Sport Helg

Ytterligare en helg avverkad! Igår stod jag i cafeterian i sporthallen under dagen, Örnen spelade match mot Lesjöfors/Filipstad. Örnen vann matchen med 8-2. Linus spelade back och hade gjort två assist. Själv kunde jag ju inte följa matchen hela tiden eftersom jag servade med godis, korv & fika ;) Men de jobbade på bra killarna och fick åka hem nöjda och glada efter segern!!

Sen på kvällen åkte vi alla utom Isac. ( Han ville hellre va hemma hos farmor) till Karlstad och tittade när Färjestad spelade mot Brynäs, en rolig match som även här slutade med vinst för hemma laget!! Färjestad dominerade nästan hela matchen, det var först ca 5 minuter från slutet som Brynäs gjorde sitt tredje mål som det blev riktigt spännande. Men det gick ju fint ändå! Färjestad vann med 4-3. Efter matchen stannade vi kvar så Linus fick atografer utav Micke Johansson och Marcus Paulsson. Lite shopping i shoppen blev det för de små oxå.


Dagens träning blev inställd pga det var alldeles för kallt!! - 20 grader var det här hemma imorse och i Filipstad dit vi skulle var det -24 grader så det blev inget med det :( Så för mig blev det en lugn dag här hemma. Fredrik & barnen åkte till badhuset & var borta ändå tills i em.
Jag har blivit inspirerad av "halv åtta hos mig" så jag har mixat ihop en trerättersmiddag från detta program. Det ska vi äta nu när Fredrik kommer hem efter träningen.

Förrätt:
Knaperstekt bacon med valnötter och getost på en bädd av baby spenat, toppad med dressing av senap, honung, vitvinsvinäger och raps olja.
Ljummen knaperstekt bacon på spenatbädd 
Varmrätt:
Carinas pasta surprice (Bytte till riktig kyckling istället)
Carina´s Pasta Surprice

Dessert:
Vitchocklad cheescake med kola och marinerade björnbär
Vit chokladcheesecake med kola och marinerade björnbär

Ska bli gott!! Alla recept finns på recept.nu

Nu ska jag åka och ta in hästarna så de får sin kvällsmat & gå och sova.

Ha en bra kväll alla bloggläsare!!


Tunisien & tränat

Imorse begav jag mig av till Karlstad. Skulle kika lite på ett Café som är till salu. Det är en liten dröm jag har att öppna eget café. Men nu var nog inte detta det rätta stället, tror jag... Erkänner att jag är lite feg oxå. Mycket tankar, tänk om det inte går ihop osv. Däremot gick jag in till Jenny på Resia och bokade en resa till Tunisien!! Ska bli såå kul att åka utomlands igen, var länge sen vi var iväg nu. Isac som är minst brukar säga: -det var sååå länge sen vi var i Thailand!! -Kan vi inte åka dit snart igen??! Nu är det så att vi har aldrig vart i Thailand, men han har väl hört mormor och morfar prata om sina resor... ;) Jag träffade mamma och pappa i stan oxå, de var med till cafét. Då blev pappa väldigt sugen på att följa med oss till Tunisien. Så imorn ska vi boka en resa till honom oxå :) Mamma däremot får va hemma och jobba, kan inte ta mer semester. Men det är inte så synd om henne. Hon och pappa kom ju hem ifrån Thailand på juldagen och så åker de till Teneriffa i två veckor i mars. Men pappa som är välförtjänt pensionär kan hänga med oss i maj oxå! Nu har vi ngt att se fram emot i vår!!

I em åkte jag och Dima till klubben där vi träffade B & Y igen och tränade. Blev väl ungefär samma saker som i söndags som tränades. På platsen blev det däremot fyra hundar idag, Dima fick en ung lite osäker hund bredvid sig som gick upp ett par gånger. Men Dima ligger tryggt kvar. Hon har fått till vana att lägga sig på sidan när vi lägger plats. Inte så att hon rullar över efter en stund utan hon lägger sig så direkt jag lägger ner henne. Vet inte riktigt vad jag ska göra åt detta?? Eller om det ens gör ngt?? Men det ser ju inte så roligt ut... Ngn som har tips att ge?? Det snöade för fullt under tiden vi tränade. Ska tydligen bli en massa mera snö & sen kallt igen till helgen. Vill inte ha mera kallt!! Det är helt perfekt som det har vart nu med ca  sex sju minusgrader.

Prinsen

Imorgon ska jag ut och rida på Prinsen tillsammans med Karin & hennes häst. Så jag hoppas det inte blir allt för mycket busväder... Fick reda på idag att Elin får byta ridgrupp som jag bad ridläraren om. Hon har blivit lite rädd sen hon blev avslängd i höstas. Den gruppen hon är med i nu både travar och gallopperar själva ganska mycket. Så jag bad om att hon skulle få byta till nybörjargruppen istället. Det ska ju va roligt att rida!!! Inte ska man behöva sitta på hästryggen och vara rädd. Hon är ju faktiskt bara 6 år! Själv hade jag inte ens börjat rida när jag var sex. Sluta rida ville hon inte däremot, men att byta grupp tyckte hon var bra.

Kan man hitta sånna här i Tunisien?? ;)


Var och skulle hämta hem Sandy idag när jag var till Filipstad. Men det var samma sak idag. Hon blev jätteglad när jag kom dit, men när det var dags att åka stack hon in i köket och la sig igen!! Så hon blev kvar även denna gång. Snacka om att få bestämma själv! Men för mig får hon gärna stanna, eftersom jag vet att hon har det så bra där. Tydligen bättre än här om hon får säga det själv... Lugnt och skönt antagligen :) Det är hon värd!!

Mattes Prinsessa!!


Detektiv

Idag har jag vart dagmamma! Ha ha inte riktigt kanske, men det blir många barn när man har två extra... Så fem barn var det vid matbordet i eftermiddag. Nu var det ju snälla glada barn så barnen hade kul & det var liksom inga problem :) De sköter sig ganska bra själva när de är såpass stora. Ett besök i pulkabacken blev det bl.a.

Imorgon fm ska jag iväg på lite detektivarbete. Ska bli intressant att se om det kan leda ngn vart!! Sen på em blir det träning igen. Gött & va igång igen! Det tror jag Dima håller med om. Efter träningen igår låg hon helt utmattad och sov hela kvällen.

Nu ska jag kasta mig in i duschen, annars blir antagligen sängkläderna gråa om jag går och lägger mig!!

Sov gott!!


Träningsrapport

Då har vi vart iväg & tränat igen. Träffade Berit & Yvonne idag för lite träning. Vi körde alla tre på samma gång idag för att få lite störning. Det märktes på Dima att vi inte tränat så på ett tag, hon var lite tittig. Men det gick allt ganska bra ändå. Platsliggning var helt utan nos idag, vilket är bra. Däremot så tittar hon gärna bort ifrån mig, vilket jag inte vill... Så det fick jag påminna henne om endel. Frittfölj med andra omkring gick bra, men tappar lite fokus ibland. Lite gripande av apporten, vilket är ett problem för oss. När jag kastar ut apporten vill hon gärna putta till den med framtassarna först. La ut den nära henne, första gången gjorde hon lika dant ändå, men sen blev det bättre. Sen gjorde jag bara släta inkallningar idag, vill träna farten. Som fortfarande är mycket bra!! Budföring gjorde vi oxå, som gick bra, snabbt iväg till mottagaren & sen snabbt tillbaks till mig. Dutti bumma dä!!! Fjärren tränade jag från nära håll idag, då går det bra. Sen på längre avstånd blir det framflytt.

Hemma igen va det gott med mat


Efter maten hittade jag Elins hund, den är god att bära på!!

Snickarn strejkar idag!! Har dragit till skogs med barn & fyrhjuling ;(


Jag ska ta och göra mig lite mat nu, resten av familjen skulle grilla korv i skogen idag. Själv ska jag göra lax med potatis & broccolimos, det är mumma det!!

Ha en bra dag!!


Tränat

Idag var jag & Dima till klubben & tränade. Körde igenom alla treans moment utom vittringen. Allt gick som en dans så nu kan vi starta!! Hihi jag bara skojar vi har en hel del kvar att träna innan det är dax!! Rutan har jag börjat om från början igen... Men nu med nytt träningssätt som verkar funka mycket bättre med Dima. Hon springer med rakt ut nu, blir inte så snett & vint! Men den är långt ifrån klar. Kanske blir en tur till klubben imorn oxå, får se.

Efter träningen åkte jag och köpte lite ben att gnaga på och en ny klotång. Den andra har kommit bort i all renovering... Sist lånade vi en, men nu fick det bli en ny. Så nu är alla klor klippta. Råkade klippa för mycket på en av Dimas klor, men hon verkade inte bry sig om det. Det var tur att det inte var Fiffis klo för hon avskyr att klippa klorna.

Igår var jag delaktig i takbygget på övervåningen, det slutade med en ond armbåge & en spik i stortån!!! Fan va ont det gjorde! Men jag är glad att jag hade skor på mig, annars hade det blivit ljupt. Nu vart det inte så farligt ändå, men ont gjorde det iaf.

Hoppas på att få sova bättre inatt än natten som var. Fiffi höglöper och vill gärna ut på egna äventyr. Så hon har skällt & ylat inatt. Det slutade med att hon blev utstängd i hallen. Då tystnade hon faktiskt. Grannens hund vill oxå ha en date med Fiffi, han är här & ränner stup i kvarten. Men några sådanna korsningar vill vi inte ha... ;)

GodNatt!!

Badat

Idag var vi till badhuset i Filipstad jag, Elin & Isac. Barnen tyckte det var skoj & jag oxå, men skönast var det i bastun, varmt och gott... När vi kom in i duschen stod där en man!!! I tjejernas dusch!! En elektriker som gjorde ngt i taket, haha stackarn tyckte nog det var pinsamt. Eller så tyckte han att han hade ett riktigt bra jobb idag ;) Sen blev det fika hos mamma & pappa.

När jag kom hem hade Fredrik börjat sätta upp träpanelen i taket på övervåningen. Stefan var med och hjälpte till. Hoppas att det snart är klart så lister & foder kan komma upp. Så kan vi möblera där sen. Vi har inte riktigt bestämt oss än för hur vi ska göra än. Antingen så flyttar vi ut vårt sovrum dit eller så blir det ett tv rum. Flyttar vi ut dit så får Linus flytta in i vårt nuvarande sovrumr & då ska vi göra hans rum till kombinerat kontor & dressingroom. Den som lever får se....

Imorgon ska jag ta mig i kragen och få saker & ting gjort!!!


Sommar nu skulle inte va dumt!!

Funderar på att åka till klubben och träna på lördag, det var länge sen jag var där nu. Skulle behöva skott träna lite. Det var hur länge sen som helst vi gjorde det sist. Det kan jag ju faktiskt fixa hemma oxå. Men det är alltid roligare att komma hemifrån och träna! Så får det nog bli, kanske får lämna barnen hos pappa en stund då. Tror att Fredrik ska ut och jaga älg.

Kramar till er!!


Uppdatering

Nu har jag jobbat i ett par dagar & tänk va mycket roligare livet är då... Jag  är verkligen urless på att gå hemma, inte för att jag är sysslolös när jag är hemma precis, snarare tvärtom, det finns hur mycket som helst att göra! Men man vill ju ha ett "riktigt" liv igen!! Igår ringde min chef (från säljjobbet) och frågade om jag skulle vilja bli distriktchef. Jättekul såklart, men då måste jag själv fixa fler säljare häromkring, vet inte hur lätt det är... Vi får se hur det blir, kommer ju inte hända imorn direkt.

Imorn ska jag iväg och få massage igen, skönt!

Det har inte hänt mycket på träningsfronten, men en massa motion har de fått iaf mina vänner.

Ha det gott!!


Natten

Nu är det natt igen. Jag lyckas nästan alltid göra inläggen här sent... Men det är ju annat som prioriteras högre på dagarna, nu är det ju ändå bara jag vaken här hemma.

Idag har jag egentligen inte gjort ngt vettigt. Fast lite duktig har jag allt vart ändå, städat Elin & Isacs rum & vart ute & gått. För Dimas del blev det en mil ikväll igen, skönt för henne!

Kollade lite på skidskyttet förut, det är alltid spännande att se på tycker jag. Sen slutade det ju väldigt bra oxå, om man hejar på sverige...

Imorgon ska jag ta mig en tur till stan (Karlstad ;)) för att handla lite mat, jag måste fylla på frysen, för där finns det nästan bara bullar just nu. Linus har sparat pengar till en tv, så den ska jag köpa oxå. Har presentkort på Ikea så det blir nog en tur dit oxå, jag skulle vilja ha nya tallrikar, har endast två normalstora tallrikar kvar. De andra är för stora för att passa i diskmaskinen... & lite lat är jag ju så det är bra om de får plats däri. Sen finns det ju mindre oxå som egentligen kanske skulle passa endel av oss i familjen, så kanske man äter mindre ;) Haha, jag köper nog inga tallrikar ändå.. Får se om Jenny har tid med mig oxå??!!

Ska träna en stund med Dima när jag kommer hem från staden, blir rapport från den imorgon förhoppningsvis :)

Detta blev ett helt värdelöst inlägg, men det är valfritt att läsa... Kul att du gjorde det ändå ;)

Må Gott!!

Härlig dag!!


Dima har precis kommit ut på isen


En riktigt skön dag har vi haft idag. Jag & Isac hade sovmorgon, Fredrik körde Linus & Elin till skolan imorse. Första skoldagen efter jullovet. Isac och jag vaknade vid niotiden & gick upp och åt frukost, för att sen ge oss ut på promenad i det fina vädret. Vi gick en tur ner på sjön, men trots att det endast var en sisådär 8 minusgrader så vart det riktigt kallt efter en stund, det blåste endel där på sjön. Jag drog Isac på bobben & Dima sprang som hon ville, ja nästan. Hon har vart väldigt duktig nu ett tag och håller sig i närheten & ibland stannar hon och tittar precis som att kommer ni snart eller? Jag t.om glömde ta med kopplet när jag gick eftersom att det sällan behöver användas när vi inte ska gå på vägen. Lite fritt följ blev det allt oxå. Och en massa inkallningar förstås :)

Såhär ser man ofta Dima


Såhär oxå!

Dima                 Isac              Vårt hus  

Sen tog vi en tur med bilen till hästarna och gjorde iordning för kvällen. Det var länge sen vi red nu, eftersom att det har vart så himla kallt, fingrar och tår fryser snabbt till is då. Jag har tagit mig ngn barbackatur bara. Hoppas på bättring nu!! På tors börjar ridningnen på ridskolan oxå, även den sista lektionen innan jullovet hoppade Elin över eftersom det var så kallt. Jag har bestämt att jag ska ha magrutor i slutet av sommaren så jag får nog rida mycket framöver om det ska uppnås ;) Tror ni man kan få snygg mage efter att ha haft tre barn som legat därinne?? En gång i tiden hade jag faktiskt en riktigt vältränad mage!! Men det var väl en sådär 11-12 år sen... Haha, jag har inte sådanna problem som det verkar som! Men sätter jag upp ett högt mål så kanske man iaf kommer en bit påväg ;-D

Ikväll har jag och Carola gått fem km, självklart var Dima med. När jag kom hem var det Fredriks tur att gå samma runda, även då fick Dima hänga med. Han chansade på att Fiffi skulle kunna gå utan att få kramp i sina tassar, och det hade gått rätt bra. Frusit lite hade hon gjort, men han peppade henne med lite rådjurssnack & då gick det bra igen!


Dima för fem minuter sen, man blir trött efter en lång dag!!


Såhär ser hon ut nu i skrivande stund

Nu ska jag packa ner mina nybakta bullar i påsar & stoppa in i frysen.

Natti Natti

 


Ljusare tider

Jag har vart ensam hemma hela dagen, ja Dima & Fiffi har ju vart hemma med mig oxå förstås. Detta har utnyttjas till fullo!! Termometern har dragit sig uppåt en bit idag. Endast -9 grader i solen mot husväggen!! Så här har tränats. Vi började med vittringen, vilket märktes klart att vi inte tränat på länge. Började om från början igen, men det märktes att hon rätt snabbt kom på vad hon ska göra. Så det kommer bli bra!! Sen gick vi ner till isen på sjön där det är upp plogat en fin plan. Så där blev det frittfölj med stegförflyttningar. Detta gick kanon, men så är det ju det här vi tränat mest på oxå nu när det vart så kallt. Inkallning med ställande & läggande, ställandet blev allt för många steg idag däremot så gjorde hon ett klockrent läggande! sättande under gång går fin fint. Fjärr blir det fortfarande endel framförflyttningar. Men det bästa av allt är Dimas attityd!! POSITIV & GLAD HELA tiden :-) & om ngn icke hundtränande människa såg och hörde mig där nere på isen, så är jag antagligen dumförklarad. Men det tar jag gärna. Det är så roligt... Detta var vad vi tränade på idag.

Sen blev det promenad i solen, bara Dima & jag :) Vi gick i skoterspåren  på sjön. Solen verkligen värmde, det blev alldeles varmt mot den sidan som var mot solen. Gött!! Nu går vi mot ljusare tider...

Fiffi fick stanna inne när vi gick, det är fortfarande för kallt åt hennes tassar att va ute ngn längre stund. Igår när vi var ute och gick slutade det med att jag fick vira in henne i filten och sätta henne i pulkan. Annars brukar man höra om hundar som drar pulkan, men här var de tvärtom ;)

Nu ska jag åka till stallet och fixa lite mat & vatten till Prinsen & Misty.

Ha det gött!!

Skön resa

Skrev ett långt inlägg igår som jag glömde spara, surt! Tänker inte skriva så långt idag det får bli en kort sammanfattning istället.

I onsdags bar det av till Göteborg där vi bodde på Gothia Towers, som ligger i direkt anslutning till mässan, vi behövde inte ens gå ut för att komma in på mässan. Vi bodde på 15;de våningen. Fin utsikt över hela Göteborg! Det första jag kollade var hur man skulle ta sig ut om det skulle börja brinna, kändes lite otäckt faktiskt när man var så högt upp. Men det gick ju bra. Innan vi checkade in på hotellet så gick vi omkring på stan en stund, jag fick mig en ny jacka och ett par benvärmare. Sen blev det mat & en varsin öl på en krog längs Avenyn. I Göteborg var det förresten riktigt varmt endast -10 grader när vi kom dit mot -29,5 när vi åkte hemifrån.
Senare på kvällen efter lite slappande på rummet så gick vi ut för att möta Ulf & Frida. Ulf hade bokat bord på en resturang som hade supergoda pastarätter. Där blev vi sittande några timmar, jättekul att träffa dom. Sen åkte de hem till sig, de skulle upp och jobba på morgonen. Fredrik och jag avslutade kvällen med en god drink på resturang Heaven som låg på 23;e våningen på vårt hotell. Ännu bättre utsikt över stan! Vi är ju lantisar så det var kul att sitta och titta ut över sivilisationen ;)

Igår gick vi på My Dog mässan hela dagen, jag var väl som barnen är på julafton.. Hundar och hundprylar vart man än tittade:D Jag blev sponsrad med ett nytt träningsställ från Arrak av min käre sambo :) Som han förstås prutade på, jag tycker det är så pinsamt, men börjar väl vänja mig. Han försöker t.om pruta när han handlar på Konsum!! Sen blev det lite annat smått & gott handlat oxå. Höjdpunkten var ju såklart lydnadstävlingen där Tina och Marika var med och tävlade. Och såklart en massa andra duktiga ekipage. Vilken härlig inspiration man får utav att se alla dessa duktiga hundar & förare!! Nu ska här tränas! Väntar bara på att kylan ska släppa lite... -20 är lite väl kallt, det blir inte direkt några ordentliga träningspass. Nu är det faktiskt nere på -25... Tycker ju att alla goldisar är roliga att se, alla vi såg va så otroligt glada hela tiden. Ja det var väl de flesta andra oxå förstås, men golden är ju lite charmigare ;) Eller som Fredrik sa: -Det känns lite som att de skulle kunna hitta på lite bus när som helst... Men han tillade sen att -Det är kanske för att jag är van med Dima. Ja, jag förstår inte va han menade??? ;)
Rosso gjorde en sån söt grej på vittringen, han såg för söt ut... Det var jätte roligt att få se dom tävla & även Nellie & Marika förstås, fast de har vi ju sett tävla förut... Att bara våga anmäla sig till en sån här tävling tycker jag är modigt! Snacka om störning runtomkring tävlingsplanen.

Sen var det dags för hemfärd, men vi hade god tid på oss, vi stannade och åt påväg till centralen. En god köttbit med whiskeysås till, jäklar va gott det va!! Jag gillar inte att dricka whiskey, men såsen den va super god. & köttet helt perfekt! Jag skulle kunna åka till Göteborg bara för att äta mat på detta ställe!!

Sen kom vi hem till ett varmt gott hus, snälla Stefan hade eldat åt oss. Tack för det!! Däremot hade vattnet frusit.. Men nu är det tinat igen, inget hade gått sönder som tur var.
Idag är alla barn hämtade och Dima och Fiffi. Sandy skulle med hem oxå var det tänkt. Hon blev så glad när jag kom, men när vi skulle gå ut till bilen stack hon in igen och la sig i köket!! Hon ville inte med... Linus farmor sa att hon får väl stanna då om hon vill. Så hon fick va kvar, snopet! Men där är det lugnt och skönt, inte som här hemma där det är full rulle hela tiden. Där får hon gå och lukta som hon vill när de är ute och går och hon blir klappad nästan hela tiden. Hon blir bortskämd!! Men det tycker jag hon är värd att bli, mattes snälla goa Sandy! Får väl se när hon kommer tillbaks.

Imorn skulle jag ha vart till Ullricehamn på fest/konferens med säljjobbet, men jag valde att stanna hemma pga det är så halt på vägarna. Kändes lite taskigt att inte åka, men så får det bli. Ska bli skönt att va hemma med familjen nu oxå.
Det blev visst ett lååångt inlägg ändå...

Må Gott!!

Nu drar vi!!

Imorn drar vi till Göteborg och gör stan osäker ;) Barnen är hos mormor och morfar. De fick välja mat en varsin dag. Isac valde våfflor, Linus Tacos, Elin bakpotatis med skagenröra. Olika smak har de... Isac hade fått ett par nya vinterskor utav mormor när han kom dit, det behövdes!! Så nu ska han inte frysa om fötterna. Men kallt är det, tror det närmar sig -25 grader nu. Så husvakten får allt elda om han inte ska frysa... Blir bra det så vi har varmt och skönt när vi kommer henm igen!!

Dima är med barnen i Brattfors, Fiffi hos Lottis och Stefan, Sandy är hos linus farmor och farfar. Hon hade fått bäddad säng där det låg en tennisboll och ett gosedjur till henne och så hade farfar köpt grisöron. Hon tog gosedjuret i munnen och sprang in sen såg jag inte henne nå mer så hon verkade känna sig hemma! Dima ville följa med hem igen... Fiffi lämnade Fredrik, men hon får ju sällskap av Snobben så hon trivs nog ;)

Må Gott!!

Sur kärring!!!

Träffade en otrevlig konstig person för en stund sen.. Skulle åka och ta in hästarna, men tänkte att först åker jag och lämnar lite grejer som  Elin och Linus har sålt till en granne. De har sålt för WWF. Denna granne bor inte här året om, men frågade barnen när de var där i höstas om det var ok att hon fick det efter jul eftersom hon inte skulle vara hemma innan. Det skulle gå bra. Nu när jag kom dit så ville hon inte veta av detta alls... Men hon hämtade pengar, men jag hade ingen växel, sa att jag skulle åka hem och hämta. -Behåll den där skiten, sa hon och gav mig pengar och tog påsen med grejer och kastade ut i snön!! Ja herregud vilken människa, kan ju inte annat än skratta åt eländet!! Jag tog med pengarna, men lät sakerna ligga kvar där hon slängde dom. Så är det ngn som vill ha en svamp borste/kniv och en fågelfrö automat så är det bara ni går dit och hämtar påsen hihi. Himla tur att jag inte lät barnen gå dit själva, för gud vet va hon hade gjort med dom... Det såg ut som om hon skulle kunna mörda mig.... Elin var med och hon blev alldeles chockad.

Va bara tvungen att dela med mig av detta mötet :D


Mini semester!!

Nu har jag bokat hotelrum i Göteborg. Vi åker tidigt på onsdagmorgon & åker hem på torsdagkväll, vi ska ta tåget har vi tänkt. Det var typ hundra år sen jag åkte tåg!! Tror det blir både billigare och enklare med tåget. Tråkigt att ha bilen parkerad i stora staden på natten oxå... Jag har lyckats övertala Fredrik att följa med. I göteborg ska vi hälsa på Ulf (Fredriks bror) & Frida, sen ska vi kolla på en massa hundar på MyDog mässan. Och så tänkte jag att vi ska heja på Tina & Rosso (Dimas pappa) som ska tävla lydnad. Ska ringa min faster i Göteborg oxå och höra om hon har tid för oss en stund. Har fixat med barnvakt, hästvakt och en Dimavakt, det återstår alltså ett par hundar till att placera ut... Ngn som känner sig manad?? Nej det ska nog ordna sig ändå hoppas jag. Mamma och pappa ska ta hand om Dima, men ville hellre ha Sandy, men jag lyckades övertala dom att ta Dima istället :) Av ngn konstig anledning så brukar det vara lättare att få ngn att passa Sandy och Fiffi. Förstår inte varför?? Ärligt alltså Dima är hur snäll som helst!! Det enda är att hon är lite tjuvaktig om det råkar ligga mat framme på bord eller bänkar. Ständigt hungrig, stackarn!! ;)
Andra goa egenskaper hon har är att prata, det har jag säkert berättat om förut... Särskillt på morgonen när man kommer upp då kan hon väcka hela huset med sitt prat. Men nu har hon börjat prata på natten oxå, och det är alltid mig eller Elin hon går till. Inatt sov jag i Isacs säng, Isac låg i min & Fredrik snarkade så jag inte kunde somna... Så då gick hon in till Elin & försökte väcka henne, men jag vaknade i rummet bredvid. Tog med henne ner och satte upp ett kompostgaller med två stolar framför, tror ni det hjälpte?? Nejdå ett kompostgaller stoppar inte Dima ;) Hon är väl smart, hon puttar undan stolarna & sen vet hon ju att ett kompostgaller ramlar ju lätt om man buttar på det!! Det lärde hon sig redan som liten. Min lilla prinsessa :D Det är inte det att hon behöver ut eller så, hon vill bara gosa lite. Tappade visst tråden lite... Det ska iallafall bli skönt att komma iväg lite, bara jag och Fredrik. Det är ca ett år sen sist & då fick han magsjuka & låg i hytten på Ålandsbåten i ett dygn, så jag fick roa mig själv, med trerättersmiddag mm. Det var inte så kul då, men nu efteråt skrattar vi åt det.

Idag har vi haft lite vinteraktiviteter ner på sjön. Mång som kom trots att det var sååå kallt. Skridskoåkning och korvgrillning är aldrig fel, även om det var ikallaste laget för händer och fötter. Ska lägga in lite bilder imorgon.

Ha dä gött!!

Lite av varje

Ska börja med att skriva om Dimas jakt igår. Hon hade tyckt det var jätteroligt, hon hade sprungit som en tok genom buskar, snår och snö. Flygit fram som en virvelvind :D , helt enkelt så som bara Dima kan springa.. Hon hade vart borta i ca 2 min åt gången och sen kommit tillbaks & sen ut igen. Jag träffade på dom när jag skulle ner till Molkom och handla. Då de hade jagat färdigt. Inget rådjur behövde sätta livet till denna dag :)



Dima sov gott sen, hon t.o.m sov när vi åt mat!! Det händer inte ofta ;)

På kvällen bar det av till Grums för nyårsfirande för oss tvåbenta. Carola hade lovat att gå ner till hundarna om det mot förmodan skulle bli en massa fyrverkerier. 
 
En trevlig kväll hade vi med god mat och trevligt sällskap! I år fick vi se fyrvekerier i massor, det skjöts hejvilt i kvarteren. Själv är jag ju väldigt emot fyrverkerier eftersom jag vet vad det kan ställa till med. Men visst är det fint att titta på. Men förstår att djuren blir rädda, våra två minsta barn tyckte ju tom att det var liiite otäckt.

Ute och skålar in det nya året




Ikväll var Stefan & Lottis med familj här på lite mat. Vi firade Linus födelsedag lite i efterskott, han har fått present tidigare, men det har inte blivit av att har träffs ordentligt efteråt. Så det var på tiden nu när det är nytt år och allt!! Förr så träffades vi så gott som varje fredagkväll, men ju fler barn vi fått både de & vi allt mer sällan blir det av att vi träffs. Dumt!! Vi påminns alltid när vi sitter vid bordet om va många vi blivit :D Nu är det fem barn runt bordet när vi träffs och det är inte lika lugnt och stilla vid matbordet längre ;) Men det är bara roligt!! De leker så bra nu allihop när de börjar bli lite större. Jaja stora och stora, men de är ju inga bebisar längre iaf. Filip som är minst blir 3 i år Isac och Isabelle blir båda 4 i vår, med sex veckors mellanrum, Elin blir 7 år och Linus har precis fyllt 10 år. Linus tycker att han är lite för stor för att va med och leka, men han kan ta hand om de små lite iblan och så är han ganska bra på att retas med dom oxå!! ;)

Anna-Lotta & Stefan


Gónatt!!

 


RSS 2.0