Anmält!!

Jag har anmält till tre tävlingar i höst!! Ska bli så roligt att tävla, det var ju skit länge sen nu! Sen får vi ju se hur det går... Men roligt skall de i vilket fall bli!:)

Igår var jag & barnen och deras farmor till Kolmårdens djurpark över dagen. En helmysig dag! Trots att jag valde kanske årets regnigaste dag, men vad gör lite regn när man kan klä sig med regnkläder?! Dagens höjdpunkt var nog när vi åkte genom safariparken & det kom en stor struts och gick förbi bilen & den hukade sig ner och tittade in i bilrutan & började hacka på rutan med näbben. Det blev ett hysteriskt skratt inne i bilen! ;)
Det blev nästan inga kort tagna eftersom det regnade nästan hela tiden.


Här sitter vi och äter hamburgare efter att ha sett delfin showen






I onsdags red Elin på Prinsen här hemma i vår lilla "paddock", hon som har vart lite rädd sen hon ramlade av i höstas & inte har ridit så mycket sen dess var i gammal vanlig form igen. Lika envis & bestämd som förut var hon och Prinsen som också är bestämd och envis lyssnade duktigt på henne.







Duschad & tvättad med shampo blev han efteråt. Han står så snällt och duktigt utanför garaget. Det första han gjorde när han kom ut i hagen igen var som väntat att rulla sig i gräset. Han hann knappt innanför staketet innan han slängde sig omkull på backen;)

Må gott!!


Spår

Lyckligtvis så slapp jag undan mitt megapass på fredag & på lördag blev jag helt ledig!! Så jag klarade mig undan med endast åtta dagar jobb i sträck;) Sov till kl 11 på lördag!! Fredrik och jag hade planerat att vi skulle lägga viltspår till alla hundarna på lördag, men jkag var helt slut så jag somnade istället...

På söndag däremot var jag utvilad igen :) Men då fick jag åka ensam till skogen med Sandy & Dima. Det regnade en heldel, men det var nästan bara skönt:D Jag få erkänna att jag tycker att det är bra mycket roligare med personspår så det fick bli det istället när jag ändå åkte själv... Till Dima gjorde jag ett spår som var ganska långt med sju apporter & några vinklar. Gissar på att spåret var ca 600 meter.
Sandy fick ett spår som var ca 150 meter med en vinkel & tre apporter.

Under tiden som spåren fick ligga så tog vi en promenad på vandringsleden. Gick i en timme ungefär. Narurligtvis så hade jag åkt hemifrån utan varken halsband eller koppel. Men jag gjorde en liten snara på spårlinan till Dima och Sandy går ju nästan alltid lös så det gick ju fint ändå. När jag hade gått ungefär hälften av sträckan började Dima lugna ner sig så då kunde även hon gå lös utan att dra iväg på egna upptåg. & med godis i fickan så så är hon super lydig;) Det blev lite badat eftervägen för alla utom jag...

Jag gick började med att släppa Sandy på sitt spår, jag tyckte att hon gick precis där jag gått, men ändå blev bara en pinne hittad. Men en massa peppning fick hon iaf, hon blir så glad när hon får jobba lite.

Sen var det Dimas tur, det märktes att vi inte spårat sen i höstas för hon var helt galen. Det ska helst gå så fort som möjligt, men när jag håller emot i linan en stund så går det liiite lugnare. Men som sagt det märktes att vi är ringrostiga hon slog en hel del över spåret. & efter första pinnen som plockades upp så tappade jag linan. & Då gick det undan i spåret vill jag lova!!! Men när hon plockade upp nästa pinne så vände hon ju upp lika duktigt som vanligt och kom i full fart och mötte mig, att jag var ovanligt långt efter verkade hon inte bry sig om:D Sen tyckte jag att tempot blev lite bättre. Alla apporter blev upplockade och hon gick överlag bra i spåret. Ringade en gång i sista vinkeln bara. Tror att spåret är både min och Dimas favorit sysselsättning!! Att man sen får kattmat vid varje hittad pinne gör ju inte saken sämre;)


Efter spåret var det bus med bollen!!


Likaså för Sandy!!


När jag kommit hem så ringde Carola och undrade om jag ville följa med ut och titta efter djur. Så vi tog en tur i skogen med bilen, länge trodde vi att vi inte skulle skulle få se något, men rätt va det var så satt det en liten harunge på vägkanten. Så liten & söt!! Sen åkte vi en stund till & då fick vi syn på en älg som gick in i skogen. Den stod vi och tittade på en bra stund.





Sandy har blivit lite ompysslad av Isac idag. Lägg märke till hur hon håller på att somna på första bilden.

Ha det gött!!!




Från 0-120%

Ja just nu jobbar jag ungefär 120% av en heltid...;) Helt sjukt! Kommer jobba nio dagar i följd nu & fredag ska jag göra ett mega pass mellan 6,15-22.00. Blir såklart en hela massa saker som blir lidande, men jag tröstar mig med att snart blir det lugnare igen! Tur att man har en familj & vänner som hjälper till med både det ena & det andra!!
Ikväll kom jag iaf ut på en cykeltur med Dima & hon fick ta sig ett dopp i sjön.

Hästarna har jag & Isac vart & borstat & gjort fina i em. Mistys trassel till man gjorde vi blank och fin. Hade i manglans så nu blänker den så fint & förhoppningsvis trasslar den sig inte lika snabbt igen!


Sötaste Dima

Ha det gott i värmen!!

GRATTIS SÖTASTE TJEJEN PÅ 7-ÅRSDAGEN!!!!!!!!!


Elin 7 år

Imorse blev hon grattad på sängen av halva släkten! Det var grillfest hemma hos farmor igår och där sov de över inatt, alla utom jag som var tvungen att upp & jobba redan kl 5,45 imorse:( så jag fick åka hem och sova tidigt. En hel del presenter med Wii tema, så nu ska här spelas Wii!

Bilder

Här kommer lite bilder från när vi var på kusten.




Här på berget gick det kor



Och lite badbilder.









Och på hästarna

.



Rolig Helg!!

Igår Var ju jag & Jenny ute och red på hea. Jag hyrde transport i Molkom. Åkte upp och lastade in Prinsen som alltid är så duktig och går rakt in i transporten. Men igår hade han bestämt sig för att han inte vill ut och åka.. Men med lite godis och övertalning så gick han in ändå. Sen var han riktigt pigg och glad ute i skogen där han aldrig har vart förut & dessutom fick han sällskap av halvblodet Lasse. Det är så himla fina ridvägar på brattforsdheden! Mjuka fina sandvägar och fina stigar att rida på, helt perfekt!! Sen lastade vi in hästarna och åkte hem till Jennys föräldrar där jag blev bjuden på mat & fika. Prinsen fick lite hö & vatten och fick vila i en box istallet under tiden. Sen blev det inlastning igen & nu gick han duktigt in igen. Nu var det svåraste momentet för mig kvar-Att backa in trnsporten vid Q8 igen!! Jag kan inte backa med släp... Men lyckades faktiskt få in den ganska rakt iaf. Men dock lite längre ut än den stod när jag hämtade den;)

När jag kom hem till mamma och pappa igen, där barnen var så var det dax att cykla iväg till fotbollsplanen för att se på årets match som spelades mellan Brattfors & Persberg. Den vanns av Brattfors!! Inte illa jobbat! Med tanke på att de inte längre spelar fotboll i vanliga fall vilket däremot Persberglaget gör. Min lillebror var med & spelade.

Dima var med & kollade på matchen, men hon va inte så intresserad av fotbollen utan roade sig istället med att gräva i sorkhål ;)

Nu ska jag ta och laga lite mat, har lovat Fredrik mat när han kommer hem ikväll. Hoppas att han har med sig lite god fisk hem den här gången!!

Kramar Malin


Ensam hemma...

Alldeles ensam hemma är jag idag, eller inte riktigt jag har fröken räser fräs Dima & fröken fisförnäma Fiffi hemma. De har fått va med mig till jobbet ikväll. Fredrik har dragit iväg på sin årliga fiskeresa till härjedalen. Barnen & Sandy är hos mormor & morfar. & när jag kommer hem så ser jag att vindsluckan är öppen!! (vindsluckan sitter i Isacs rum) Gaahhaaa! Den är aldrig öppen annars mer än när vi bär upp eller ner ngt.. Har inte vågat ringa Fredrik och fråga om det är han som har öppnat den, ifall han inte har gjort det...... Bättre att jag tror att han har vart upp och letat efter ngt innan han åkte... Ringer och frågar imorn istället. Dessutom ligger det en krycka på golvet i köket! Kan va barnen som dragit fram den innan vi åkte, men vet ju inte säkert. Jaja jag får trösta mig med att jag har två stora starka vakt hundar hemma ;)

Imorse gick jag upp i tid och gjorde en ny hage till hästarna så nu kan de snart flytta hem igen. Prinsen har vart på ridläger en vecka och han hade vart jätteduktig! En tjej som hade aspergers syndrom (stavas antagligen inte så...) hade haft honom under veckan & han hade vart så snäll :)

På lördag ska jag åka till Brattforsheden med Prinsen där ska vi rida ut med Jenny & Lasse. Ska bli superkul!! När jag var ung så hade jag min häst i stallet hemma hos Jenny så då var vi ute och red varje dag ihop. Men nu bor Jenny i Karlstad & jag här så några ridturer ihop blir det sällan, har väl hänt en gång på 15 år eller ngt...

Igår var jag & Dima till klubben och kollade på lydnadstävling så nu är jag ännu mera taggad att tävla snart! Men ska träna mera först, kanske kan bli start på nästa hemma tävling som jag tror är i september :) Våran fjärr är riktigt dålig just nu... Annars tycker jag att de flesta moment har vart riktigt bra på sistonde, t.o.m rutan har vart bra!! :D

Nu sova, börjar jobba 6,15 imorn bitti

Sov gott!!


GRATTIS SANDY 10 ÅR IDAG!!!!!!!!!!!!

Sandy fyller hela tio år idag. Det börjar med all rätt märkas att åren har gått. Idag har hon fått ben att gnaga på och lite mumsig kattmat.
Hon har fått ett litet våtexem på benet. Funderar på att raka av henne lite päls.. så att det blir luftigare. Kan man raka en golden?? Skulle ju se lite tokigt ut, men kanske klippa pälsen lite iallafall.

Hon har haft lite semester hemma hos Gunnar & madde och lilla Viktor. Viktor hade vart så glad över att ha en hund att ta hand om!



Ha en fortsatt bra dag Sandy gumsan!!

Vi är på G!!!

Vi har precis kommit hem efter en veckas semester. Först åkte vi ner till kusten i fyra dagar där vi bodde på Solviks camping. Verkligen en superbra camping för både barn & hundar! Stor fin lekplats med en hel massa roliga leksaker. Till hunden fanns både eget hundbad och två hundduschar på campingområdet. När vi åt mat på smögenbryggan kom personalen med en skål vatten till Dima utan att vi ens hade bett om det!
Det var bara Dima som var med och hon är verkligen lätt att ha med sig,aldrig några bekymmer. En dag åkte vi båt från Kungshamn till Smögen, och hon skuttade så duktigt ner i båten, sen la hon sig och vilade under tiden vi åkte.
Vi tränade på campingen varje dag, inga problem med konsentrationen där inte, trots allt runtomkring:)

Blev både besök på sjukhus och tandläkare för lilla Filip som ramlade så oturligt första kvällen på campingen så att ena framtanden trycktes upp i tandköttet. Syntes bara en pytte bit av tanden sen. Usch va ont det måste ha gjort!! Men det var inget som man gör ngt med tydligen, de trodde att tanden skulle komma ner av sig själv igen. Men resten av dagarna gick smärtfritt förbi förutom att Linus fick en golfklubba slagen över näsan så att blodet sprutade... Men det gavs sig snabbt så det var inte så farligt, men ont gjorde det. Det var Isac som svingade klubban när han spelade minigolf... Dock inte med avsikt att träffa Linus näsa;)
Tack familjen Johansson för trevligt resesällskap!!

Lördag förmiddag packade vi ihop för att åka vidare, vi hade tankar på att att åka till Göteborg för att gå på Liseberg, men vi hade ju ingenstans att göra av Dima, då Fredriks bror var borta och min faster fick vi inte tag på. Så Liseberg får bli en annan gång. Vi åkte istället hemmåt och hamnade tillslut på Mangenbadens camping som ligger ca 1,5 mil hemifrån. Där blev vi kvar till idag. Även där blev det träning med Dima, tror vi kommit igång på riktigt igen! Hade faktiskt tänkt efteranmäla oss till tävlingen i Filipstad imorgon, men så blev det inte. Däremot ska jag dit och titta och få ännu mera inspiration!!

Imorgon är det jobb för mig igen, jobbar tre dagar och har ledig helg sen, en lagom start efter en veckas ledigt :D

Ha det gott!!

RSS 2.0