tömkörningen snart.

Sen blev det att lyfta fötter och borstning. Igår hade han en liten tendens till att kicka lite när jag skulle lyfta höger bak, men idag va det inga som helst problem. Sen vart det en massa gos innan jag åkte hem. Han valde faktiskt att gosa med mig istället för att stå och äta sitt hö idag:) Tror det kliar lite nu när pälsen släpper...



Spårat

Har jobbat helgen, men blev klar tidigt idag så redan klockan 12,15 kunde jag stämpla ut :)). Inte dumt idag när det var så varmt och skönt ute!! Åkte hem och tänkte att jag skulle va med på Isacs barnkalas. Fotade lite och fick mig ett par grillade korvar. Fredrik hade Stefan här som hjälpte till med kalasandet. Så de verkade nästan besvikna att jag kom hem ;). Men det behövde de inte va, jag fotograferade lite och minglade med barnen en liten stund.

Lite skräckblandad förtjusning var det över vulkantårtan;)


Sen åkte jag upp till stallet. Tog med Prinsen och Fflach ut på en tur. Innan vi var klara så blev det lite blod, svett, men inga tårar:) Fflach dummade sig lite och trängde in mig i väggen när jag skulle göra iordning honom... Men då blev jag arg så det fick han sluta med. Han fick på sig en vojlock med en täckesgjord runt och sitt träns, men grimman kvar under. Han är faktiskt riktigt lätt att tränsa och han verkar bli lugnare med det på, kanske för att han får ngt annat att tänka på. Jag red Prinsen och hade Fflach med som handhäst. Inga problem alls under turen som blev ca 3 km, så det blev ingen lång tur. Men båda hästarna blev svettiga så det räckte nog idag. Det var ju så varmt och de har fortfarande mycket vinterpäls kvar. Fflach var nog mest trött i huvudet tror jag, han stressade ju upp sig lite innan vi kom iväg idag. Vojlocken är nämligen ganska farlig... Men bara när han ser den, sen när den ligger på ryggen så bryr han sig inte om den. Gick en sväng där vi inte har gått förut. Sen var jag bara tvungen att testa att gå över bron nu när vattnet forsar under. Men det var inget som Fflach brydde sig om, där hade han ju gått tidigare fast då var vattnet is och forsade inte. Nöjd över grabbarna idag!!


När jag kom hem ifrån stallet så var huset tomt, kalaset var över och man & barn hade åkt till kompisar. Då passade jag på att åka iväg och lägga ett spår till Dima. La ett spår på ca 1 km med 7 apporter inkl slutet. Jag brukar inte gå vilse, det gjorde jag visserligen inte nu heller... Men ngt förvirrad vart jag när jag var klar med spåret och var påväg upp till bilen, trodde jag. När det började slutta nedåt så insåg jag att jag var påväg ner mot älven... Helt motsatt håll... Skrattade åt mig själv där i skogen och kunde inte fatta att jag vart så snurrig!!

Åkte hem, då kom Fredrik hem utan barn. Vi tog en promenad med hundarna. På hemvägen gick jag spåret med Dima som va så jäkla duktig!! Spårade så säkert och varje pinne plockade hon upp. Det är ju så himlans roligt med spår!! Dima gillart skarpt iaf. Det resulterar ju i att jag får agera bromskloss bak i linan, annars skulle det gå alldeles för snabbt... Jag är faktiskt imonerad över min hund, det var ju trots allt årets första spår:) 

Imorn är jag ledig igen, men ska va barnvakt i några timmar. Kanske jag hinner med ett nytt spår imorn em iaf.

Ha det gott!!



Bröderna Bus!!!


Det här har en gång varit hästhage....


Som jag skrev i tidigare inlägg så blir de inte direkt rena ute i hagen...;)



Bus!!

Akta dig Prinsen!

Tjuvnyp...

Spring i benen

Nu tänker vi inte springa mera, nu kommer vi till dig matte:)



Lite mera bus.


Ja det var några av dagens bilder, jag lyckades knäppa 177 bilder på ca 15 minuter...


Sol

Sitter och väntar på att Isac ska se färdigt på ett tv;program, sen ska vi ta med hundarna på promenad. Solen skiner och det är varmt och gott ute! Det blir en promenad upp till stallet så mockar jag och gör iordning för kvällen. Det är nu lerigt och fint i hagarna så det är inga rena fina hästar man tar in på kvällen längre... Men det torkar väl upp så småningom.

Har vart ner till vårdcentralen och tagit prover för andra gången den här veckan. Proverna var tydligen fortfarande väldigt dåliga så nu var det tydligen bråttom att ta nya prover. Känner mig fortfarande väldigt trött och blir himla andfådd fort. Men jag inbillar mig att det mest är psykiskt eftersom jag vet att levervärdena är alldeles för höga. Så egentligen så är jag nog inte trött & andfådd... Vet inte ens om man blir trött & andfådd utav höga levervärden??

Jobbarhelg står för dörren, denna helg blir det lördag kväll och söndag fm. Isac ska ha sitt barnkalas på söndag så det får de klara av utan mig hemma. Ganska skönt faktiskt;)

Nu är Isac klar så nu tar vi en promenix :) Ska nog ta med mig kameran & se om vi kan fotografera lite vårtecken. Kanske kan bli en & annan skitig hund eller häst? ;)

Ha en skön fredag!!

Kalas

Inte mycket tid har ägnats till de fyrbenta denna helgen. Dels har jag vart sjukt trött och så har vi en liten kille som fyller 5 år imorn så det har vart kalas i dagarna två.

I fredags morse ringde min läkare & frågade hur jag mår. Och jag tycker ju att jag mår bra, men det trodde han inte på... Mina levervärden var tydligen alldeles för höga:( & då ska man tydligen inte må bra. Jag har visserligen vart sjukt trött under veckan, men det kan man ju va ändå ibland. Skit är det iaf för nu får jag inte fortsätta att ta min nya medicin. Ska iväg & ta nya prover imorn, hoppas att de ser bra ut så kanske jag kan få testa den igen...

Igår morse va jag iaf pigg. Åkte upp till stallet vid sjutiden & gav dom lite mat & borstade och grejjade med dom en stund. Sen fick de gå ut & äta resten av sin frukost så mockade jag och gjorde iordning inne till kvällen. Sen hem & tog en timmes promenad med hundarna. Det va riktigt skönt ute, lite lätt duggregn och en sådär 5 plusgrader. Fiffi däremot va inte lika imponerad över att bli väckt och gå ut i detta väder... Fick släpa henne efter mig hela promenaden. Men Dima hjälpte till att dra henne;) Sandy fick följa med, det var hennes första längre promenad på hela vintern. Och hon travade på bra & var t.o.m före oss mesta delen av promenaden!! Så kul att hon är pigg igen, trodde ju att vi skulle få ta bort henne i höstas. Hoppas att det håller i sig!
Resten av familjen hade inte ens vaknat när jag kom hem:) Känns bra på ngt sätt, känner mig liksom lite hurtig när jag hunnit med så mycket & de inte ens har vaknat ;) Men men piggheten höll inte i sig så himla länge. När de sen drog iväg på fotbollsträningen så somnade jag... :O.

På kvällen hade vi mamma & pappa här på mat & idag har resten av släkten vart här och firat Isac:) Måste berömma LInus som hjälpte mig med maten som vi bjöd på idag. Han skalade 3,5 kg potatis!!

Skalman;)



Här hade vi en fågel på besök idag, ngn som vet vad det är?? Fredriks kompis visste, men jag kommer inte ihåg vad det var.



Här är det mat & bak förberedelser

Ha de gott!!


RSS 2.0