Lite ledigt!

Ska ev jobba ons fm annars är jag ledig ända fram till den 27;e. Ska bli skönt med lite jul ledigt! Har nästan alltid jobbat jul helgen annars. Men vårt hotell har stängt under julen :) Har fått så himla ont i nacken & axlarna oxå så lite vila kanske gör susen!

Idag var jag ute på ridtur med Prinsen, Dima var oxå med och sprang. & som hon sprang sen... Prinsen fick bestämma tempot idag & han va pigg & glad i all snö. Blev lite sköna galopper i ny snön & även ngt bock språng fixade gamle mannen :) Han har fått bra kondis nu när tjejerna rider honom. & så tycker han det är roligt när Dima är med, han vill gärna "hänga" på henne Meningen var att jag skulle kolla efter en julgran, men så mycket snö som det är på träden nu är det inte lätt att se hur granen ser ut... Så jag får nog åka och köpa en imorn istället. Hursomhelst så fick både Dima & Prinsen springa av sig lite & jag fick en härlig tur. Måste bli lite oftare!! Prinsen har fått lite mindre mage oxå märkte jag när sadelgjorden skulle spännas, bra det!

Jag vet att jag har skrivit det förut, men Dima lyssnar så himla bra när jag sitter på hästryggen & så har hon full koll på vart jag är hela tiden. Undrar varför?? Går jag så sticker hon ju gärna iväg på lite egna turer i skogen... Vi mötte både på folk med hund och bilar & hon lyssnar jättebra och går "här" med mig & Prinsen :)

Alla tre hästarna hade ett vitt snötäcke över sig när jag kom dit. Det har verkligen snöat hela dagen! Härligt med en massa snö, tycker jag! Men då slipper jag ju skotta själv oxå... Men Fredrik sitter så gärna ute i traktorn & puttrar runt så jag tror att han oxå gillar snön ändå ;)

Annars då?? Dima har fått lite lydnadsträning i ridhus & ute i snön. Vi har endel att fila på...

Fflach sköter sig bra han oxå, har vart på några små promenader med bara mig. Han blir lite spänd när han får gå iväg själv utan de andra hästarna. Men han följer med ändå, duktig grabb det! Lugn & snäll är han att hålla på med inne. & går jag in till dom i hagen så kommer han fram direkt numera och vill bli lite ompysslad :) Jag tycker att han har växt riktigt mycket sen vi hämtade honom, men jag har inte mätt honom så jag vet inte om det stämmer. Bakändan är däremot fortfarande högre än framändan ;) & om det är ngn som vill veta så börjar han oxå lära sig att bajsa på ett ställe inne i boxen;) Nåja inte alltid, men det tar sig så sakta... :) Jag har förresten köpt ett täcke till honom som han ska få i julklapp, det är nog lite stort just nu, men det är för framtiden. Nu har han så tjock & go päls så han behöver inget täcke!

Imorn ska jag köra lite hö & åka och köpa lite kraftfoder (hm.. axlarna skulle ju få vila...) och hämta spån. Kanske ska hinna med ngt här hemma oxå. Har lovat Isac att vi ska leka i hans koja imorgon när vi är lediga han & jag.

Ha det gott!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0