Veterinär besök

I tisdags åkte jag in till hästkliniken ute vi d Färjestad med Prinsen. Hans ögon har vart inflmmerade från & till ett tag så jag ville kolla upp det.

Jag & Elin åkte upp till stallet & lastade in honom i transporten. Nere i Molkom så mötte vi upp mamma som skulle följa med som sällskap & ev backningshjälp... Jag är kass på att backa med släp. Väl framme så började mamma bli lite nervös & undrade om hon skulle gå & stänga bommen som var ut mot vägen ifall att jag inte skulle orka hålla i honom. Men det tyckte jag var onödigt, Prinsen är ju inte den som stressar upp sig i onödan & inte brukar han dra iväg med mig heller;) Så vi lastade ur & gick in.
Mamma:"men vad mörk han har blivit"
Jag: "tycker du? Han brukar ju vara ännu mörkare på sommaren".

Mamma har nog inte sett honom sen i höstas iaf... Sen pratade vi inte mer om det. När vi stod & väntade inne i en spilta på att det skulle bli våran tur så säger

mamma:"Va liten han är, hur hög kommer han att bli tror du?"
Jag:" Ja han lär nog inte bli ngt högre... Han är ju 20 år!!"

Hahaha mamma hade hela tiden trott att det var Fflach som vi hade med oss!! 

Vem är vem??? ;)
Vi hade ganska kul åt det sen... Att Prinsen har en stjärn & snopp & Fflach en stor bläs & fyra höga vita strumpor, det hade hon inte riktigt tänkt på....;D

Det gick iaf bra med Prinsen, han hade inget i ögat som inte skulle va där. Han fick även tårkanalerna genom sköljda. Men han är röd & irriterad i ögonen så han fick en salva med antibiotika i som vi ska smörja med. Han skötte sig så himla duktigt!! De gick ju in med en slang i näsan som de gick upp i tårkanalen med, så när de spolade så rann vattnet ut ur ögonen... såg lite otäckt ut, men Prinsen såg ut som han stod & njöt!! Duktig kille. Tror inte att Fflach hade njutit lika mycket av behandlingen...;) så det var nog tur att det var Prinsen som var med!! ;D

Nu väntar lite kvällsjobb för mig.

Tjipp tjipp!!


Måndag

Idag blev det en promenad med Prinsen & Fflach. Han fick ha tränset på sig när vi gick & idag verkade han inte tycka att det var ett dugg konstigt att ha det på sig. Jag hade dock grimman på under så grimmskaftet hade jag satt fast i grimman. Lätt att tränsa honom var det oxå. Måste säga att Fflach är väldigt lättlärd. Han har redan lärt sig att stanna på mitt kommando. & när jag smackar så går han frammåt. Jag har inte tränat honom på det många gånger alls, eftersom vi knappt har kunnat va ute & gått ngt i vinter pga de hala vägarna. Jag säger ju samma sak varje gång vi ska stanna utan att jag tänker på det själv & det har han visst lyssnat på min duktiga kille:).
Det är så roligt varje gång vi kommer till stallet & hästarna går i hagen så kommer han alltid fram & vill va social. Även om de andra två hästarna inte kommer så brukar han komma fram iaf. Tänk första tiden efter att vi hade hämtat honom så vågade han sig knappt fram alls.
Är så himla glad att jag köpte denna hästen:) Jag vet att jag har väldigt mycket jobb framför mig, men det ser jag fram emot. & fixar jag det inte själv så finns det ju alltid hjälp att få...


Så här ser det ofta ut när han ska fotograferas, han vill ju komma fram till mig hela tiden, nyfiken!!

Pälsen börjar släppa ordentligt nu, det tar liksom aldrig slut på hår... Igår hade jag i pälsglans och så knoppade jag manen på honom så han var så vacker:) Tänkte att jag skulle ta kort idag, men när jag kom & skulle ta ut dom imorse så satt endast två knoppar kvar... Bara flätorna som va kvar. Vet inte vad han sysslat med inatt;)





Prinsen har fått tillbaks sin ögoninflamation så imorn blir det nog en tur till veterinären med honom. Hoppas att vi får en tid! Han har tappat en sko oxå så hovslagaren måste ringas till med. Kanske kan jag få hjälp att ta av de andra skorna sålänge så får han va barfota tills hovis kommer.

Kärlek :)

Ha det gott!!

BEATIFUL BLOGGER AWARD



Denna award har jag fått av Cissi som har Dimas kullsyster Diva. Jag ska skriva 5 saker om mig själv.

1. Jag har praktiserat en vecka hos Erik Berglöv, det var på den tiden som han hade stjärnhästen Copiad i stallet så honom har jag träffat:) Detta var en riktigt rolig vecka som jag inte kommer att glömma, veckan slutade dock med en ambulansfärd till sjukhuset för mig...

2. Min allra första egna ponny gotlandsrusset Manolito köpte jag när han var 19 år för att få en trygg & bra läromästare. Jag kan ju säga att jag lärde mig hur mycket som helst tackvare honom, men kanske inte på det sättet som vi hade tänkt... Han var en riktigt listig herre som testade sina ryttare till max!! Jag åkte nog av utan överdrift varje dag de första tre-fyra veckorna som jag hade honon. Men jag var envisare än honom så bara han hade insett det så var han världens underbaraste häst:) som jag tävlade med i hoppning fram till han var 23 år!!

3. Jag kan bli så arg så att jag slår sönder saker (har dock blivit bättre de senaste åren;)) en gång när jag var ung (det var under Manolito tiden) så slängde jag en hovrasp i golvet så den gick i bitar. Jag hade världens ångest efteråt, den var inte min, så det blev att köpa en ny. Kommer dock inte ihåg vad jag blev arg på ;))

4. När jag ser hockeymatcher på tv (när Färjestad spelar) sitter jag & hejjar & skriker för fullt i tv;soffan. Hundarna brukar komma springandes så fort det blir mål & dom hoppar & studsar med mig en stund:)

5. Jag älskar godis & goda bakverk, det kan jag äta mycket av. Ibland kan jag börja baka sent på kvällen bara för att jag är så sugen på ngt gott. Mat däremot är jag lite dålig på att äta. När jag kommer hem efter jobbet så kan jag komma på att jag har glömt att äta både frukost och lunch!!


Nu är det meningen att jag ska skicka den här awarden vidare, men jag är tråkig & helt enkelt låter den som vill ta den.


Träning på isfritt underlag!! (nästan)

På förmiddagen idag så packade vi in oss i bilen Isac, Dima & jag för att åka hem till Madde & träna lite lydnad. & isac leka lite med Maddes son Viktor.

Här är är det lite bus, kolla in det härliga underlaget!!:)) Madde & Laban i bakgrunden.



Stora roliga snöhögar att leka i finns det fortfarande kvar:)



Mattes duktiga Dima!!


Geggigt & gott...


Platsliggning med Laban & Dima 


Lite bus blev det oxå.


Getabocken träffade vi oxå, fugan, dottern & grisen hade han inne i stallet:))


Dima hälsade oxå på geten...




Träningen gick riktigt bra, tjötar fortfarande positoner, men nu är vi igång igen så det kommer snart!! Motivationen på hund & förare är det ingen brist på just nu iaf:)
God fika blev vi bjudna på även idag...

Sen var det dags för mig & Isac att åka & möta upp en annan kompis till Isac som vi skulle va barnvakt till idag. Sen kom även Elin & Linus hem med en varsin kompis. Tillslut va det 8 barn här hemma och busade:) Lottis kom ner på fika med sina två så det var fullt hus, men de leker så bra allihop så det är skoj!! Lilla Filip passade på att mata våra fiskar.....en hel burk med fiskmat råkade det visst bli... Det blev en tömning på vatten i akvariet när Fredrik kom hem. Får se om de överlever det hela. Fiskar kan ju äta ihjäl sig. Men änsålänge ser de pigga ut:)

I em/kväll så åkte jag upp till stallet för att gå en runda med Fflach. Det blev väl inte bästa möjliga start eftersom de kom & skulle rida Prinsen samtidigt. Vi tog in dom samtidigt, men sen gick de iväg med Prinsen & Fflach blev ensam kvar inne i stallet. Jag lät honom stå inne i sin box medans jag bar in vatten & hö. Han lugnade sig ganska snabbt så då tog jag med honom ut. Men han va väldans spänd & sprättig. Jag beslutade mig för att inte gå ngn längre sväng eftersom jag insåg att möter vi en bil efter vägen när han är i detta tillstånd så blir det nog inget bra. Men eftersom jag är lite envis & inte vill att han ska få "vinna" genom att bete sig "dumt" så gick jag ändå en bit tills han slappnade av lite. Då vände jag & gick tillbaks upp till stallet. Så där fick han lite andra uppgifter. Vi undersökte en farlig pressening, han är ju väldans nyfiken så han kom fram till den efter en stund, sen gick det t.o.m att rycka i den utan att han blev rädd!! Efter det så gick vi fram & "hälsade" på min bil. Sen tog jag in honom i stallet & gick ut & startade bilen så fick han komma ut igen & hälsa & gå runt bilen när den gick på tomgång. Han fixade det bra, godis fick han när han var duktig. Så jag tror att han var nöjd:)

Ikväll har vi kollat hockey på tv;n. 2-0 i matcher till Färjestad!! Gött!!!! På lördag blir det mat & hockey på Pitchers inne i stan, ska bli kuligt:)) Men före det ska det hinnas med två arbetspass, jobbarhelg på G igen... Men ledig söndag!!


Träns provning


Han ser väl inte så värst imponerad ut;)




Sötis:)


Jag har just kommit hem ifrån stallet. Har provat Fflach nya träns som jag köpte på mässan i Göteborg. Det passade riktigt bra, men han är inte så där super förtjust i att ha det på sig, men han får träna korta stunder i taget så vänjer han sig nog snart. Söt är han iallafall:) Borstade och lyfte hovar oxå som vanligt. Idag så krånglade han igen med höger sida fast det bara var jag där idag. Men vi avslutade med att han fick lyfta & va duktig så blev det beröm & godis efteråt. Godis tackar han ju aldrig nej till;)

Igår var alla tre hästar på rymmen... En granne/vän ringde mig på jobbet & undrade om det var våra hästar som gick förbi på vägen hemma hos dom. Jag hade ju inte en aning eftersom jag va på jobbet, men misstänkte att det var våra efter som de var tre och han sa att deras tre stod i hagen... Ringde till Ida & hon va ute på hästjakt. Det va hon som hade tagit in Misty & skulle borsta henne. Prinsen & Flach var kvar ute i hagen & det hade gått bra ändå tills Misty smet ut ur stallet! Hon hade sprungit ut på vägen & sprang fram & tillbakt i full fart. Då blev det lite för mycket för de två herrarna i hagen så de sprängde staketet & stack efter... Så de hade tagit en runda på ca tre km innan Ida lyckade locka till sig Prinsen, sen tog hon Misty & gick hem så följde de andra två efter. Så igår efter jobbet var det lagning av staket som gällde. Inte det lättaste att få ner nya stolpar i backen när det är hur fruset & hårt som helst!! Men Svante tog isborren (!!) & lyckades få ner tre nya stolpar:). Så nu är hagen hel igen.
Nej nu ska jag ta & se de två sista perioderna av hockeyn. Heja Färjestad!!!!!

FIN HELG!!


Hihi lite rolig bild tycker jag, ibland får man ta i ordentligt för att få äldre män att trava!! Särskillt när ens ben knappt når nedanför sadeln...;) Men skam den som ger sig.



Här har de fått upp farten lite iaf.




Hela gänget samlat



Fina!!



Här står Misty & Fflach och väntar när vi kommer tillbaks.



Fina killen med "bös" i håret.



Och den flygande hunden Dima;)

Det har verkligen vart en fin helg på alla sätt!! Underbart vårväder & roliga aktiviteter!! Lördagen bjöd på en skön promenad i värmande sol tillsammans med hela familjen, (Utom Linus som gottar i sig på Gran Canaria) För Elin blev det en ridtur. Sen var det bara hem & slänga sig i duschen för att bege sig iväg på 85 års kalas. Fredriks farmor som fyllde år. Ett 85 års kalas med både bubbelbad och fiskedamm!! Sen fick vi med oss 85 åringen hem till oss så då blev det lite ost & kex med en GT till och lite spel. Tänkte ju att hon skulle få frukost på sängen imorse oxå, men hon vaknade ett bra tag före oss... (inte så överaskande) Så det blev frukost i köket istället :)

Här spelas det "Diamanten"


Idag har det oxå blivit en ridtur och vi har hunnit sitta intill husväggen på en solstol oxå, oj va skönt det är när solen värmer!! Isac plockade fram krocket spelet och tog en match med Fredrik, krocket går alltså att spela även på snö som underlag!;)


Snart kanske vi får se vattnet på sjön oxå...Men det var tydligen fortfarande 80 cm tjock is så det lär väl dröja ett tag till...

På eftermiddagen var det dax för Elins första match i innebandy. Det var en träningsmatch mot Skattkärr. Så kul att se när de spelar!! Alla i en enda stor klunga tillsammans;) Riktigt roligt tyckte de att det var och det slutade 1-1. Skönt att ingen behövde förlora, även om det inte spelar ngn roll igentligen om man vinner eller ej så är det ju ändå ingen som tycker att det är roligt att förlora... Så oavgjort kändes rättvist och bra:)


Elin i orange tröja.


Efter matchen åkte vi hem till en kompis och snosade på små söta Petit Basset Griffon Vendéen valpar, oj så små och söta!! Skulle kunnat stoppa ned dom i fickan & snott med dom hem;) Men nej, ngn basset ska jag ju inte ha... Eller rättare sagt så ska jag inte ha ngn mer hund just nu :)). Men söta kan de ju va ändå!!

Nehej nu väntar en ny arbetsvecka så det är bäst att krypa ner i sängen så man orkar upp imorn när klockan ringer kl 5... Ha det gott!!

Slutligen 4 fötter verkade :)

Denna veckan har jag lyckats få till två ordentliga träningar med Dima. Gjorde b.l.a ett test att skicka henne till rutan direkt, trots att det var läääänge sen vi tränade. Första skicket sprang hon ut klockrent, bra fart & perfekt placering, men hon la sig utan kommando. Men det va positivt att hon minns va det handlar om!! Sen har jag ju såklart en hel massa detaljer att nöta på.. Jag vill ha hjälp!! Måste se till att komma iväg & träna för ngn instruktör så jag kan hitta lite ny inspiration & motivation. Nu står jag som förste reserv till en endagars lydnadskurs för Lillemor Edström som är i maj. Hoppas att det är ngn som stryker sig...

Fflach har tillsist fått även sina sista två fötter verkade. Gick väl inte helt smärtfritt, men nu är de verkade iaf. Fick göra så att jag höll upp hans hovar & hovslagaren fick verka. ett udda sätt, men det fungerade iaf!! Nu är det bara att öva & öva & öva tills nästa gång!

Jag har nyss vart uppe till hästarna & bara pussat & kramat lite på dom. Jag har ju inte vart hemma sen i fredags & då hinner man sakna dom... Hade tänkt mocka & fixa mat & vatten inför kvällen, men lyxigt som jag har det så va det redan gjort när jag kom dit :)) + att de har skött om allt medans jag jobbat under helgen. Måste säga att det är bra när man kan hjälpas åt!!
Jag har bott på jobbet sen i fredags eftersom jag ändå skulle jobba fre, lör & sön. Och så var vi ute & åt & såg på misikal på lördag kväll tillsammans med Fredriks familj. Blev en helkväll på stan :) & jag lantis som jag är fick göra ngt så exotiskt som att ta stadsbussen hem till mitt hotellrum på lördag natt :)) Händer inte allt för ofta att man kan ta bussen nästan ända hem till dörren...

Påbörjade min nya medicinering i fredags, änsålänge känner jag inte av några biverkningar & hoppas att jag ska slippa det oxå!! Skulle vara skönt om det bara kan fungera ändå :)

Är lite slite efter helgen så nu ska jag ta & vila en stund.

Ha det gott!!


Ändrat utseende

Är ledig idag & imorn sen är det en helg full av jobb som väntar. Men även lite andra roligheter. Idag har jag inget särskillt inplanerat. Skulle behöva tvätta, städa, baka mm, men det känns inget lockande just nu. Men är så jäkla sötsugen så ngt bakat kommer det nog bli. Har lite paj kvar sen söndagens bak, men den vågar jag inte äta idag så den får åka i soporna. Trist att vädret blev så grått & tråkigt idag... Skulle bli lika imorn, tror jag. Imorgon ska vi iaf träna, ska bli skoj!

Tänk att Dima hunnit bli 4 år redan!! Det är helt otroligt vad det går fort när man tänker tillbaks. Igår hade hon födelsedag :)


Här var det bus med "storasyrran" i söndags



Här hade hon bara bott hos oss i ngn dag, då var det tryggt att sova bredvid Sandy


En liten buse kommer hon nog alltid att va :) Mitt hjärta <3


Bus i blicken.....

Ändrade lite utseende här i bloggen oxå. Är så kass på design så det får bli en vanlig standard design :)

Tjipp tjopp!!

Hopp om livet!!

Nu känns det som jag är på G igen!! Började märkas redan i torsdags faktiskt, kortison gör susen!

Har haft en ledig helg. Skulle vart på en NH- demo på lördag, men den blev inställd, då det var för få anmälda. Synd!!

Istället blev det en dag ute i solen tillsammans med barnens kusiner, farmor, faster & några kompisar. Det bjöds på skidåkning och korvgrillning. Det var inga fel det heller. Synd bara att det blåste rätt mycket under lördag. Men vi hann in iaf innan det blev snöstorm ute..

Söndagen bjöd på varmt gott solsken! Fick besök av Jenny & hennes mamma som hjälpte mig lite med Fflach. De fick lyfta lite ben osv. Han skötte sig ganska bra, men höger framben vill han bråka lite med. Men de fick iaf lyfta & ta "hovslagargrepp". Han är lite reserverad mot nya människor så det kommer vi träna mycket på nu framöver! Vi tog en promenad med honom oxå. Första vändan kom vi inte så långt innan vi fick möte av en bil med en hästtransport efter... Detta var ju förståss farligt!! Tillslut så ledde jag ner honom i diket så bilen fick åka förbi. Hm men  i diket var det alldeles för mycket snö, det räckte långt upp på magen på Fflach så jag fick svårt att ta mig därifrån & Flach fick lite panik när han försvan i snön.. Det slutade med att jag tappade taget & han sprang hem till stallet :O. Ingen större fara eftersom det inte är en  så värst trafikerad väg, det är en liten grusväg. Så det gick bra & han gick in & ställde sig i sin box & väntade till vi kom efter :) Tog ut honom igen & nu fick Prinsen följa med som sällskap. Skönt med sällskap tyckte Fflach som genast slappnade av & promenerade på så duktigt. På hemvägen gick han t.o.m före Prinsen!! Det ska nog bli häst av honom oxå tillslut :)) Hillevi hade med måttstocken så han blev mätt. Han var nu 143 cm i mkh. Jag som tycker att han har växt så sen jag hämtade honom... Men han kanske inte riktigt var 140 cm då iaf. Men han har blivit lite grövre oxå så det kan va därför han ser större ut, sen gör väl vinterpälsen sitt oxå.

Nu börjar man kunna se gruset på vägen oxå på sina ställen! Hoppas det smälter fort ute nu!! På torsdag har vi bokat in lydnadsträning med Madde & Laban. Ska bli roligt att sätta igång igen! Ska ta och koka vittringspinnarna igen. Rutan ska jag träna på som jag började med i höstas, då det verkade fungera bra på Dima. Hon blev då inte så förvirrad när hon kom in mellan konerna som hon vart förut. Så skicken blev mycket rakare & säkrare. Ska bli så roligt att sätta igång & träna igen!! Jag ska försöka börja träna lite mer på Karlstads brukhundklubb i vår har jag tänkt mig eftersom jag inte åker mot Filipstads hållet så ofta längre. Blir liksom lite mer åt rätt håll till Karlstad... Ja vi får se hur det blir.

Nu ska jag steka pannkakor till fyra hungriga barn. & skjutsa till träningar & åka & fixa hos hästarna.

Ha det gott!!

Verkat två fötter :o

Ja vi hade hovslagaren på besök igår. Fflach blev väldigt misstänksam och tyckte det var läskigt bara att en främmande person kom in till honom i boxen.. Det hade jag inte riktigt räknat med eftersom det har gått så lätt & bra när jag har pysslat med honom. Men han lyckades slappna av lite iaf & båda hovarna på vänstersidan gick riktigt bra att få verkade. Sen kom vi till högersidan & då gick det inte alls längre... Provade att bremsa honom oxå, men det hjälpte inte alls. Hon slutade iaf med att hon fick lyfta på hans högra framhov. Så kommer hon tillbaks & försöker ta de två återstående hovarna nästa vecka. Jag ska lyfta hovar & banka på dom för fullt nu fram till dess. Gjorde det idag & det går hur bra som helst när jag gör det... Måste försöka få ngn främling att komma hit & hjälpa till att lyfta på hans fötter nu så han vänjer sig vid det oxå!! Undrar vem som kan tänkas ställa upp på det.... Jag har några tilltänkta förökspersoner iaf. Hoppas bara att de har tid och lust att komma hit..!!


Göteborgshelgen var riktigt rolig! Att en svensk tjej gick & vann var ju hur kul som helst!! Att hon gjorde det i sin allra första världscup start gjorde det ju bara ännu roligare:) Handlade ett nytt träns till Fflach. Sen fick Elin lite nya kläder av mormor oxå.
Om jag hade mått lite bättre än jag gjorde så hade det såklart vart ännu trevligare, men det är bara att gilla läget. Det blir ändå inget bättre av att deppa ihop. Men ibland är det svårt att låta bli...

Har vart till sjukan idag på undersökning igen.. Fick nu dubbel kortisonkur. Måste tydligen bli bättre innan de kan/vill sätta in nya behandlingen. Men förhoppingsvis blir det nästa vecka!! Det fanns många dumma biverkningar på den medicinen däremot, men just nu är jag beredd att prova vad som helst. Vanligaste biverkningen verkar va att immunförsvaret bryts ned, men det verkar va det som är poängen med det hela oxå. Kommer va tvungen att ta prover en gång i veckan under behandlingstiden. Men det är väl bra då har de ju full koll på vad som händer...

Är ledig imorgon med sen blir det jobb igen. Har vart skönt med lite ledigt även om det blir kul att jobba igen! Hoppas på lite solsken imorgon. Pappa har vart här och skottat av altanen åt mig så att jag kan ta fram solstolen nu när solen börjar värma på dagarna:) Min pappa är bäst!!

Kramar Malin


RSS 2.0