Tillbaka till verkligheten

Ja jag är tillbaks till verkligheten. Tidiga mornar och sena kvällar med jobb. Men det är inget negativt! Bara roligt & skönt att va riktigt trött på kvällen när man ska sova. trött både i huvudet & i kroppen :) Av någon konstig anledning så hinner jag även med mer hemma, man har liksom ångan uppe när man kommer hem.

Idag har jag vart ledig så det har blivit både ridning för mig & Dima var oxå med. Prinsen fick fnatt idag & bockade och sparkade bakut när vi galloperade. Jag höll mig kvar iaf :D Efter stallet blev det träning med Dima. Vittring och inkallning + frittfölj med stegförflyttningar. Jag har nu fått pm till en tävling som vi är anmälda till, men jag kommer antagligen stryka oss. Eftersom det har vart väldigt dåligt med träning i vinter. Eller så kör vi ändå & tar det som en träningstävling helt enkelt. Vi får se vad jag bestämmer mig för, har ett tag till att fundera på det.

På fm var Isac och jag och hälsade på pappa, Isac blev kvar där & blev hemskjutsad av morfar ikväll. Han har längtat så efter mormor och morfar när de har vart borta i två veckor. De har vart till Teneriffa och solat igen.

Under veckan som gått har vi vart på en husvisning. Resten av min familj vill flytta ner till Molkom. Men jag vill inte flytta!! Jag trivs så himla bra här. Bra grannar, fin utsikt, sol från tidig morgon till sena kvällen (när den

Bättre kan det väl inte bli??!

lyser),kan ha hästen här på sommaren, nära till skogen, nyss renoverat halva huset & äntligen fått lite fint här inne... & då ska vi flytta! NEJ, jag vill inte!! Visst finns det väl fördelar med att bo inne i molkom oxå, men nja jag är nog ändå skeptisk... Men vi får se om majoriteten vinner, men jag har nog Isac på min sida fortfarande iaf. De andra två barnen vill kunna gå till sina kompisar och leka när de känner för det. Blir ju inte riktigt så när man på som vi gör nu.


Och bara öppna dörren och komma ut till sin Prins...


& stor gräsmatta att leka & träna på...

Ja, visst finns det nackdelar oxå. Men själv ser jag nog mest fördelar.

Ha det gott!!


Vatten

Vad bortskämd man är med rinnande vatten i kranen!! Imorse när jag kom till karlstad för att jobba så fanns det inget vatten. Det var en stor vattenläcka, så hela Karlstad och Hammarö var utan vatten. en himla tur att vi hade förberett så mycket på kvällen innan. nu fick våra gäster både kaffe och thevatten & kokta ägg... Men sen var det värre, inte mycket som går att göra utan vatten. det tänker man inte på annars, det är så självklart. Här hemma har vi egen brunn som är full av gott vatten :)

Vatten är det mycket av ute nu oxå, på sjön är det nu fullt med vatten över isen & vägarna är blöta och goa ;) Här hemma har vi nu fyra leriga goa hundar... Fredrik & barnen har gått en riktig långtur med dom idag & när jag kom hem tog jag med mig Dima till stallet och en ridtur. Jag måste skryta över henne lite. Idag mötte vi flera bilar på ridturen, varje gång gick hon fot så fint bredvid Prinsen & alldeles innan bilarna kom bredvid gjorde vi halt och hon satt så fint intill Prinsen tills bilen hade åkt förbi och hon fick lov att springa igen. Kul tycker jag att det fungerar så bra, det är superbra att kunna slå två flugor i en smäll liksom och motionera både häst & hund + mig själv på samma gång! Men jag kan väl inte påstå att jag själv får så mycket motion under dessa ridturer, jag åker väl mest med... Inte som att rida en lektion direkt. Men det är avkopplande att komma ut i skogen iaf & frisk luft får jag oxå ;)

Vi har vart hundvakt till Egon sen i torsdags, men imorgon åker han hem. Han är verkligen översexuell!! Han är tokkär i alla våra tjejer.. Men de säger ifrån rätt bra, men lite för snälla tycker jag att de är. Dima har ju aldrig visat ngn form av ilska förut, men igår fick jag se att även hon kan bli arg! Då sa hon ifrån ordentligt, bra! Men de får bo lite uppdelat iaf. Fiffi som är minst har satt sig i mest respekt, henne låter han va helt och hållet nu :D Ser lite kul ut när han som är så stor är rädd för henne som är så liten.



Nu ni har det vänt!! FÄRJESTAD vann idag, wohow!!!!

Ridit

Nu har jag vart ute på en ridtur med Prinsen. Idag hade vi sällskap med oss, vilket Prinsen uppskattade! Mycket roligre med en hästkompis med på turen. Det fina vädret håller i sig fortfarande. Kom hem och tog en promenad med hundarna.

Igår satt Linus och kollade på kläder på nätet, han hittade ett par jeans som han ville ha. Priset var endast 1399kr!!! Nej, så dyra byxor tänker jag inte köpa. han växer fortfarande alldeles för fort + att hans byxor inte brukar va hela så himla länge. Så han får nöja sig med lite billigare byxor. Han är bara 10 år, hur ska detta sluta?? Snart är han tonåring.

På fredag ska jag börja mitt nya jobb. Kör igång hårt med fredag kväll ;) & sen lördag fm. Ska bli väldigt roligt att börja jobba igen!!

Nu ska jag sticka iväg och hämta barnen i skolan & på dagis.

Må så gott!!


En bild som jag tog på Elin & Prinsen under sportlovet

VÅR

Imorse tog jag med mig Dima och åkte upp till stallet. Så hima gött ute, solen värmde gott & fåglarna som kvittrade. Det kändes verkligen att nu är det vår. Prinsen var pigg & glad att få komma ut på en tur i skogen, likaså Dima. Jag red upp mot skjutfältet, där är det inte så mycket trafik & heller inte så många människor... Brukar ta sådana turer när Dima är med. Hon är väldigt duktig att ha med sig när man rider, mycket lydigare när jag sitter uppe på hästryggen av ngn anledning. Prinsen blir mycket piggare när Dima är med, jag tror att han vill hänga på henne när hon springer. Det är bra, jag tycker att det är roligt när hästarna är pigga. När vi vände hemmåt så blev både han och Dima galna. Dima fick ett tok ryck och bara sprang runt runt. Prinsen stod och hoppade på stället, nära att vi hoppade ner i diket, men det lyckades jag klara mig undan. Sen blev det en slags taktande gångart hela vägen hem. Luktade svettig häst sen, det luktar så gott... Vi skrittade mesta tiden eftersom han inte har ngn super kondis just nu. har ju blivit ganska sparsamt ridet i vinter.

Sen var det dags för lunch och städnign av skolan, där vi hade fest igår kväll. Gick rätt snabbt eftersom vi hade skött oss igår och inte lortat ner så mycket :) Vi kom hem i tid oxå, barnen var trötta och ville hem och sova. Linus lyckades kasta en snöboll genom en fönsterruta oxå, så han var deppig sen hela kvällen. men det var en olyckshändelse och går att laga så det v inte så farligt ändå.

Elin och jag tog sen en promenad med hundarna ända ner till Duvenäs, där blev Elin hämtad av farmor och fick följa med henne på en innebandymatch som Elins farbror spelar. Så jag och hela gänget hundar fick gå hem själva. Årets första promenad som hundarna vart alldeles leriga & grusiga om benen och magen!! Nu var vägen alldeles mjuk på vissa ställen & värre kommer det bli.... Men va gör det, jag gillar våren ändå!!
När jag kom hem fick bilen en städning invändigt. Tog det värsta iaf, tror jag ska lämna in den på en riktig rekond under veckan, jag lovar er att det behövs. I baksätet har det fastnad godis i sätet, inte så himla fräscht!

Innebandymatchen igår vann linus lag med 8-4! De gjorde en kanon match, skönt att ha med sig i minnet till nästa säsong! För det här var årets sista. Nu börjar fotbollen istället, eller ja träningen har redan börjat. De är iväg just nu Linus och Fredrik.

Nu ska Isac och jag åka till Konsum och hndla så ska vi baka bullar sen, det är alldeles tomt på bullar i frysen.


Isac min lilla Prinsessa ;)


Och Prinsen min prins


Möten & Jobb

En händelserik vecka har det vart för mig! Möten tre kvällar, bara roliga möten. & på tisdag när jag var påväg till styrelsemötet så ringde de från arbetsmörmedlingen!! De undrade om de fick lämna ut mitt tfn nummer till en person som skulle anställa personal. Såklart fick de lämna mitt nummer! Redan på kvällen när jag kom hem hade jag fått mail att de ville jag skulle komma på anställningsintervju dagen efter. Så på onsdag var jag där och pratade, tyckte att det kändes bra. Och idag fick jag mail att jag ska träffa henne nästa vecka för att komma överens om anställning!! Så himla gött det känns att kanske äntligen få ett fast jobb igen! Men jag vågar inte riktigt fira än, har ju inte skrivit några papper än... Men jag tror att det ska bli bra. Va ett kul jobb, sånt jag gjort förut.

Ikväll har vi förberett maten som ska ätas på festen imorgon. Vi har familjefest här i byn imorgon. Då vi ska ha disco för barnen (& för oss vuxna oxå såklart) och tacobuffé. Igår var vi & handlade matvarorna, jag skulle lära mig shopp express, eller va det kallas?? Jag har gjort det en gång för länge sen, men sen har det inte riktigt blivit av. Så Carola som var med lovade att visa hur det går till ;) haha, det gick ju bra tillslut. Efter lite små tabbar till att börja med och till att ha tagit andra kunders kundvagn ett par gånger... Lantisarna kommer till stan liksom... Men vi kom hem med varorna nöjda och glada över vårt val av mat, då det var halva priset på alla tacos varor. Tur det annars hade det inte riktigt gått ihop för oss:)

Idag har jag vart med Dima till veterinären för vaccination. Hon tycker verkligen att det är super trevlgt att komma dit. Hon drar med mig in i undersökningsrummet för att snabbast möjligt få hälsa på veterinären!! Sen hoppar hon så snällt upp på bordet. Det är inte bara svansen som viftar utan hela hon;) Men hon får ju alltid godis av vet när hon har fått sprutan. Så det är väl det hon minns mest efter besöket. Sån skillnad från de andra hundarna jag har var där med, de får jag släpa in istället & sen står de och skakar.
Jag passade på att väga henne när jag ändå var där. Vikten ligger på ganska precis 26 kg, det var samma som förra gången vi var där.

Häromdagen sa jag till Fredrik att hästarna inte har börjat fälla ur vinterpälsen än, men idag så lossnade det stora tussar när man drog lite lätt i pälsen. Det är ett riktigt vårtecken det!! Strålande vårväder har vi haft i flera dagar nu, det är så skönt! Hundarna har inte börjat fälla än, men det lär inte dröja. Jag köpte ett shampo till dom hos vet idag så nu ska de iaf få sig ett varsit vårbad.

Imorgon ska vi till Kristinehamn på innebandymatch, säsongens sista, tror jag. Sen är barnen lovade att åka skridskor. Och jag har bestämt mig för att ta en ridtur, jag hoppas på fint väder! Sen är det fest på kvällen. Hoppas då att Isac ska må bättre, han har haft jobbigt med andningen hela veckan igen. Så han har vart trött och sliten stackaren. Får bli läkarbesök till veckan igen om det inte har gett med sig till dess. Men han får ta det väldigt lugn, vilket inte är lätt för han vill så himla gärna hålla igång hela tiden. Han är ju inte den som är lugn och stilla i vanliga fall.

Trevlig Helg!!!


GRATTIS DIMA 3 ÅR IDAG!!!!!!!!!!!!

Imorse blev det sång för Dima som fyller 3 år idag. Och sen blev hon serverad en tårta som innehöll korv, hundmat & en klick grädde på toppen. Presenter ska hon få senare när vi har handlat... Tänk att hon redan är 3 år, jag minns det som igår när Lottis och jag åkte för att hämta henne. Hon visade redan då vilken sköning hon är. Hon tog hela påsen med hundmat & koppel mm i och drog ett varv med den på gräsmattan innan vi åkte hemmåt ;) Hela påsen vägde en heldel i förhållande till hur stor hon var då. När vi kom hem upptäckte hon huset härhemma och fick träffa Sandy & Fiffi. Gnydde en liten stund, men somnade sen gott intill Sandy på köksgolvet. Hon har under de här tre åren hunnit ge oss många skratt & endel gråa hår :-D En bättre kompis hade jag inte kunnat få. Ett stort tack till Anelli för denna underbara hund!!

Nu ska Isac och jag gå upp till grannen och vara barnvakt en stund. Sen måste vi åka och köpa lite nytt spån till hästarna.

Ha en bra dag!!

 


Bra dag!

Jag gick upp tidigt imorse, eftersom jag hade planerat att åka till Filipstad och träna. Vaknade av att solen lös in i sovrumsfönstret, det är alltid skönt att vakna av solens strålar. Känns liksom roligare att gå upp då. Men när jag kom ner och kollade på termometern så konstaterade jag att träningen fick ställas in. det var -20 grader! Så jag tog med hundarna ut på en snabb rastning och sen fick jag tvätten vikt och nerstoppad i rätt lådor innan resten av familjen vaknade. Här sover oftast barnen till nio- halvtio om de inte ska till skola och dagis. Linus sover inte lika länge, men han är med sin farmor och farfar till kusten så han är inte hemma denna helgen.

Sen blev det stallet, hade tänkt ta en ridtur, men det var för kallt för frusna mig. Så det blev bara mockat och fodrat. Dima var med och hjälpte till med en och annan bulle ;) Passade på att ta en kombinerad promenad och tränings tur med Dima. Tränade en massa vändningar och stegförflyttningar. Släta inkallningar och sättande under gång. Hon la sig istället vid två tillfällen, men gjorde bara om och sen blev det rätt. På hemvägen fick hon ett riktigt golden rus & bara sprang & sprang ;D När vi kom tillbaks till stallet hade det hunnit bli riktigt varmt och skönt i solen! Men då hade jag inte tid att rida. Vi skulle iväg till nöjesfabriken och leklandet med barnen.

Leklandet var en riktig höjdare!! Riktigt roligt för både stora och små. Här fick vi iaf motinon, inte lätt att hinna med i barnens tempo, va liksom lite trångt på endel ställen.  Där tillbringade vi ca 3 timmar sen träffade vi farfar (barnens) på stan & han bjöd på middag. Jag åt en god pepparstek & till efterrät en varm munk( vi åt på Munken) med marinerade vinteräpplen, vanilj & kanelglass. Smaskigt värre!

Imorgon står det korvgrillning på schemat!

Jag har tagit en massa kort under veckan som jag ska lägga in bara jag hittar batteri laddaren till kameran...

Godnatt!!

BIO

Idag har vi vart på sportlovsbio. De var första gången som Elin & Isac var på bio. Isac tyckte att det var häftigt, han har vart på bio med dagis förut, men då på folkhögskolan här i Molkom. Så det här var lite större... Elin gillade det nog inte riktigt så mycket, hon är nog mer lik mig & tycker inte att det är så kul med film. Linus har vart på bio rätt många gånger. Filmen var riktigt rolig för oss vuxna oxå:) Nu har jag redan glömt bort vad filmen hette, men det var ngt m gänget... Några ekorrar som sjöng. Haha så intreserad va jag!
Sen shoppade Elin, Isac & jag lite kläder till dom. Linus & Fredrik åkte före hem eftrsom vi hade två bilar.
Linus ska till Löfbergs Lila Arena och spela hockey imorgon. Tufft att spela i Färjestads arena... Han drömmer om att börja spela hockey. Får se om det blir ngt nästa år. Det tråkiga är att det är ca 4 mil till närmsta hall härifrån.

Imorgon tänkte jag åka till Filipstad och träna med Dima. Det var ett tag sen vi var där nu eftersom vi har haft trasig bil & Isac & jag vart sjuka. Men jag hoppas att det ska va plogat på grusplanen. Brukar va det. Då blir det ruta träning & hopp apport.

Ska hämta ut min nya medicin imorgon oxå & jaghoppas attden ska vara bättre. Skulle fått den igår, men den fanns inte på ngt apotek häromkring så de fick beställa hem.

Skulle vilja få lite ny färg i håret oxå, får se om min frisör har tid med mig imorgon ;)

Ha det gott!!

RSS 2.0