Det rullar på...

Händer inte så himla mycket här just nu... Förutom allt det vanliga vardags pysslet med hästar & hundar. Väntar fortfarande på hovslagaren. Men nu har han sagt att han kommer på lördag, då ska snö sulor & broddar på Prinsens fötter. Har nu tagit av skorna så han går barfota, blir inte riktigt så halt då som med skorna på. Fflach får bli verkad & så hans fötter blir lite finare. Tycker däremot inte att de har växt så värst mycket så ngn panik med hans fötter är det inte än så länge. Han är snäll & duktig att lyfta fötterna på. Tror att han gillar att bli ompysslad. Har aldrig vart med om en häst som lortar ner så inne i boxen! Han har en fin spridning på sitt kiss & bajs;) Det tar sin tid att mocka hans box... Men då är det desto lättare i de andras boxar där allt ligger i en enda hög:) Trist nu när det är så kallt & vattnet fryser ute hela tiden... Hästarnas päls börjar nu bli lurvig & go & luktar så gott:) Prinsen får nu mer motion än han fått på många år... medryttar tjejerna verkar ha ett brinnande intresse! Lite snö storm & en si sådär -10 grader hindrar inte dom från att komma och rida:)

Idag tog jag med Dima på en promenad upp till stallet (Fiffi ville inte gå ut i detta väder & Sandy orkar inte med på några längre promenader längre, så de fick en kort prommis först), det var faktiskt riktigt skönt ute. Hade med en vittringspinne i fickan. så vi stannade några gånger efter vägen så hon fick leta upp den som jag gömde under gräs & buskar. Tränade lite på att hålla den bra & inte tugga. Blir lite väl mycket tuggande ibland.. Hon fick gå lös nästan hela vägen, ibland fick hon springa & busa som hon ville & ibland fick hon gå "här" vilket hon tycker är riktigt jobbigt... Hon har så mycket spring i benen. Men hon va duktig, det syns riktigt vad hon anstränger sig & ibland kommer hon på sig själv när hon hamnar långt fram. Vi va ute i drygt två timmar, när vi kom hem var det skönt att krypa ner under täcket & slappa igen:) Dima kröp ner & sov i sin egen säng hon... Resten av familjen har tillbringat dagen i badhuset.

Jobbet väntar imorn så nu blir det snart sängen för mig!






SOV GOTT!!!

 


Ridtur & duktig Fflach

Då har vi vart ute på en skogstur med hästarna. Det är jäkligt isigt & hårt på vägen så idag gick vi i skogen, där det var mjukt och fint. Vi har inte fått på vinterskorna med brodd än. Men förhoppningsvis så kommer hovis till helgen eller ev nästa helg, får se vad han tycker passar bäst.

Prinsen var riktigt pigg & glad, han tyckte väl att det var trevligt att ha Misty med som sällskap idag. Annars är han oftast själv ute på ridturerna. Det är två tjejer som har börjat rida honom nu oxå så denna vecka har han vart ute varje dag. Skönt för honom det!

Jag va ju lite orolig för hur Fflach skulle reagera när han blev lämnad helt ensam. Men han sa inte ett ljud när vi gick ut. Tjuvkikade på honom genom fönstret & han stod & åt sitt hö så lugnt. När vi kom hem igen kikade jag oxå i fönstret, då såg jag honom inte alls & det var alldeles tyst där inne. Så vi öppnade och gick in & då stod han inne i sin box och åt för fullt. Så han verkade inte särskillt bekymrad över att bli lämnad ensam, inte så länge som han har mat att tugga på iaf:)

Sen när vi släppte ut de andra i hagen så tog jag med Fflach på en liten promenad, inga som helst problem med det heller:)

 






Men jäklar va kallt det var ute, jag höll på att frysa fingrar & tår av mig... Ändå visade termometern bara på -1 så kallare lär det ju bli. Mössan fick sitta på under hjälmen idag. Jag var ute och gick med hundarna innan jag red & då tog jag inte mössa på & himmel va ont i öronen jag fick..

Isac har vart hos mormor & morfar sen igår & han blir kvar tills imorn em. Min bil är på verkstan & den va visst typ skrot så den kommer inte va klar idag som det var tänkt. Det innebär att Fredrik behöver åka med mig till jobbet imorn & jag börjar så tidigt så då har inte dagis öppnat än. Tur att man har snälla föräldrar som ställer upp!! Bilen skulle visst kosta minst 12 tusen att laga, härligt! Tur att den står skriven på Fredrik, haha det innebär ju att det är han som får betala:D. Då drabbar det ju ingen fattig;)

Nej nu måste jag röja upp lite här inne...

Ledig


Fflach pannlugg växer som ogräs, men jag gillar den!!

Finaste killen!!


Jag & Isac som är lediga idag har vart uppe i stallet och mockat & gjort klart med mat inne i boxarna, så är det bara att ta in dom ikväll. Imorse var det min tur att fodra & släppa ut. Jag tycker att det är så mysigt på morgonen när man kommer dit! Fflach sköter sig fint vid in och utsläpp nu när han fått en extra grind ovanför boxdörren så att han inte kan hoppa över... Imorn ska Ida & jag ut & rida på Prinsen & Misty, ska bli spännande att se vad Fflach tycker om det. Kan tänka mig att det inte kommer att gillas. Men han får stå inne med lite mat så ska det nog gå bra. Han måste ju lära sig att va själv korta stunder ibland. Det är inte längre några problem med att borsta svansen heller, han vänjer sig fort. Så nu är svansen borstad & fin:) Börjar va dax med ett hovslagar besök oxå, till alla tre.






En promenad med hundarna när vi kom hem igen...



kolla in det fina märket på mössan:)



Nu blir det duschen & sen utvecklingssamtal med Linus i skolan, sen ska vi till Brattfors & fira pappa på farsdag så här lite i efterhand... Sen träning med Dima!!

Kramizar på er!!

Utmaning

Fick en utmaning av Cissi där jag ska skriva fyra saker om fyra saker.


FYRA TV-PROGRAM JAG TITTAR PÅ

Bonde söker..

Ensam mamma söker

Mycket söker blev det visst... Men sen tittar jag nog inte på ngt mer egentligen. Är ingen tv människa:O

Kan bli lite Färjestad matcher ibland

Halv åtta hos mig. ngn gång ibland


FYRA SAKER JAG GJORT IDAG

Gjort frukost till gäster på jobbet

Stekt pannkakor till familjen

Fodrat hästarna

Gett hundarna mat


FYRA SAKER JAG LÄNGTAR TILL

Sovmorgon

Tävla med Dima med ett första pris som resultat

Gå NH kurs med Fflach

En fin vinter


Fyra saker på önskelistan

En ny bil

Solresa

En fin gård med ett fint stall

Högre lön


Jag utmanar den som vill :)


Hopphäst!?!

I onsdags flyttade vi "hem" hästarna till stallet istället. Där Misty & Prinsen har bott de senaste åren. De som har Misty har vart så himla snälla så de har byggt ut med en till box så Fflach oxå får plats:) Det var inga problem att gå med Fflach dit, han hade ju Prinsens trygga rumpa att gå bakom. Vi fick ett möte med en häst på vägen dit. Detta söta lilla welsh sto ville Fflach väldigt gärna bekanta sig med... Men det fick han inte för mig:O. Första natten i stallet gick oxå bra, han verkade lugn och trygg. Att ta ut dom på morgonen va heller inga problem.

Imorse jobbade jag så Ida skulle ta ut dom, hon tog ut Prinsen först och skulle sen gå in & hämta Fflach, men innan hon han in så mötte hon Fflach som kom ut av sig själv... Han sprang in till Prinsen som stod ute och åt hö. Han hade hoppat över boxdörren!! Hur sjutton han lyckades med det utan att slå sig fördärvad fattar jag inte. Men inte en skråma hade han & inte verkade han ha ont ngn stans heller som tur var! Boxdörren är 140 cm hög så jag trodde aldrig att han skulle hoppa över den. Men tydligen är han en riktig hopphäst!!;) Nu blir det galler ända upp till taket på hans boxdörr!! Han hade ju Misty kvar inne så han var ju inte helt ensam kvar heller.

Nu blir det sängen för mig. Har haft en "körig" dag idag & har fyra dagar kvar att jobba innan jag är ledig ett par dagar igen.

Trevlig Helg!!

IS I VIKEN


Så här ser det ut inne i viken nu på morgonen.

Ja nu börjar isen lägga sig inne i viken & nu på morgonen såg jag att det även var is ute på sjön. Men den borde smälta när solen kommer upp under dagen. Tur att vi fick upp båten i lördags!

Akta era hundar nu när isen fortfarande är väldigt tunn!! Brorsans hund Knut var ute på älgjakten för två veckor sedan och gick igenom isen när han jagade älg. Det slutade tyvärr illa..... Han är nu en mycket saknad änglahund<3

Uppletande & Täcke

Tog & plockade ihop lite saker som behövs för att göra ett uppletande, regnet bara vräkte ner. Gick upp i skogen här ovanför slaktboden. Där uppe gick jag, Fiffi & Sandy upp en liten ruta där jag la ut fyra föremål(vante, plånbok, hovborste & en reflex). Skickade sen Dima för att leta, vilket började med bara spring & åter spring innan hon kom på vad det var hon skulle göra. Sen plockade hon duktigt in tre föremål + en hörnmarkering som hon hoppade upp i trädet och plockade ner :O). Plånboken fick va kvar så fick Sandy leta upp den, vilket hon gjorde duktigt. Lite lugnare tempo på henne, eller mycket lugnare kanske jag ska säga... Men in kom den och glad & stolt var hon!! Sen gick vi en promenad i skogen. Jag & Fiffi gick i sakta mak i Sandys tempo, medans Dima fick springa lös, så där var det fullt ös! De sov gott i en enda stor hög i bia bädden när de kom in:)
Kameran fick va hemma idag... tror inte den hade gillat regnet.


Tvättstugan har fått sig en omgång idag oxå, vilket behövdes! Finns fortfarande en hel del kvar där som snart ska tas omhand. Lister har vi fått upp idag, så gott som över allt där det har saknats, likaså foder runt fönstren uppe i hallen. Snabbt går det när det kommer ngn som verkligen kan det där!! Himla gött!!


När jag var upp och pysslade hos hästarna förut så tog jag av Misty täcket som hon har fått ha på sig nu när det regnat så mycket ute. Hon är väldigt frusen när hon blir blöt... När jag tog av det kom jag på att jag skulle testa att lägga på Flach täcke för att se vad han tyckte om det. Han imponerade igen genom att inte reagera ngt alls egentligen. Han lyfte lite på huvudet och sen böjde han sig fram med huvudet och kikade vad han hade framme på bogen vid knäppningen på täcket, sen fortsatte han att äta sitt hö, konstigare än så var det visst inte:) Han fick ha det på sig en halvtimme ungefär sen tog jag av det igen.


Ngt stort täcke till lilleman, men nu har han fått prova på det iaf:)




Buspojkarna

RSS 2.0