Slappardag!!

Isac och jag har haft ledigt idag, jag hade planerat att städa, men hade bara ingen lust med det idag... Vi har slappat mest hela dagen. Isac har sett på lite film medans jag har suttit vid datorn & faktiskt gjort lite nytta, fått iväg några mail som jag har dragit mig för ett tag & betalt lite räkningar. Sen har vi vart ute och lekt oxå, va till stallet och fixade lite, promenerat lite med hundarna, vi har haft en lugn skön dag helt enkelt.

I eftermiddags var jag & Carola ute & gick på vandringsleden, när vi hunnit gå en liten bit på stigen hör vi att det brakar till framför oss. Hjälp, vi tvärstannar och försöker se vad det är, men ser inget. Sandy som är lös springer efter vade det nu va, en bit innan hon stannar och börjar skälla. Men hon vänder och kommer tillbaka rätt fort när jag ropar på henne. Jag gissar på att det var en älg, eftersom det stannade efter en stund. Dima och Fiffi är som galna i kopplet, de vill ju oxå springa efter. Fick bli riktigt arg på Dima så hon skulle sluta dra. Nu fick jag iaf se att Sandy kan springa ganska fort fortfarande;) Men hon slängde sig i ett dike fullt med lervatten efteråt, så det fick bli dusch med vattenslangen när vi kom hem.

Fredrik la barnen ikväll så jag åkte upp till stallet och tog in hästarna då, sen stannade jag och mös en stund med hästarna. Det finns inget som är så mysigt som att stå och borsta på hästarna och lyssna på deras tuggande på höet. Så kan man stå hur länge som helst!!

Hittade föresten vittringspinnarna idag:D De låg kvar i bilen sen sist vi va och tränade... Vilken ordning jag har-inte.

Nu blir det tv;n en stund.


Söndag

Nu är ytterligare en jobbarhelg avklarad. I em har Elin & jag vart ute med Prinsen, Dima var med oxå. Elin red & jag fick jogga bredvid tillsammans med Dima. Vi fick sällskap av Elins farmor oxå som cyklade.

När vi kom hem tänkte jag träna vittring med Dima, men pinnarna var försvunna. Har ingen aning om vart de är... Jag har dom alltid på samma ställe, men nu va de inte där. Undrar om ngn familjemedlem har lånat dom??! Hade iaf en pinne som jag gömde under gräs, så fick hon leta efter den. No problems för Dima! Sen blev det rutan, som faktiskt gick hyfsat bra idag. Gjorde även inkallningen från rutan, där sluter hon upp fint! Metallapporten också ok, hon slår i framtassarna på den innan hon tar den, vilket inte är bra.. Hopp apport, där sprang hon bredvid hindret på tillbakavägen ett par gånger, men vi gjorde om & gjorde rätt så blev det bra. Friaföljet tränade vi oxå en heldel. Sen avslutade vi med en massa rolig lek, med favvo leksaken så nu ligger hon däckad i sin säng. Så skönt så skönt.

Sandy har verkligen blivit gammal, det går så fort... Men nu verkar hon däremot inte ha ont ngn stans som hon hade mycket förra året. Men hon hänger inte med på promenaderna, då får man stanna och vänta in henne flera gånger. Men än sålänge så får hon ändå följa med, hon vill så gärna med ut och hon blir inte halt efteråt heller, lite stel ibland bara. Men det måsta man ju få bli när man blir gammal. Tränar lite med henne ibland oxå för hon tycker att det är superkul sålänge det är helt kravlöst.






Jag har insett att jag troligen kommer att jobba den helgen då det är lydnads sm, rumsbokningarna bara droppar in den helgen... :(

Nu ska jag va ledig i fyra långa dagar :)

Må så gott!!




Löpning

Nu har jag vart ledig i två dagar, skönt. Ska jobba helgen & även nästa helg. Det är det enda negativa med det nya jobbet att jag jobbar två helger och är ledig en... Men hellre det än att inte ha ngt alls. Och det är ju faktiskt rätt skönt att va ledig endel under veckorna oxå. Idag har Isac blivit klippt & friserad av June, det är inte poppis att klippa sig, men nu när han är så fin i sin tuppkam är han så stolt:)

Funderar på om det är dags för Dima att löpa snart, idag har två av grannarnas hanhundar vart här på besök. Jag var lite rädd att de skulle ryka ihop där en stund, då båda lyckades komma hit samtidigt. De stod och stirrade på varandra en stund, men den ena valde sen att vända och gå åt andra hållet. Den ena hunden brukar va här så gott som dagligen så det är ju inget som säger att det är löp på gång, men den andra brukar endast komma hit när det är ngn av våra som löper... Och så var jag ute med Anna-Lotta och Snobben och gick en dag och han var oxå väldigt intresserad av henne. Så det kan va på gång. Vi får se.

När jag kom till stallet och skulle mocka & göra iordning idag så var det redan fixat, likaså en annan dag. De lyckas alltid fixa det de dagar som jag har bråttom eller inte har lust att göra det själv. Ett himla bra flyt måste jag säga!!

Jag har klarat att inte äta en endaste godisbit under veckan!! Däremot finns det ju en hel del bakverk som är söta och goda... Det har gått ner endel sådana.



Beroende

Jag har slutat äta godis!! Alla som känner mig vet vilken godisgris jag är, så det kommer inte bli lätt! Jag tror faktiskt att jag är sockerberoende... Men det ska gå, det vet jag att det gör, bara man har bestämt sig. Jag höll uppe i ett helt år en gång, då tog jag inte en smakbit på hela tiden. Men då hade jag slagit vad med pappa, så eftersom jag klarade det så betalade han hela mitt ridläger det året. Nu slutar jag egentligen inte pga det är onyttigt med godis utan för att jag slänger bort en hel massa pengar på det varje vecka.

Nu kom Fredrik hem så jag ska åka till stallet och mocka. Får bli ett längre inlägg senare kanske.

I Filipstad

....där träffade vi Berit med Manolito & Najko och Yvonne med Bell för att träna idag. Det var längesen igen som vi tränade med störningar omkring oss, men det var inga problem alls. Tränade mest ingångar med apport och utan. lite vittring som gick fint, gjorde det enkelt bara idag. frittfölj och rutan. Rutan är jag fortfarande inte riktigt vän med... Sitt i grupp gjorde vi för första gången tillsammans med andra hundar idag, men det var inga problem alls, hon satt bra. Platsliggning ligger hon tryggt i, inte alls rädd att hon ska gå upp eller ngt, men hon tittar gärna bort ifrån mig, så då får jag harkla mig lite + att hon va påväg att nosa ett par gånger. Funderar på att försöka lära henne att ha hakan i backen istället. Ska testa om vi kan lyckas träna in det.


Sen åkte vi hem till mamma och pappa och fikade, där va June & Valdemar oxå och sen kom faster Ingegerd dit med.

När vi kom hem tog Dima och jag en cykeltur upp till stallet, känner att mina lår kommer ha tränngsvärk imorn... Dima sover gott nu hon, ska göra henne sällskap snart... Imorn ringer klockan 04,10, huga det är tiiidigt!!

Skön helg

Riktigt skön helg har det vart, idag varmt och gott i solen. Isac hade sitt barnkalas idag och då blev det fika ute på altanen. Härligt!!

Sen har det blive lite tränat på gräsmattan som nu har torkat upp riktigt bra!

Studsmattan har monterats upp, men jag fick spel på barnen som bara bråkar med varandra när de ska hoppa. Det slutade med att de fick gå av den och sen inte hoppa mera idag. Sen gick jag in och gjorde iordning ett schema för när de får hoppa. Nu har de ett veckoschema med uppdelade tider under varje dag. En halvtimme var i taget kommer de få hoppa. Elin är den enda av dom som inte bråkar så hon har fått lite delade tider med både storebror och lillebror. Är man duktig så måste man ju få lite belöning för det! En hård mamma, jag vet, men jag är så trött på bråkande barn, så nu provar vi det här ett tag. Hård men rättvis ;)


Här är dom bröderna bus, med sina FINA FBK kläder;)

Och lite bilder från träningen...







& lite bus...





Sen var det frittfölj med två..







Kaninerna har fått sin bur storstädad idag oxå & hästarna har blivit av med sina broddar för nu tror vi inte på ngn mer ishalka :)

Så här har våran dag sett ut. Nu ska jag upp om ca 5 timmar så det är dags att sova.

Må Gott!!


Taggad till tusen!!

Igår när jag kom hem från jobbet tog jag med Dima ut & tränade lydnad. Oj va roligt det var. Det blir ju inte så ofta som jag vill & behöver. Körde ett rätt långt fritt följ med förflyttningar, gick jättebra, utom förflyttningarna till vänster. Då blev det endel skutt. Sättande under gång går bra, men ibland blir det läggande istället.. Rutan tog en stund att få till, då körde jag bara skicket till rutan. Undrar om det momentet någonsin kommer "sitta". Att det inte gör det nu är däremot inget konstigt alls, har ju knappt tränat det på hela vintern. Allt är väl färskvara ;).. Metall apporten tränade vi på oxå, då endast på gripande och ingångar. Eftersom hon alltid hämtar den när man kastar ut den, men det blir alltid ett hopp med framtassarna på den innan hon tar upp den. Men lägger jag ut den så går det bra. Vi skulle ju ha tävlat till helgen, men jag strök oss. Dels så sitter inte momenten bra alls, eftersom jag har varit riktigt dålig på att träna i vinter. Men så blev det jobb för mig på lördag fm så då fanns det inte ens en möjlighet till tävling längre.

På kvällens promenad så var Dima väldigt fundersam över alla grodor som skuttade omkring på vägen. Det var fullt av grodor. Har inte sett några innan, men nu var de överallt!! Dima går numera alltid i koppel på kvällspromenaden oavsett om vi så bara ska gå runt huset. Hon har börjat med att rymma när det är mörkt ute. Det är precis som att hon förstår att vi inte ser henne när det är mörkt & då skiter hon i att lyssna. Har märkt det på dagen oxå att när hon tror att jag inte ser henne så lyssnar hon inte, då står hon bara där och pekar finger till mig. Men så fort hon fattar att jag faktiskt ser henne, då lyssnar hon. Nu är det kanske inte så att en hund tänker såhär, men i mina ögon är det så det ser ut. Men jag tror att mycket hänger på att vi inte har tränat så regelbundet heller. Hennes järna behöver användas, annars hittar hon på ngt själv istället... Men nu tror jag att vi är på G med träningen igen :).

De har lovat varmt fint väder i helgen, hoppas att det stämmer!! Jobbar bara till kl 14 på lördag & sen ska jag vara ledig på söndag. På söndag ska Isac ha sitt första barnkalas, hoppas vi kan vara ute i solen då :)

Trevlig Helg!!!


Årets första bad till helgen??? Väntar på att isen ska försvinna...

Födelsedag

Nu var det ett tag sen igen, men jag har inte så himla mycket att skriva om. Men vi har iaf haft en födelsedag här, det är Isac som fyllde 4 år i söndags. Det har vart kalas i dagarna tre & riktigt än är han inte färdig firad...
En hel massa fina presenter har han fått. & på söndag morgon när han blev uppvaktad med frukost & presenter på sängen så var även lilla kusinen Valdemar med och sjöng för honom. Vi var barnvakt till honom från lördag till söndag. Det var första gången han sov borta utan mamma och pappa. Men det gick väldigt bra, han vaknade ett par gånger på natten, men bara jag lyfte upp honom så somnade han om igen. Annars brukar han visst vakna och bli ammad några gånger på natten. Men han insåg väl att jag inte hade ngt sådant att erbjuda ;)


Här är dom mitt i paket öppningen


Fyra år!!


Släkten ute i solen :)


Elin & Isac har gjort en damm


Annars under helgen har vi hunnit med att gå på trav, påskparad och vart hos barnens farmor & mormor & morfar och ätit mat:) Rullar nästan fram nu. Fredrik hade nått en matchvikt han aldrig uppnåt tidigare så nu ska han börja ett nytt liv igen... Han har gjort det ett antal gånger ;)


Igår när vi var i stallet lyckades Dima jaga upp en katt i ett träd, högt upp i en tall. Jag vet att katterna brukar va uppe vid stallet så jag hade Dima instängd i en box medan jag gjorde iordning för hästarna att gå in. När jag sen skulle ta ut henne så sa jag ligg & stanna, jag skulle bara göra ngt snabbt. Då stack hon som kulan, har väl aldrig sett henne så snabb. Katten den var som tur var snabbare, vet inte vad hon gör om hon får tag på den. Hon brukar låta väldigt arg när hon ser en. Men förhoppningsvis så gör hon som Sandy, stannar katten så stannar hon oxå, då är den liksom inget rolig längre. Men Dima har aldrig fått chansen. Hoppas hon inte får det heller! Vi talade iaf om för kattägaren vad som hänt, de skulle ha koll på katten & jag har inte hört ngt så jag hoppas att den kom ner av sig själv! Ska snart upp till stallet så jag får väl se då.

Nu ska vi äta mat.

Ha det gott!!


RSS 2.0